wobek Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 RafałWrocław Patu łowi te większe bo nie macha z brzegu. Większe bolki zwłaszcza na małej wodzie wolą ganiać na przykosie dalej na wodzie.Kilka dni wcześniej byłem ustawiać wobki i z brzegu mogłem złowić taką do 70cm ale na przykosie ze 100m od brzegu ganiały potwory.Patu najzwyczajniej zna troszkę wodę,wystarczy że raz sie taki duży gdzieś pokaże i następnym razem nad wodą może być cisza.Bolek i tak takiego miejsca się trzyma i bardzo dobrze bierze nawet jak pozornie na wodzie jest cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 RafałWrocław Patu łowi te większe bo nie macha z brzegu. Większe bolki zwłaszcza na małej wodzie wolą ganiać na przykosie dalej na wodzie.Kilka dni wcześniej byłem ustawiać wobki i z brzegu mogłem złowić taką do 70cm ale na przykosie ze 100m od brzegu ganiały potwory.Patu najzwyczajniej zna troszkę wodę,wystarczy że raz sie taki duży gdzieś pokaże i następnym razem nad wodą może być cisza.Bolek i tak takiego miejsca się trzyma i bardzo dobrze bierze nawet jak pozornie na wodzie jest cisza. U mnie na Bystrzycy nie ma miejsca ktore jest niedostepne z brzegu to mała rzeka ale wiem ze takie potwory tez w niej plywaja tylko zawsze sie czepi 50tak te ogromne sa jakoś dziwnie niedostepne Tak mnie denerwuja że je olalem i łowie Klenie jest ich duzo i sa ogromne ale bardzo specyficzne zupelnie nie ksiażkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 I tu masz rację bolenie z dużej rzeki są łatwe a z małej i czystej bardzo ale to bardzo trudne do złowienia szczególnie w środku lata.Duże klenie są ciekawym wyzwaniem RafałWrocław Patu łowi te większe bo nie macha z brzegu. Większe bolki zwłaszcza na małej wodzie wolą ganiać na przykosie dalej na wodzie.Kilka dni wcześniej byłem ustawiać wobki i z brzegu mogłem złowić taką do 70cm ale na przykosie ze 100m od brzegu ganiały potwory.Patu najzwyczajniej zna troszkę wodę,wystarczy że raz sie taki duży gdzieś pokaże i następnym razem nad wodą może być cisza.Bolek i tak takiego miejsca się trzyma i bardzo dobrze bierze nawet jak pozornie na wodzie jest cisza. U mnie na Bystrzycy nie ma miejsca ktore jest niedostepne z brzegu to mała rzeka ale wiem ze takie potwory tez w niej plywaja tylko zawsze sie czepi 50tak te ogromne sa jakoś dziwnie niedostepne Tak mnie denerwuja że je olalem i łowie Klenie jest ich duzo i sa ogromne ale bardzo specyficzne zupelnie nie ksiażkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Moje klenie to takie zabijaki ze sie w glowie nie miesci czasami tluka sie bardziej niz bolenie , lepsze efekty mam na imitacje uklejek od 6 do 10 cm niz na zuki Tylko sa storazy bardziej plochliwe niz klenie z odry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Moje klenie to takie zabijaki ze sie w glowie nie miesci czasami tluka sie bardziej niz bolenie , lepsze efekty mam na imitacje uklejek od 6 do 10 cm niz na zuki Tylko sa storazy bardziej plochliwe niz klenie z odry Hmm. Można wiedzieć jak prowadzone te wabiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Moje klenie to takie zabijaki ze sie w glowie nie miesci czasami tluka sie bardziej niz bolenie , lepsze efekty mam na imitacje uklejek od 6 do 10 cm niz na zuki Tylko sa storazy bardziej plochliwe niz klenie z odry Hmm. Można wiedzieć jak prowadzone te wabiki? Nie ma na to zasady trzeba czytać wode , gdzie i jak akurat żeruja Bystrzyca to naprawde dziwna rzeka . Najczesciej ataki nastepuja na pograniczu glebokiej wody z plycizna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Ok. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Kompani z jednostki pływajacej również łowią... Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 patu, GRATULACJE, fajna ryba, ale ta fota frontowa z tymi chmurami, nie wiem czy nie fajniejsza Dla kompana i @wobek również Gratulacje, spasione podobnie do tych ze stojącej Łowienie bolków z łodzi jednak nie dla mnie... dzisiaj pływanie za czymś trochę grubszy, ale drugi kij leżał z boku, jak się chlapnął, to go ściąłem, ale pod łodzią pływał jakoś głęboko, nie chciał się pokazać, no i ta kotwica ... PozdrawiamPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 .Dzisiejsze 65 i 72cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Gratulacje wobek,piękne bolesławy.Piękna,gruba woda.U mnie dzisiaj kilka wyjść i jedno branie na krótkim dyszlu z trzema saltami w poł sekundy i wypinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Gratulacje wobek,piękne bolesławy.Piękna,gruba woda.U mnie dzisiaj kilka wyjść i jedno branie na krótkim dyszlu z trzema saltami w poł sekundy i wypinka Dzięki za gratki a takie salta zawsze miło zostają w pamięci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Gratulacje @Wobek - ładne rapciaki.Patryk super zdjęcia o boleniach nie wspomnę. Pogoda napawa optymizmem jeśli chodzi o aktywność boleni. Zaczynają dobrze zagryzać denne przynęty. Gratulacje dla Ciebie i współuczestników Twoich wędkarskich wypraw. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 No Jacku, szalejesz ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 .Dzisiejszy bolek 68cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Dziś zamiast siedzieć na oklepanych miejscówkach wybrałem się w nieznane i nie żałuję. Kilka fajnych ryb udało się przechytrzyć a w nagrodę trafił się taki oto potworek. Ryb nie było widać. Wziął na cudaka swojej roboty jak i pozostałe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Gratuluje!Piękna ryba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Piękna rapa gratuluję.Ja wczoraj odwiedziłem Narew, całe popołudnie zero śladu boleni na wodzie, przekopałem całe pudełko w końcu udało mi się przechytrzyć 1 szt na ołowiankę miał 60cm więc fotki nie wstawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Gratuluję rapki i cudaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Forcast super ryb.Graty.!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 ...no i ten firmowy uśmiech od ucha do ucha .Gratuluję Kuba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Forecast, piękna ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Forecast Graty pięknego bolesława,czasem warto trochę poszukać.Wczoraj z 10 kilosa chyba przeszedłem bez efektu,same wyjścia i pudła.Nagroda na koniec dnia: . 7-mka Na swojaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Panowie mam takie pytanie, czy zauważyliście żeby wielkość przynęty miała wpływ na wielkość łapanych ryb czyli np ciężej jest złowić dużego bolenia na małą gumkę np 4 cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Kuba, niema co , raptor zdrowy, przepiekny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi