Skocz do zawartości

BOLENIE 2012

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję wszystkim, wzięła na szczycie głowki, ryba gruba, dała popalic, były tam dwa przelewy, z bardzo silnym nurtem, w ktore cały czas uciekała. Musiałem przez nie przebrnąć bo nie chciałem schodzić niżej, żeby nie zchrzanić miejscówki - wiązałem z nią jeszcze nadzieje - ;) .

Poszątkowo myślałem , że to brzanka, bo bolek też stawał w kamieniach w rwącym nurcie. Chyba najdłuży hol w tym sezonie.

Sławoo, sierpniowe i wrześniowe poznawanie nowych odcinków daje rezultaty ;)

Patu, wody rzeczywiście mało było, w czwartek jak byłem to woda była znacznie wyższa, ok 1,5 m, stąd ta wysychająca klatka.

Ale jesienna niżówka to nie śierpniowa :) .

Marcelinnho, nie wiem jak z tym iso, aparat to zwykły compakt z małym statywkiem, starałem się schowac za głowką przed słońcem, mogłem odstawiać kombinacje i szukać cienia, ale szkoda targać rybę po brzegu i ustawiać się.

Ładnie odpłynęła i to się liczy.

pzdr

ziom

Ja dzisiaj szarpnąłem 3 sztuki ale nic nie przekroczyło 65 cm, Strasznie grube i silne ale niestety króciaki.

Jak koksy z pakierni :D

W dziwnych miejscach stoją jak na październik, ale w sumie jak się brzana spławiła 2 razy to już mnie nic nie zdziwi :P

Znalazłem dzisiaj trochę czasu i wyskoczyłem nad wodę.Koleś siedział z żywcami i bez szału było,jeden szczupły 50+ i nic więcej.

Na gumę też nic nie chciało skubać także założyłem woblera i postanowiłem poszukać jesiennych boleni :)

Pierwszy rzut i bach :woohoo: siedzi :) odjazd w nurt i w dół rzeki.Parę chwil i był na brzegu.

Piękny,opasły,jesienny bolo :)

76c91821.jpg

Parę fotek,pomiar-70cm- i powrót do wody :)

06931060.jpg

Jutro ponownie atakuję B)