Skocz do zawartości

BOLENIE 2012

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

Nad Wisłę powinni dziś Greenpeace zawitać, foka na foce, grill, piwo mocne i muzyka na cały regulator :unsure: :unsure:

uroki weekendu majowego. Musiałem przejść z 5 km z buta, żeby dojść do główek na których nie ma grunciarzy.

No i posucha straszna, Maciek25 już pisał o naszych okolicach.

Bankówkę jedną wynalazłem, co niewiele zmienia, ryba się pokazuje ale w sposób, który przynajmniej dla mnie wyklucza jej złowienie, same szybkie wjazdy czubek główki, na wodę po kostki.

Ewentualnie czasem na prostkach się pokażą, ale te już w ogóle poza zasięgiem.

A ja właśnie wróciłem z Torunia i chociaż były to moje pierwsze korepetycje z łowienia boleni to zaliczyłem trzy sztukasy więc chyba biorąc pod uwagę warunki, jakieś bolenie będę łowił :mellow:

zgodnie z zasadami publikacji zdjęć - wymagane minimum dla bolenia to 65cm, ten nie wygląda na tyle

Gratulacje panowie otwarcia nowego sezonu. Ja również się dołączę z pierwszym boleniem tego sezonu ,złowionym 1 maja i o dziwo - a może nie w 1 rzucie :lol:.Sprzęt to pst895-2, morethan branzino 3000 z zyłką 0,25 i woblerkiem od Tomy'ego.

.

@Patryk - świetna fotka.Pogoda Cię nie rozpieszczała, ale jak zawsze bolenie dopisywały. Pozdrawiam wszystkich serdecznie. :D

post-4679-1348917100,8616_thumb.jpg

Miło patrzeć jak łowicie takie piękne rapy :D

Ja dopiero dzisiaj zacząłem sezon i po zmroku dostałem jednego.

Sprzęt to WC Iri Skipper 305 do 30g plus Arc a przynęta wobek własnej produkcji.

nie publikujemy zdjęć ryb leżących na suchym podłożu - proszę o zapoznanie się z zasadami publikacji zdjęć

Gratulacje pięknego bolka w pierwszym strzale :D

Ja ostatnio mało spałem, w maju przejechałem ok 500 km w poszukiwaniu boleni - opłaciło się

życiówka z ósemką na przedzie, piekna, dostojna rapa :D

Spirit 9 jak zwykle skuteczny, CD br do 21 gr, Stradic 4000FA, żyłka 0,22

https://lh3.googleusercontent.com/-rGohFvKckDM/T6I25zVxQHI/AAAAAAAAAdE/ZRtgL1mHy7g/s800/2bol-pwj.jpg

https://lh3.googleusercontent.com/-3qXwb9K85_Q/T6I26vDKzuI/AAAAAAAAAdI/DD5n5hb3rKM/s800/3bol-pwj.jpg

https://lh3.googleusercontent.com/-E5c0JevQZcY/T6I27bR7BaI/AAAAAAAAAdM/_wKkd4_liQg/s800/4bol-pwj.jpg

foto dzięki jaroslav

pozdrawiam

ziom

Dzięki Panowie, teraz mam jeszcze wiecej motywacji do kolejnych wypadów, znalazłem się w odpowiednim miejscu, o właściwym czasie, była to ostatnia głowka , którą robiłem, byłem na niej wcześniej i wiedziałem , że musze tam wrócić. Na koniec jeszcze ją wziąłem od str. zapływowej - tzn od tyłu :mellow:, w 3 rzucie siadł łobuz, kumpel już na mnie czekał 100 m dalej, gotowy do powrotu.