welpa1809 Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Lews ,Quantum i Basspro są bardzo popularne za wielką wodą, mają wszystko co jest potrzebne do łowienia a czego nie mają to się nie spier...i. Lewsy miałem dwa i quantumy dwa i jednego basspro ten był na prawą łapkę da się tym łowić bez scen i jest to taki fajny sprzęt że przyjeżdżasz po rybach sprzęt w kąt garażu za tydzień pakujesz do samochodu jedziesz na ryby i dalej działa. Jak się faktycznie spier...i to wywalasz kupujesz nowy i na ryby. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Port portem tylko jak już szanowny pan zorro napisał przez port to sobie można doraźnie zakropić kropli do nosa i coś w tym chyba jest Bo pan zorro miał do czynienia jedynie z kołowrotkami stałoszpulowymi a tam port nie był centralnie nad główna zębatką a jedynie nad wałkiem posuwu szpuli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 (edytowane) Exactly! Paweł: Lews ... bardzo popularne za wielką wodą, mają wszystko co jest potrzebne do łowienia a czego nie mają to się nie spier...i. Może to zabrzmi jak herezja, ale porównywałem go ze Stezem A ze szpulką SV i nie czułem się bardziej ułomny. @Sławek Nikt masz jeszcze filmik z Sylwestra 2018 jak rzucałeś 4 g +zestaw St.Croix 20lb z Team Lews'em? Tak dla poglądu? Edytowane 10 Lutego 2020 przez Koincydencja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 (edytowane) Bo pan zorro miał do czynienia jedynie z kołowrotkami stałoszpulowymi a tam port nie był centralnie nad główna zębatką a jedynie nad wałkiem posuwu szpuli. Jeśli port jest odpowiednio duży i coś tam widać to można zapodać troszkę smaru przez tę dziurkę. Exactly! Paweł: Lews ... bardzo popularne za wielką wodą, mają wszystko co jest potrzebne do łowienia a czego nie mają to się nie spier...i. Może to zabrzmi jak herezja, ale porównywałem go ze Stezem A ze szpulką SV i nie czułem się bardziej ułomny. @Sławek Nikt masz jeszcze filmik z Sylwestra 2018 jak rzucałeś 4 g +zestaw St.Croix 20lb z Team Lews'em? Tak dla poglądu? Poszukam. Edytowane 10 Lutego 2020 przez Sławek Nikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 (edytowane) Port wiadomo, że porządnego serwisu nie zastąpi, ale do doraźnego smarowania, czy np. oczyszczenia albo sprawdzenia stanu kółka jest w sam raz. Na foto Revo S z www.tackletour.com Edytowane 10 Lutego 2020 przez haja1978 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudi82 Opublikowano 12 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Zobacz sobie Abu Garcia Revo MGX2. Lekki i z dobrym hamulcem. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Witam, porównując łowienie w pionie do wyciągania wiaderka wody ze studni potrzebujemy długiego ramienia korby i małej średnicy nawoju linki, tzw. dużej dźwigni rozruchowej i w efekcie dużej siły martwego ciągu. Rzutowy hamulec jest tu drugorzędny, wystarczy docisk szpuli.Można kupić nowy multik ale można też w starym wymienić korbkę na odpowiednio dłuższą i lżejszą oraz nawinąć mniej linki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Niby masz rację. Tylko nie było nic o okoniach nilowych, a te nasze, czy też szwedzkie, czy radzieckie to wyciągnie każdy multik który jest sprawny. Bardziej chodzi o komfort łowienia i stąd mój durny pomysł żeby był lekki. A że poza wertykalnym zawsze znajdzie się okazja do porzucania to coś co jest lekkie i obsługuje przedział 5-20 wydaje mi się odpowiednie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi