radosla Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Witam WszystkichProsiłbym o radę. Uprzedzając przeczytałem wątki o castingu ale przyznaję że nadal mam wątpliwości. Multik już kupiłem Abu Revo sx ale nie mogę zdecydować się na wędkę. Generalnie myślę o przynętach takich Slider 7/10 ale nie znam na tyle przynęt aby dobrze zdecydować co do wyboru kija.Prosiłbym o wskazówki co do wyboru kija jak i przynęt.Łowię jednoczęściówkami Phenixa więc 1-kawałek jest jak najbardziej dobry. Czy blank MB 784 będzie dobry czy raczej skorzystać z gotowych patyków. PozdrawiamRadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 jezeli lubisz wedki pracujace na calej dlugosci to polecam batsona carnk bait 25 lb, polowisz i 10-tka i 7-ka ... tylko zastanawiam sie po co 7-ka? po co petaki lowic? w przypadku szczupaka zalecilbym raczej skoncentrowac sie na rozmiarach 10 i 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosla Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Mhm przyznaję że myślę o złowieniu czegokolwiek na casta to będzie mój pierwszy zestaw i zarazem nauka. Ale kombinuje aby kupować tylko raz czyli od razu dobrze. Moje szczupaki to raczej nie są olbrzymy od mazurski standard 1-2 kg czasem coś większego się trafi ale to raczej nie jest regułą Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 na 10-tki gryza 40-taki a na 7-ki to sie lowi pstragi ... wiec skoro ma byc od poczatku raz a dobrze, to po co pchac sie w przedszkole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosla Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 OK. jeśli mogę prosić o propozycje to bardzo chętnie. Na szczupaki wole kije wchodzące przy większej sztuce w pełne ugięcie. Myślę że na casta będę łowił przede wszystkim szczupłe. Czyli według twojej propozycji to CB70H BatsonaCzerwiec to sandacz (będę próbował w tamtym roku parę złapałem ) ale tu mam 2 jednocześciówki Phenixa przez Rodmas zrobione (przyznaje że małe doświadczenie mam ale dla mnie bajka są te kije). Co do przynęt myślałem o Salmo (Slider, Jack, i inne).Jakieś inne propozycje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosla Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 OK temat przynęt załatwiony http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=26736&am p;start=0& Prosiłbym o blank lub gotowiec może coś z stajni St.Croix Avid inna seriaPozdrawiamRadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 AVC66HF ew jego starszy brat czyli AC66HF obsluzy od nastu do ... 60 moooze 70 gram... pokona wiekszosc szczupakow z jakimi mozesz miec do czynienia mialemlowilem polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Radosla Jak szukasz kija pod slidery, ale o glebszym uygieciu to zdecydowanie zobacz Lamiglasa z serii IM700 casting. W szczegolnosci blank oznaczony IMC845. Bedzie dobry i do slidera 7 jak i 10 i 12 cm. http://www.lamiglas.com/blank_indiv.php?groupid=14 W pracowni Art Rod w Poznaniu otrzymasz wicej informacji na temat tych blankow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosla Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Dziękuję Wszystkim Za cenne porady Temat jest znacznie trudniejszy niż początkowo sądziłem zbieram informacje chyba nie zdążę na 1 majaPozdrawiamRadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Dziękuję Wszystkim Za cenne porady Temat jest znacznie trudniejszy niż początkowo sądziłem zbieram informacje chyba nie zdążę na 1 majaPozdrawiamRadekMoże zdążysz jak ktoś jutro coś wystawi Masz priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosla Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Jako półśrodek na wolne dni majowe http://allegro.pl/wedka-rozemeijer-1-95m-25-50gr-jednsklad-m ultiplik-i2219782366.html PozdrawiamRadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosla Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 CB70H Batsona jaka górna granica przynęt jest dla tego blanku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi