Skocz do zawartości

Cast do slider 7/10 - S/F

radosla

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich

Prosiłbym o radę. Uprzedzając przeczytałem wątki o castingu ale przyznaję że nadal mam wątpliwości. Multik już kupiłem Abu Revo sx ale nie mogę zdecydować się na wędkę. Generalnie myślę o przynętach takich Slider 7/10 ale nie znam na tyle przynęt aby dobrze zdecydować co do wyboru kija.

Prosiłbym o wskazówki co do wyboru kija jak i przynęt.

Łowię jednoczęściówkami Phenixa więc 1-kawałek jest jak najbardziej dobry. Czy blank MB 784 będzie dobry czy raczej skorzystać z gotowych patyków.

Pozdrawiam

Radek

Mhm przyznaję że myślę o złowieniu czegokolwiek na casta to będzie mój pierwszy zestaw i zarazem nauka. Ale kombinuje aby kupować tylko raz czyli od razu dobrze. Moje szczupaki to raczej nie są olbrzymy od mazurski standard 1-2 kg czasem coś większego się trafi ale to raczej nie jest regułą

Radek

OK. jeśli mogę prosić o propozycje to bardzo chętnie. Na szczupaki wole kije wchodzące przy większej sztuce w pełne ugięcie. Myślę że na casta będę łowił przede wszystkim szczupłe. Czyli według twojej propozycji to CB70H Batsona

Czerwiec to sandacz (będę próbował w tamtym roku parę złapałem :D) ale tu mam 2 jednocześciówki Phenixa przez Rodmas zrobione (przyznaje że małe doświadczenie mam ale dla mnie bajka są te kije). Co do przynęt myślałem o Salmo (Slider, Jack, i inne).

Jakieś inne propozycje ?

Radosla Jak szukasz kija pod slidery, ale o glebszym uygieciu to zdecydowanie zobacz Lamiglasa z serii IM700 casting. W szczegolnosci blank oznaczony IMC845. Bedzie dobry i do slidera 7 jak i 10 i 12 cm.

http://www.lamiglas.com/blank_indiv.php?groupid=14

W pracowni Art Rod w Poznaniu otrzymasz wicej informacji na temat tych blankow.