cubanomh Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 (edytowane) Witam Producent przyczepki podłodziowej zalecił w razie trzymania łódki na przyczepie (przez dłuższy okres) odciążenie jej podpórkami. Co stosujecie - jakieś zwykłe kobyłki? Możecie polecić jakieś sprawdzone które wygodnie można regulować?Czy takie się nadają? (znalezione na necie) łodka 370cm, ok 150 kg z silnikiem i pierdołami Edytowane 10 Lutego 2020 przez cubanomh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 150 kg to ma być jakaś duża masa dla przyczepy? Nie zawracałbym sobie tym głowy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Jak przyczepka z plasteliny to moze sie pogiąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cubanomh Opublikowano 10 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 raczej się nie pognie ;-), myślę że producentowi chodziło o odciążenie opon jak przez ma stać ładunek przez dłuższy czas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WojtekCIN Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 (edytowane) Przecież wystarczy że przetoczysz o metr w przód i w tył od czasu do czasu i będzie git! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 10 Lutego 2020 przez WojtekCIN 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Klasyka, Suski. Ja przetaczałem co jakiś czas i nic się nie stało. Łódka 500kg. Ale wygodniej postawić na kobyłkach, nie trzeba pamiętać, szczególnie jak się nie trzyma w miejscu zamieszkania. A po pół roku stania w jednej pozycji jest efekt, jakby się po tarce jechało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Drac Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 o cholera! lece jutro ruszyć przyczepę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 raczej się nie pognie ;-), myślę że producentowi chodziło o odciążenie opon jak przez ma stać ładunek przez dłuższy czasBardzo ładnie zrobiona , trap po środku , dawno ją odebrałeś , z moją się coś z odbiorem przedłuża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Mam też przyczepę kempingową 1,5 T DMC ,stawiam do garażu na całą zimę i nic nie przepycham .Żadnego dyskomfortu w czasie jazdy nie zauważyłem. Może ,że tam mam opony wzmacniane z indeksem "C". Tyle tylko ,że u mnie opony w przyczepach to max 6 letnie i wymiana na nowe. Jak macie zamiar coś podłożyć to można to zrobić na pewno nie zaszkodzi. Lepsze to niż ściąganie kół. A kobyłki czy też inne podpory to można tak podłożyć,że w razie "W" czyli szybkiego wyjazdu zapinamy przyczepę na hak i jazda.Kobyłki ,które trzymały przyczepę przewracają się a my z hali /garażu np. podczas pożaru błyskawicznie wyjeżdżamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cubanomh Opublikowano 10 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Bardzo ładnie zrobiona , trap po środku , dawno ją odebrałeś , z moją się coś z odbiorem przedłuża teraz w weekend, porządna konstrukcja, mucha nie siada , warto było czekać miesiąc ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Są rzeczy które warto leprzej jakości kupić , a do takich na pewno należy przyczepa podłodziowa , puziniej to procentuje w łatwiejszym wodowaniu , mocna konstrukcja i wizualnie też musi się podobać a jest super . Ja do kupię zamek , żeby komuś nie przyszło do głowy podpiąć nie swoją przyczepkę , Wiem. Ale zawsze trochę utrudni . Jutro zadzwonię zapytam o moją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Drac Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Ten zamek to tak wiesz..... Popatrz na inne zabezpieczenia.Może linkę antykradzieżową? O ile masz jak do samochodu podpiąć. A tak przy okazji:LepSzejPóźniejDokupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Masz rację , nocka zmęczenie niczego nie tłumaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cubanomh Opublikowano 11 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 U producenta można dokupić małą wkładkę którą się wkłada w rączkę z kluczykiem, zapobiega przesunięciu rączki w tryb otwarcia. Nie wiem jak bardzo to jest skuteczne ale takie coś dostałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 (edytowane) U producenta można dokupić małą wkładkę którą się wkłada w rączkę z kluczykiem, zapobiega przesunięciu rączki w tryb otwarcia. Nie wiem jak bardzo to jest skuteczne ale takie coś dostałemJak zgubisz kluczyk to mocnym szarpnięciem poradzisz sobie z tą mikro wkładką. Lepiej nieco niżej obok osi dociskowej głowicy zaczepu założyć kłódkę. Edytowane 11 Lutego 2020 przez M a r a s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Jak zgubisz kluczyk to mocnym szarpnięciem poradzisz sobie z tą mikro wkładką. Lepiej nieco niżej obok osi dociskowej głowicy zaczepu założyć kłódkę.Teraz oglądałem zaczep od mojej przyczepy towarowej i nie widzę możliwości założenia kłódki , Ty przypuszczasz że można , czy stosujesz takie rozwiązanie ??? . Bo na postoju trzeba szukać drzewa i łańcuch gruby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dyziek Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Podnośnik samochodowy i drewniane pieńki. opony i zawieszenie wtedy odpoczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 (edytowane) Teraz oglądałem zaczep od mojej przyczepy towarowej i nie widzę możliwości założenia kłódki , Ty przypuszczasz że można , czy stosujesz takie rozwiązanie ??? . Bo na postoju trzeba szukać drzewa i łańcuch gruby Wieczorem cyknę foty, dwie z zabezpieczeniem i trzecią z kłódką Edytowane 11 Lutego 2020 przez M a r a s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Jeżeli jakakolwiek przyczepa ma stać parę miesięcy, to koniecznie trzeba ją regularnie ,,pobujać", nawet odrobinę do przodu i do tyłu, żeby uniknąć zjawiska cyt:-,,Odciśnięcie się kulek w bieżni łożyska na skutek długotrwałego nacisku spoczynkowego (tzw. efekt Brinella)." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Teraz oglądałem zaczep od mojej przyczepy towarowej i nie widzę możliwości założenia kłódki , Ty przypuszczasz że można , czy stosujesz takie rozwiązanie ??? . Bo na postoju trzeba szukać drzewa i łańcuch gruby Praktycznie w każdy zaczep istnieje możliwość założenia kłódki.Możliwość zapięcia na haku i na postoju. To zabezpieczenie może być założone na zaczep. Zapięcie przyczepy na postoju. Tu kolejne zabezpieczenie zaczepu ale tylko do zaczepu ze stabilizatorem jazdy. Zaczep AL-KO AKS 3004 i zabezpieczenie AL-KO Safety Compact. Możliwość zapięcia na haku i na postoju. Posiadam te trzy rozwiązania i stosuje je w zależności gdzie i z jakiej przyczepy korzystam. Ale mam też inne dodatkowe zabezpieczenie ale z wiadomych względów nie będę ich umieszczał w "sieci". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukaszkosciukiewicz Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 raczej się nie pognie ;-), myślę że producentowi chodziło o odciążenie opon jak przez ma stać ładunek przez dłuższy czasCo to za przyczepa ? Pod jaka dlugosc łodzi ? Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Maras dzięki za foto , jak patrzyłem miałem rączkę do góry i nie było dziury jak kłódkę przełożyć teraz to widzę . To jest już leprze zabezpieczenie niż ten zameczek ,mam taką kłódkę jutro sprawdzę jak to działa . Dziękuję za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 12 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Co to za przyczepa ? Pod jaka dlugosc łodzi ? Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu TapatalkaJa podpowiem , widocznie kolegi nie ma . Przyczepa jest z firmy Suski koło Radomia , są robione na zamówienie zależy jaką masz łódkę , robią i szersze i dłuższe możesz mieć rolki albo płozy . Teraz jest przed sezonem a i tak termin ponad miesiąc trzeba czekać . Swoją dopiero odbieram za tydzień ważne jest że są solidnie zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukaszkosciukiewicz Opublikowano 12 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Ja podpowiem , widocznie kolegi nie ma . Przyczepa jest z firmy Suski koło Radomia , są robione na zamówienie zależy jaką masz łódkę , robią i szersze i dłuższe możesz mieć rolki albo płozy . Teraz jest przed sezonem a i tak termin ponad miesiąc trzeba czekać . Swoją dopiero odbieram za tydzień ważne jest że są solidnie zrobioneMiesiąc to nie ma tragedii. A jak cenowo to wygląda ?? Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 12 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Sporo rzeczy się na to składa , za czołem wypisywać , ale inaczej - prawdopodobnie w środę odbiorę przyczepę to wstawię fotki jak ona wygląda i ile to kosztuję . Możesz zadzwonić do firmy tam się dokładnie wszystkiego dowiesz . Powołując się na to forum dostaniesz rabat . Z tego co się dowiedziałem szefowa p . Kasia ma ferie , będzie dopiero w piątek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cubanomh Opublikowano 12 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 ja zamówiłem 4 metrową bo chciałem jak najmniejszą ze względu na garaż a łódka ma 370 cm więc akurat i kosztowała 4350 , o stówę drożej jest większa. W porównaniu do wykonania innych naprawdę długo się człowiek nie zastanawia. Jutro wrzucę foty. Jechałem 620 km po nią ;-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
cubanomh
Witam
Producent przyczepki podłodziowej zalecił w razie trzymania łódki na przyczepie (przez dłuższy okres) odciążenie jej podpórkami. Co stosujecie - jakieś zwykłe kobyłki? Możecie polecić jakieś sprawdzone które wygodnie można regulować?
Czy takie się nadają? (znalezione na necie)
łodka 370cm, ok 150 kg z silnikiem i pierdołami

Edytowane przez cubanomhOdnośnik do komentarza
41 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi