Skocz do zawartości
  • 0

Odciążenie przyczepy podłodziowej z łódką poza sezonem

cubanomh

Pytanie

Witam

Producent przyczepki podłodziowej zalecił w razie trzymania łódki na przyczepie (przez  dłuższy okres) odciążenie jej  podpórkami. Co stosujecie - jakieś zwykłe kobyłki? Możecie polecić jakieś sprawdzone które wygodnie można regulować?

Czy takie się nadają? (znalezione na necie) 

łodka 370cm, ok 150 kg z silnikiem i pierdołami

post-72013-0-63621800-1581360105_thumb.png

Edytowane przez cubanomh

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

ja zamówiłem 4 metrową bo chciałem jak najmniejszą ze względu na garaż a łódka ma 370 cm więc akurat i kosztowała 4350 , o stówę drożej jest większa. W porównaniu do wykonania innych naprawdę długo się człowiek nie zastanawia. Jutro wrzucę foty. Jechałem 620 km po nią ;-)

Cena przystepna jak za dobra jakosc wykonania

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

• 0

regulowany kąt nachylenia płoz, regulowane położenie wózka  względem ramy, regulowane nachylenie tablicy rejestracyjnej w przypadku jakiegoś progu; światła ledowe, brak tylnej belki do ściągania  - wygodniejsze,  trap centralny + po bokach . Właśnie poczytałem o tym zaczepie ALKO i zastanawiam się czy jest on kompatybilny z tym dyszlem

Edytowane przez cubanomh

• 0

I to jest to   :D  , teraz tylko zostaje regulacja do łódki , i nauka wodowania jeśli chodzi o mnie  , starą łódkę  targałem w łapach z przyczepy towarowej  , nowej się nie da 100 kg wagi . Nowa będzie miała  wózeczek   na starość będzie lżej   :P

Edytowane przez pawlo29

• 0

regulowany kąt nachylenia płoz, regulowane położenie wózka  względem ramy, regulowane nachylenie tablicy rejestracyjnej w przypadku jakiegoś progu; światła ledowe, brak tylnej belki do ściągania  - wygodniejsze,  trap centralny + po bokach . Właśnie poczytałem o tym zaczepie ALKO i zastanawiam się czy jest on kompatybilny z tym dyszlem

Graty ,niech "plynie" po drodze :)

Napisz o jakim zaczepie AL-KO myślisz, co chcesz do czego to  Ci powiem co i jak.  

• 0

Na obecną chwilę za takie pieniądze i tak wyposażoną nie widziałem  a  przed zamówieniem sporo szukałem , nawet niemieckie jak zobaczysz takie profile stosują  ,  ale cena 2 x większa . Super jest rozwiązanie że nie ma zdejmowanych świateł  kto często je ściąga to wie o czy piszę , ubłocone po jeżdzie  ściągać to żadna przyjemność 

• 0

To i to raz zrobić porządnie żeby na lata było . Jak zawożą na ocynk i do malowania to dwa tygodnie czekają na odbiór , za to klijęt ma na lata spokuj i nie lata z pędzelkiem i nie robi poprawek, wypytałem się co i jak . Mam Ich 3 przyczepy i są OK