duzepe Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Witam,Jestem tu nowy, a w połowie czerwca wyjezdzam na szkiery Arkosund w Szwecji.Chciałem was prosić o jakieś wskazówki łowienia, strategie itp.Moze ktoś tam był i może przekazać jakies fajne miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revizor Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 To tak jakbyś napisał: jadę na mazury ma ktoś fajne miejsca?. Zwiedziłem prawie cały archipelag, lecz nie wiem dokładnie gdzie jedziesz. Miejsce, miejscu nie jest równe. BTW poczytaj inne posty o szkierach, szczupaki stoją w podobnych miejscach i na podobne przynęty się je łapie. Jakie pytanie, taka odpowiedź . O konkrety pytaj, to konkretne odpowiedzi dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzepe Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Bardziej chodziło o wbicie się w temat szkierow 'Arkosund' Ale do dziela:Czy termin polowa czerwca to troche nie za pozno?, W sumie dostałem info, iż wiosna bardzo sie tam opoznia i lezy tam jeszcze snieg. Takze czerwiec moze bedzie ok! zobaczymy Miałem na mysli miejsca (strategiczne). We wczesniejszym okresie (kwiecien, maj) nalezy szukac szczupaka na cieplejszej plytszej wodzie w zatokach. A jak to sie bedzie mialo w czerwcu jak ogolna temp. bedzie juz o wiele wyzsza. Nastawic sie na szukanie go juz glebiej, a przy okazji oblawiac plytsze zatoki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzepe Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Bardziej chodziło o wbicie się w temat szkierow 'Arkosund' Ale do dziela:Czy termin polowa czerwca to troche nie za pozno?, W sumie dostałem info, iż wiosna bardzo sie tam opoznia i lezy tam jeszcze snieg. Takze czerwiec moze bedzie ok! zobaczymy Miałem na mysli miejsca (strategiczne). We wczesniejszym okresie (kwiecien, maj) nalezy szukac szczupaka na cieplejszej plytszej wodzie w zatokach. A jak to sie bedzie mialo w czerwcu jak ogolna temp. bedzie juz o wiele wyzsza. Nastawic sie na szukanie go juz glebiej, a przy okazji oblawiac plytsze zatoki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revizor Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 To dziwne masz informacje. Teraz ekipa jest na St. Annie, jakieś 100km poniżej Arkosund. Śniegu, brak. Temperatura w dzień do 8 w nocy do -3 temperatura wody 5/6 stopni. Szczupak nażarty po tarle, lecz nieruchawy. 14 cm gumy to jego ulubiony przysmak na teraz, w tym miejscu. Ja, Arkosund najbardziej lubię sierpień/wrzesień. Czerwiec, to nie wiosna wędkarska, dla mnie. Szukałbym na spadach, w morszczynie, przy nawietrznych skałach (grzeją się przy kamieniach), na przepływach między wyspami. Generalnie szukaj nawietrznych miejsc. Polecam zaopatrzyć w dokładne mapy. Woda w okolicach Arko bywa zdradliwa (szczególnie dla świeżych wędkarzy w Szwecji). Musisz pamiętać, że Arkosund to taki Szwecki Sopot. Masa jachtów, motorówek. Jak zapuścisz się na północ to i b. duże drobnicowce mogą Ci się trafić (dostawy do elektrowni lub czegoś tam innego - strzeżonego!). Sprawdź, czy w tym okresie nie zaczyna się już okres wakacyjny dla szwedów. Jak poszukasz dobrze to trafisz duże okonie, a obrotówkami 3 nie gardzą leszcze. PS: najmilej czerwic wspominam na Syrsan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzepe Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Informacje w sumie dostalem z samego centrum SALMO!!!! dziwneAle wiadomo ..... Bardzo dziekuje za cenne wzkazowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzepe Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Moze cos na temat przynet. Jakies asy na te tereny!!!.Z mojej strony, to jestem zafascynowany jerkami. Bardzo lubie slidery 10, fatso, sweeper, jack itp.Crankbaity i Twitchbaity: executor, perch, skeener itp.Gumy tez, ale po doznaniach z woblerami chcialbym ich nie naduzywac. Aczkolwiek jest ciekawa prpozycja z SAVAGE 4play.Rok temu w maju na polskim jeziorze 'wersminia' zaliczylem piekne 2 90-tki na ta wlasnie gume w kolorze pstraga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revizor Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Na Akrkosund......... hmm.......... Slidery 10s, 12s, fatso (wszystkie), obrotówki long 3,4,5, wahadła do 40g. gumy na główkach max 20g długość obojętna. Kolory wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Byłem tam trzy lata temu ale na przełomie września października i co ciekawe szczupaki łowiliśmy na płytkiej wodzie pod trzcinami.Organizator sugerował że będą stały głębiej więc duże gumy i ciężko a okazało się że owszem gumy duże ale główki do max 15gram.Szczególnie polecam zatoczki.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 potwierdzam, na jesieni staly duzo plycej niz by sie to mialo zakladac z racji pory roku. Bylem tam dwa razy na jesieni i ryby braly na lekkie duze przynęty na wodzie do 3 metrow. Na wiosne niestety nie bylo mi dane tam sie pojawić ale sw.Anna jest blisko wiec mysle ze dokladnie tak samo, duze blachy i gumy, duze jerki i duzo plywania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi