fish28 Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 gooral jak obrócisz ten półksiężyc to daj znać jak to działa ,bo nie będe co pare dni kręciołka rozkręcałzorro a czym zastąpić tą małą podkładeczke na tym półksiężycu bo zauważyłem przy ostatnim rozkręcaniu że jej nie ma a na schemacie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 13 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 gooral jak obrócisz ten półksiężyc to daj znać jak to działa ,bo nie będe co pare dni kręciołka rozkręcałzorro a czym zastąpić tą małą podkładeczke na tym półksiężycu bo zauważyłem przy ostatnim rozkręcaniu że jej nie ma a na schemacie jest ja tez nie mam zamiaru rozkrecac (mam model z tylnym dragiem i hamulcem walki masa czasci) zwlaszcza, ze zaczal chodzic ok.Jak naprawie laptopa to obejrze dokladnie fotki i dam znac, ciezko powiedziec mam 3 czy 4 fotki makro tego wodzika i na polowie wyglada identycznie po obu stronach a na polowie wyglada bardziej zuzyty od jednej strony - stawiam to na karb cienia i mysle, ze jakby byl zuzyty wyraznie po jednej stronie to bym zauwazyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 gooral zorro a czym zastąpić tą małą podkładeczke na tym półksiężycu bo zauważyłem przy ostatnim rozkręcaniu że jej nie ma a na schemacie jest Ano podkładeczką... Na szybko i na jakiś czas możesz wyciąć małe kółeczko z jakiego cienkiego (0,1 - 0,15mm) plastiku, zrobić dziurkę i założyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 gooral zorro a czym zastąpić tą małą podkładeczke na tym półksiężycu bo zauważyłem przy ostatnim rozkręcaniu że jej nie ma a na schemacie jest Ano podkładeczką... Na szybko i na jakiś czas możesz wyciąć małe kółeczko z jakiego cienkiego (0,1 - 0,15mm) plastiku, zrobić dziurkę i założyć... Miałem ten problem, więc klisza rentgenowska, wiertełko i ostre nożyczki rozwiązują problem .Jak nie ma tej podkładki to się ciesz że nie rozdymało tego ustrojstwa co po wormie chodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Spróbuje dzisiaj coś pokombinować z podkładeczką może to pomoże.Popatrze również na pólksiężyc czy nie jest wytarty więcej z jednej strony.Ale to dopiero wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Jak nie ma tej podkładki to się ciesz cze nie rozdymało tego ustrojstwa co po wormie chodzi . ja jeszcze sie przyjrzalem dokladniej schematowi i wychodzi, ze sam ten element sklada sie z 3 czesci (tulejki, el metalowego i podkladki - ja ich na czesci nei rozbieralem, ale moze warto by bylo przeczyscic i dodac jakiegos smarowidla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Tam na środku blaszki powinien wystawać taki mały dzyndzelek z pólksiężyca.Spróbuj złapać go pensetą i poruszaj góra dół.Wtedy będzie widać jaki jest tam luz.Jak za dużo lata to pasiło by podkładeczke dorobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Tam na środku blaszki powinien wystawać taki mały dzyndzelek z pólksiężyca.Spróbuj złapać go pensetą i poruszaj góra dół.Wtedy będzie widać jaki jest tam luz.Jak za dużo lata to pasiło by podkładeczke dorobić W starych czarnuszkach podkładka obowiązkowo musi być .Całość należy wyciągnąć przemyć w benzynie i tylko powinna tam iść oliwka.Może tak dziwnie chodzi bo brakuje podkładki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 no właśnie u mnie nie ma będe musiał dorobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Śrubki,podkładki,tu jest tu nie ma,tu luz tu goni a tu trzęsie.Trza se było Turka zapodać Sorki ale musiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Śrubki,podkładki,tu jest tu nie ma,tu luz tu goni a tu trzęsie.Trza se było Turka zapodać Sorki ale musiałem Najlepiej z generacji iT. One sa wieczne i bezobslugowe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Śrubki,podkładki,tu jest tu nie ma,tu luz tu goni a tu trzęsie.Trza se było Turka zapodać Sorki ale musiałem Najlepiej z generacji iT. One sa wieczne i bezobslugowe ... Łoj tam, trochę pracy, pomysła i chodzi tak że przekałdni nie słychać jak w daiwulcach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Ku... panowie w końcu doszedłem z tym do ładu <_< A powodem tego klekotania był brak jednej śmiesznej podkładeczki w rolce prowadzącej A przy okazji dorobiłem sobie podkładeczke do półksiężyca co wyeliminodało dość znacznie wzdłużny luz ośki.Kręciołek pod obciążeniem kręci bez szelestnie i bardzo lekko Nie obyło się jednak bez wpadek Zgubiłem jedną nakrętke i nie moge znaleść.To ta na łączeniu połówek ,służy do przykręcenia dupki.Ale co tam teraz w końcu będe mógł zasnąć spokojnie a nie myślał po nocach co to może być Jutro postaram sie spasować taką nakrętkę a teraz delektuje się piwkiem po wykonanej dobrej robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 fish28 to był nowy kołowrotek?w fabryce nie dali tej podkładki w rolkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Nie, nie to 10 letni staruszek z nowym sercem [cała przekładnia nowa] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Brakowało elementu 23 który dorobiłem Brakowało również nr.74 który również dorobiłem i luz ośki dużo się zmniejszył Ale za to zgubiłem element 79 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=getfile&id=4491 7& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Brakowało elementu 23 który dorobiłem Brakowało również nr.74 który również dorobiłem i luz ośki dużo się zmniejszył Ale za to zgubiłem element 79 Same straty zaliczasz, a nie masz starego białego prześcieradła albo poszewki aby nie gubić części . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 fish28 napisał(a) dnia wto, 15 maj 2012 11:00]Brakowało elementu 23 który dorobiłem Brakowało również nr.74 który również dorobiłem i luz ośki dużo się zmniejszył Ale za to zgubiłem element 79 element 79 to zwykła nakrętka (sześciokątna), potrzebna do przykręcenia jednej z dwóch śrubek mocujących dupkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Jozi ale ja zgubiłem tylko nr.79 Tych podkładek na bank tam nie było.Poprzedni właściciel lub jeszcze kilku przed nim musieli zgubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Voldemort, wiem że to zwykła nakrętka dlatego się tym zbytnio nie przejmuje..Dzisiaj poszukam w jakiś szpejach a może z jakiejś starej zabawki coś mi spasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Jozi ale ja zgóbiłem tylko nr.79 Tych podkładek na bank tam nie było.Poprzedni właściciel lub jeszcze kilku przed nim mysieli zgubić Jak pierwszy raz rozbierałem czarne shimano to masakra była siedziałem nad schematem i kodowałem co, gdzie i jak .Po którymś serwisie w ciemno robisz i wiesz gdzie, co i jak . Często w kręciołach pada wodzik co się po wormie porusza bo mechanik wytrząśnie tą małą podkładeczkę i przy holu ryby może zablokować posuw na wormie i po zawodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Jozi ja tego TP moge już z zamkniętymi oczami rozkręcać W 10 dni rozkręcany był chyba z 8 razy Ale tych elementów nie było na pewno bo wszystko robiłem ze schematem.Swoją drogą konstrukcja prosta niczym cep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Jozi ja tego TP moge już z zamkniętymi oczami rozkręcać W 10 dni rozkręcany był chyba z 8 razy Ale tych elementów nie było na pewno bo wszystko robiłem ze schematem.Swoją drogą konstrukcja prosta niczym cep No po kilku razach rozkręcania schemat masz w glowie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 po jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 A dacie mi jakieś wskazówki gdzie taka nakrętka może być Ewentualnie z czego można by taką wykręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi