Skocz do zawartości

shimano dziwnie chodzi.

gooral

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

A dacie mi jakieś wskazówki gdzie taka nakrętka może być :unsure:

Ewentualnie z czego można by taką wykręcić.

dlatego ja mam skrzyneczke z srubokretami zegarmistrzowskimi lupa, latarka i innymi badziewiami + srubkami do okularow, roznymi teleskopami do zegarkow etc - jakbys byl w dublinie na 99,9% bym cos znalazl. tutaj w niektorych sklepach mozna kupic rozne takie zestawy nakretek firmy rolson ps sprobuj moze w jakims elektronicznym? (srubki i nakretki do mocowania scalakow do radiatorow?/gielda elektroniczna?

http://www.optykon.pl/hurtownia/sruby-nakretki-c-9_43.html ?????????/

panowie moj gtrb chodzi jak nowy rzadnych trzaskow czy innych zlych odglosow 9coprawa uzywany sporadycznie przez 2 wypady, ale wczesniej dawal znac co kilka obrotow korbka).

Za to zmajstorwalem co innego chyba przy montarzu rozwalilem te :sagery: co trzymaja pokretla od tylnego hamulca i mi wszystko sie rozwalilo na poklad w lodce (bo jak wyjalem z pudelka to pyk sie rozlecialo) - sprobujcie znalezc na pokladzie lodki (smieci trawy i inne zielsko na dnie te male piny i sprezynki od tyrkotek w pokretlach hamulca - mi sie udalo, ale trwalo to z pol godziny?

ma ktos moze takie czesci? 10895 oraz 8796 na schemacie mi sie wydaje. ew np podobny kolowrotek uszkodzony?

olalem jedna czesc i grzechotke /(byly powyginane a nie daja nic do funkcjonalnosci) i udalo mi sie zlozyc kolowrotek do kupy i nawet sie nie rozpadl w kilka godzin lowienia wiec chyba bedzie dzialal;)

• 2 tygodnie później...

Witam

Lekki problem:

Coś jakby lekko stukało gdy szpula dochodzi w dół (wiadomo szpula chodzi góra <---> dół..to się dzieje gdy jest na dole)

stuczek delikatny jest tylko pod obciążeniem (na sucho tego nie ma) i to dzieje się tylko przy wolnym prowadzeniu.......Przy ekspresie wszystko jest ok...

Co sądzicie?

Coś groźnego czy olać system i łowić dalej??

Witam

Lekki problem:

Coś jakby lekko stukało gdy szpula dochodzi w dół (wiadomo szpula chodzi góra <---> dół..to się dzieje gdy jest na dole)

stuczek delikatny jest tylko pod obciążeniem (na sucho tego nie ma) i to dzieje się tylko przy wolnym prowadzeniu.......Przy ekspresie wszystko jest ok...

Co sądzicie?

Coś groźnego czy olać system i łowić dalej??

rozbierales go kiedys? bo jesli tak to moze (chyba?) jak ja zlozyles ten slizgacz na odwrot? jak masz przedni hamulec to bym rozebral dla spokoju. z tylnym masa zabawy