jabr Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Pytanie jak w temacie - czyli co nowego/lepszego w Stella 98 i oczywiście czy można miedzy tymi modelami przekładać szpule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Właśnie porównałem dwie Stelle 4000 - jedna 95 z podwójna rączką a druga 98 z pojedyńczą. Waga bez szpulki:95 - 250 g.98 - 240 g. Szpulek nie można zamieniać - szpulka 95 ma większą średnicę. Rotor w 95 ma większa średnicę. Waga szpulek: 95 bez linki - 71 g. 98 z linka i podkładem z żyłki - 81 g. Bebechy podobne, znaczy sie tytan i jeszcze raz tytan.Szeroka dupka w 95. 98 ma więcej łożysk bo w pojedyńczej korbce siedzą 2 łozyska. W 95 4000 DH (Double Hand) w korbce łożysk brak. Pojemność szpuli taka sama. Mam pytanie do speców od Stelli 95/98. Czy w wersji 95 z pojedynczą rączką są w w niej łożyska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabr Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Dziękuje za info.Chciałem mieć do kompletu Stelle 2000 98 i 95 - warunkiem była zamienność szpul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Jak masz gdzieś w dobrym stanie za przyzwoite pieniądze to bierz, Nie słyszałem narzekań na nie. Tutaj czasem mozna spotkać czarnuchy XTR-y w podobnej cenie jak te Stelki , a Stella na pewno dłużej posłuży. Lepsze materiały i więcej klasowych łożysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi