yankis Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Czy do spinna taki układ przelotek współgra ze sobą? KWSG (SIC) FUJI - GUIDE #8 #10 #12 #20 #30LSG8J (SIC) - CONCEPT FLY GUIDE 3szt.FST8-6 (SIC) - CONCEPT FLY TOP (GUN SMOKE) Chodzi mi, czy pasują do siebie kolorystycznie i wyglądem jako całość. Bo dostawca nie ma przelotek SVSG i zamiennie w tej samej cenie chce mi sprzedać KWSG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Napisz na priv , to dam ci opracowany i przetłumaczony New Concept Guide a wtedy bez żadnych problemów ustawisz swoje przelotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Witam. Czy pytającemu i odpowiadającemu obojętne jest, jakiego blanku dotyczyć ma zbrojenie? No chyba, że kolor, estetyka i zgodność z cudzym konceptem są ważniejsze, niż optymalny spacing.. Pomijam, że jeśli to nie magiczna wiedza tajemna, to można ją powszechnie opublikować, a nuż faktycznie się komuś przyda PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Mi konkretnie chodzi o taką rzecz, że raz zbroiłem ciężki spinning w przelotki SVSG 30, 20, 12, 10, 8 i później 3xLSG8J, no i top FST8-6a teraz będę miał przelotki:KWSG 30, 20, 12, 10, 8 i później 3xLSG8J i FST8-6Pytanie czy taki wariant jest dobry, bo przelotki KWSG wiadomo mają inny kształt, pochylenie, wysokość. Czy ta koncepcja jest do przyjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Rozumiem. Nie miałem z takim zestawem styczności, nie przypominam sobie, żebym widział kiedyś podobny, wiec nie podpowiem. Trzeba sprawdzać parametry poszczególnych zamienionych przelotek i jeśli odbiegają nieznacznie, to w stosunku do tego co było zaplanowane, będzie OK. Ale czy będzie dobrze, to się dopiero okaże. Połamania! Oczywiście, jak wędka będzie już gotowa i nad wodą i nie na kolanie. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 O ile nie będzie schodka to możesz za Chokerem ustawić te małe płaskie ale ciekawy stożek doradził mi krzysiek a mianowicie stożek 30,20,12,8 a potem 7 i reszta 6 włącznie z tip top i to wykonam. Moim skromnym zdaniem po co mieszać K z innym modelem ? K buduje się po to aby linka nie miała możliwości zaplątać się o przelotki podczas rzutu . Nie wiem jaki masz kij ale w zupełności wystarczy zamontowanie jedno stopkowych KL i KT , no chyba że kij jest ponad 10cio stopowy o ciężaże wyrzutu 45gr i więcej . Ja bym jednak nie mieszał dwóch typów przelotek bo idea że się nie zapląta bierze w łeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Jest to blank 8'6 Phenix Karabela c.w. do ok 200g. Czyli mówisz lepiej dobrać te jednostopkowe typu K? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Co to te 200 gr ? Jeżeli ciężar rzutowy to tylko KW dwu stopkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Chyba jedno 0 za dużo dopisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 To jest kij do jigowania w morzu, ale też i na sumy. W jego opisie jest c.w. 60-200g i takie pilkery obsługuje z powodzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Ok.rozumiem,w takim razie przelotki dwustopkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Przy takim blanku to nie ma co kombinować coś lżej zrobić ,tylko full Power i KW na całej długości . Nie ma miejsca na subtelności Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Przy takim blanku to nie ma co kombinować coś lżej zrobić ,tylko full Power i KW na całej długości . Nie ma miejsca na subtelności Pozdrawiam Spoko jest, jak pisałem wyżej identyczny zbroiłem SVSG i 3 ostatnie LSG. Wedę użytkuję 2 lata, grube dorsze wyciągał i nic, a nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Ta karabelka w tym roku już poradził sobie z kilkoma dwu cyfrówkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi