cipstiger Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Co sądzicie o główka pod koguty ale z wolframu. Nie chodzi o cenę a o przemyślenia czy sugestie do takiego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Ja bym chetnie sprobowal.Nie spotkalem oferty takich glowek,a troche krece koguty dla znajomych.Jak na razie uzywam wolframowych glowek jigowych do gum i przyznaje,ze sprawdzaja mi sie szczegolmie w glebokich lowiskach przy wietrznej pogodzie.Glowka przy tej samej wadze co olowiana jest ok. 30% mniejsza co przeklada sie na dalsza odleglosc rzutu i szybciej opada.Dla mnie ma to duze znaczenie szczegolnie gdy mocno wieje.Ogolnie to nawet przy dobrej pogodzie lepiej lowic na 20g glowke wolframowa niz 25g olowiana.Wiekszy komfort,mniejsze opory przy prowadzeniu i rzucaniu.Mozna uzyc delikatniejszego kija i cienszej plecionki. Jak bedziesz mial dostep do glowek kogutowych to daj znac. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 (edytowane) podobne tematy, może coś tu...http://jerkbait.pl/topic/50561-wolframowe-g%C5%82%C3%B3wki-jigowe/page-2http://jerkbait.pl/topic/35071-ekologiczne-g%C5%82%C3%B3wki-jigowe/http://jerkbait.pl/topic/70823-g%C5%82%C3%B3wki-wolframowe/ Edytowane 15 Lutego 2020 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cipstiger Opublikowano 15 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 (edytowane) podobne tematy, może coś tu...http://jerkbait.pl/topic/50561-wolframowe-g%C5%82%C3%B3wki-jigowe/page-2http://jerkbait.pl/topic/35071-ekologiczne-g%C5%82%C3%B3wki-jigowe/http://jerkbait.pl/topic/70823-g%C5%82%C3%B3wki-wolframowe/Przeczytałem wszystkie 3 . Ja szukam opinii kolegów którzy kręcą koguty i bardzo mi zależy na ich zdaniu no takich jak kolega Darek . Krótko i merytorycznie Edytowane 15 Lutego 2020 przez Jano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo213 Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 (edytowane) Ciekaw jestem ile kosztowało by wykonanie takiego koguta w gramaturze 24gr na główce wolframowej.Obstawiam że lowiac w zaczepowym miejscu balbys się zakładać koguty na glowkach wolframowych a jak urwał byś 5 przynęt na jednym wypadzie to pewnie odechciało by Ci się wszystkiego a przedewszystkim wędkowania. Edytowane 15 Lutego 2020 przez bartolomeo213 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cipstiger Opublikowano 15 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Ciekaw jestem ile kosztowało by wykonanie takiego koguta w gramaturze 24gr na główce wolframowej.Obstawiam że lowiac w zaczepowym miejscu balbys się zakładać koguty na glowkach wolframowych a jak urwał byś 5 przynęt na jednym wypadzie to pewnie odechciało by Ci się wszystkiego a przedewszystkim wędkowania.Bartek trafne spostrzeżenie do tematu . Jeden jeżdzi rowerem drugi Porshe.Nie pytam kto ile zostawia w wodzie kasy na wypad . Idąc twoim sposobem myślenia po co komu ST Croix jak może dłubać Jaxonem. Nie chcę nikogo obrażać a jak tak przepraszam . Panowie proszę piszcie na temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cipstiger Opublikowano 15 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 A odpowiadając na pytanie Bartka .Główka do koguta 21 gram to około 11 zł a kto i ile i jakie włoży pióra to już jego sprawa. Są koguty po 8 zł i po 28 zł na główkach ołowianych tak więc myślę że odpowiesz sobie sam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo213 Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Patrzyłem na koszt glowek jigowych i po przeliczeniu wyszło mi że cena samej główki wyszła by w granicach 40zl przy gramaturze 24gr do tego ja robię koguty tylko i wyłącznie na Katowicach gamakatsu 13b które też nie są tanie piora keough szenil i inne materiały i cena 1 koguta wychodzi drożej niż wobler megabass chodziło mi tylko o to.Jeżeli masz dostęp do glowek wolframowych w dobrej cenie to dlaczego nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Być może średnio na temat, ale jednak o wolframie. Od jakiegoś czasu używam do moich zastosowan obciążenia opisanego jako wolfram - tungsten.Nie jestem specjalistą od materiałów, ale mogę się domyślać, że sa pod tą nazwą opisowa na główki czy ciężarki wędkarskie, ukryte jakieś tam stopy. Spotkał się być może ktoś z nieco plastycznym "wolframem" ? Istnieje coś takiego ? Drut do obciążenia ? Jakaś forma lamenty ? Zakup kulek, łezek czy też ciężarków - pocisków, to jedno. To wydatek, ale jest tego coraz więcej. Pytanie o dostępność takich materiałów do nadawania im kształtów. Czy to w przypadku wolframu technicznie wykluczone ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 O plastycznym wolframie zapomnij. (wyjątek pasty "wolframowe"). Możesz jednak kawałek drutu wolframowego użyć jako rdzenia w przynęcie.W Twoich streamerach rdzeń zamiast owijać lametą ołowianą "wzmacniasz"prętem wolframowym dowolnej grubości i owijasz całość innym materiałem. Pręt z czystego wolframu jest ogólnie dostępny (zielona elektroda). Osobiście tym właśnie materiałem dociążam małe gumy i streamery. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 (edytowane) O plastycznym wolframie zapomnij. (wyjątek pasty "wolframowe"). Możesz jednak kawałek drutu wolframowego użyć jako rdzenia w przynęcie.W Twoich streamerach rdzeń zamiast owijać lametą ołowianą "wzmacniasz"prętem wolframowym dowolnej grubości i owijasz całość innym materiałem. Pręt z czystego wolframu jest ogólnie dostępny (zielona elektroda). Osobiście tym właśnie materiałem dociążam małe gumy i streamery. Dzieki za cenne informacje.Mam zatem nowe tropy do sprawdzenia Edytowane 16 Lutego 2020 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 (edytowane) A odpowiadając na pytanie Bartka .Główka do koguta 21 gram to około 11 zł a kto i ile i jakie włoży pióra to już jego sprawa. Są koguty po 8 zł i po 28 zł na główkach ołowianych tak więc myślę że odpowiesz sobie sam . Mnie cena ok.11zl za główkę wolframowa pasuje.Sprzedawalem moje koguty od 8 do 10zl,na wolframie wyjdą po 20zl myślę że parę sztuk trzeba mieć. Edytowane 16 Lutego 2020 przez Darek64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacques Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 O plastycznym wolframie zapomnij. (wyjątek pasty "wolframowe"). Możesz jednak kawałek drutu wolframowego użyć jako rdzenia w przynęcie.W Twoich streamerach rdzeń zamiast owijać lametą ołowianą "wzmacniasz"prętem wolframowym dowolnej grubości i owijasz całość innym materiałem. Pręt z czystego wolframu jest ogólnie dostępny (zielona elektroda). Osobiście tym właśnie materiałem dociążam małe gumy i streamery.a mógłbyś Andrzeju podlinkować to zielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 a mógłbyś Andrzeju podlinkować to zielone Jacku elektrody zawsze kupuję w "pierwszym lepszym" sklepie z materiałami spawalniczymi.Zazwyczaj kupuję na sztuki (w sklepie stacjonarnym).Sklep internetowy - Zabija koszt wysyłki.Patrz na elektrody oznaczone kolorem zielonym (tylko te są wykonywane z czystego wolframu). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacques Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 dzięki Andrzeju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi