Skocz do zawartości

Spinning teleskopowy - wasze opinie...

cyta73032

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

No moje doświadczenia z Shimano STC Mini były bardzo dobre! Wędka naprawdę świetna, tyle że "cieszyłem" się nią niecałe 2 wypady nad wodę.

Padłem ofiarą reklamy w takim razie bo wszędzie piszą o tych "legendarnych" blankach w STC... :(

Co do DAM shadow Tele mini -mógłbyś proszę sprecyzować?

Jest nowa wersja 2021 -z nowymi omotkowymi przelotkami. Mówisz o tej wersji?

Edytowane przez Kaziq

Jest STC/Exage potem długo długo nic, na 2 miejscu jak dla mnie pekińczyk pod nazwą HI whale (tak, cześć wielorybie go nazwali). Tak, jest na uchwycie i 2 przelotkach fuji.

99,19 zł 53%OFF | Hi.Whale New Carbon Fishing Rod 2.28 m Fuji Acces7 Sections Lure Rod Spinning Pole And Bait Casting Pole Action Fast Fishing Rod

https://a.aliexpress.com/_uW3DDz

• Like 1

Dzięki Piotrze i Michale (jakoś tak biblijnie się zrobiło...)

Hi.Whale New Carbon -chińczycy i ich "oryginalność" nazewnictwa...

No nic -spinning zakazany jeszcze 4 miesiące - jako zbrodnia przeciw rybności, to czas aby dopłynęło chińskim kontenerkiem do Hamburga.

STC/Exage miałem na oku ale za ciężko trochę 10-30g

Dam szansę w międzyczasie tej "nowej" wersji DAM SHADOW -jak coś podejrzanego znajdę to oddam.

Rzucę parę razy moim 5g jigiem -"kubą rozpruwaczem wędek teleskopowych

bildschirmfoto2021-01qhkv4.jpg

Tak wyglądają przelotki w nowym modelu DAM shadow Mini Tele

dam-shadow-tele-mini-spin~2.jpg

Edytowane przez Kaziq
  • Like 1

Kiedyś miałem tele spin silstar, miał 210cm, przelotki ze szklanym wkładem a między ramką a ringiem, plastikowe uszczelki. Uszczelki trochę wystawały i były pocięte przez żyłkę. Niemniej łowiłem tym ryby i nic mu się nigdy nie stało, po złożeniu miał nie więcej jak 40cm.

Jest STC/Exage potem długo długo nic, na 2 miejscu jak dla mnie pekińczyk pod nazwą HI whale (tak, cześć wielorybie go nazwali). Tak, jest na uchwycie i 2 przelotkach fuji.

99,19 zł 53%OFF | Hi.Whale New Carbon Fishing Rod 2.28 m Fuji Acces7 Sections Lure Rod Spinning Pole And Bait Casting Pole Action Fast Fishing Rod

https://a.aliexpress.com/_uW3DDz

Ten górny zakres wyrzutu tego "cześć wieloryb"  25g to realna granica,czy jak to ma się w przypadku chińczyków zaniżona wartość i można pociągnąć więcej np.35g łącznej masy przynęty?

Będę wdzięczny za odpowiedź.

Edytowane przez Przem1987

Miał ktoś Was nad wodą wędeczkę

Mitchell Traxx R Tele Spinning - 2,40m 7-28g

lub podobny model?

W sklepie w którym oddałem "papierowego" shimano stc mini tele jest taka do nabycia. Wygląda bardzo ok a "pomacać" nie ma jak...

Mam mały uraz do tego producenta od czasu gdy ich kołowrotek połamał mi się w rękach.

Edytowane przez Kaziq

• 1 rok później...

Cześć 

Noszę się z zamiarem kupna wędki teleskopowej - głównym powodem którym się kieruje jest długość po złożeniu.

Znalazłem egzemplarz który wydaje się mieć dobre parametry i opinie sprzedawców.

Jest to Daiwa Ballistic X Tele Spin o długości 2,7m i cw 8-35 i zamierzam nią łapać z brzegu jezior, czasem dużych rzek głównie drapieżnika - szczupak i okoń, choć nastawiam się również na spławik. Nadmienię, że amatorem i w natłoku codziennych obowiązków nie znajdę czasu na cotygodniowe wypady, więc kupno 10 wędek z rożnym przeznaczeniem odpada i mam nadzieje, że wyżej wymieniona będzie dość uniwersalna.

Kołowrotek jaki zamierzam zamontować to Shimano Sedora 3000 z przełożeniem 5:1.

Proszę was o opinię jeśli ktoś korzystał z tego sprzętu czy jest warty tych pieniędzy i czy nada się do spinningu i czasem na spławik.

Dodatkowo - co sądzicie o plecionce w jaskrawozielonym kolorze? Plus jest taki, że jest łatwo zauważalna, ale mam obawy czy nie spłoszy ryby?

Dzieki z góry za odpowiedzi i wyrozumiałość