Kaziq Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 (edytowane) Hej!No moje doświadczenia z Shimano STC Mini były bardzo dobre! Wędka naprawdę świetna, tyle że "cieszyłem" się nią niecałe 2 wypady nad wodę.Padłem ofiarą reklamy w takim razie bo wszędzie piszą o tych "legendarnych" blankach w STC... Co do DAM shadow Tele mini -mógłbyś proszę sprecyzować?Jest nowa wersja 2021 -z nowymi omotkowymi przelotkami. Mówisz o tej wersji? Edytowane 29 Stycznia 2021 przez Kaziq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Chodzi o starą wersję Dam.Krzywa i beznadziejne , cięzkie przelotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Jest STC/Exage potem długo długo nic, na 2 miejscu jak dla mnie pekińczyk pod nazwą HI whale (tak, cześć wielorybie go nazwali). Tak, jest na uchwycie i 2 przelotkach fuji. 99,19 zł 53%OFF | Hi.Whale New Carbon Fishing Rod 2.28 m Fuji Acces7 Sections Lure Rod Spinning Pole And Bait Casting Pole Action Fast Fishing Rodhttps://a.aliexpress.com/_uW3DDz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziq Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 (edytowane) Dzięki Piotrze i Michale (jakoś tak biblijnie się zrobiło...)Hi.Whale New Carbon -chińczycy i ich "oryginalność" nazewnictwa... No nic -spinning zakazany jeszcze 4 miesiące - jako zbrodnia przeciw rybności, to czas aby dopłynęło chińskim kontenerkiem do Hamburga.STC/Exage miałem na oku ale za ciężko trochę 10-30gDam szansę w międzyczasie tej "nowej" wersji DAM SHADOW -jak coś podejrzanego znajdę to oddam. Rzucę parę razy moim 5g jigiem -"kubą rozpruwaczem wędek teleskopowych Tak wyglądają przelotki w nowym modelu DAM shadow Mini Tele Edytowane 30 Stycznia 2021 przez Kaziq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Kiedyś miałem tele spin silstar, miał 210cm, przelotki ze szklanym wkładem a między ramką a ringiem, plastikowe uszczelki. Uszczelki trochę wystawały i były pocięte przez żyłkę. Niemniej łowiłem tym ryby i nic mu się nigdy nie stało, po złożeniu miał nie więcej jak 40cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Dawne lata DAM seria Air Line Spin, o ile dobrze pamiętam. 2,4m 10-30g.Bardzo krótko składany uniwersał. Całkiem niezły, jak na tamte dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem1987 Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 (edytowane) Jest STC/Exage potem długo długo nic, na 2 miejscu jak dla mnie pekińczyk pod nazwą HI whale (tak, cześć wielorybie go nazwali). Tak, jest na uchwycie i 2 przelotkach fuji.99,19 zł 53%OFF | Hi.Whale New Carbon Fishing Rod 2.28 m Fuji Acces7 Sections Lure Rod Spinning Pole And Bait Casting Pole Action Fast Fishing Rodhttps://a.aliexpress.com/_uW3DDzTen górny zakres wyrzutu tego "cześć wieloryb" 25g to realna granica,czy jak to ma się w przypadku chińczyków zaniżona wartość i można pociągnąć więcej np.35g łącznej masy przynęty? Będę wdzięczny za odpowiedź. Edytowane 1 Lutego 2021 przez Przem1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 (edytowane) Myślę, że jest dobrze opisany. 35g na lince odpada zdecydowanie. Są też na ali kopie exage/stc z wyrzutem do bodajże 40 g RoseWood Kunai Edytowane 3 Lutego 2021 przez Hesher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziq Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 (edytowane) Miał ktoś Was nad wodą wędeczkęMitchell Traxx R Tele Spinning - 2,40m 7-28glub podobny model?W sklepie w którym oddałem "papierowego" shimano stc mini tele jest taka do nabycia. Wygląda bardzo ok a "pomacać" nie ma jak...Mam mały uraz do tego producenta od czasu gdy ich kołowrotek połamał mi się w rękach. Edytowane 6 Lutego 2021 przez Kaziq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lądowy Rybak Opublikowano 22 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Cześć Noszę się z zamiarem kupna wędki teleskopowej - głównym powodem którym się kieruje jest długość po złożeniu.Znalazłem egzemplarz który wydaje się mieć dobre parametry i opinie sprzedawców.Jest to Daiwa Ballistic X Tele Spin o długości 2,7m i cw 8-35 i zamierzam nią łapać z brzegu jezior, czasem dużych rzek głównie drapieżnika - szczupak i okoń, choć nastawiam się również na spławik. Nadmienię, że amatorem i w natłoku codziennych obowiązków nie znajdę czasu na cotygodniowe wypady, więc kupno 10 wędek z rożnym przeznaczeniem odpada i mam nadzieje, że wyżej wymieniona będzie dość uniwersalna.Kołowrotek jaki zamierzam zamontować to Shimano Sedora 3000 z przełożeniem 5:1.Proszę was o opinię jeśli ktoś korzystał z tego sprzętu czy jest warty tych pieniędzy i czy nada się do spinningu i czasem na spławik.Dodatkowo - co sądzicie o plecionce w jaskrawozielonym kolorze? Plus jest taki, że jest łatwo zauważalna, ale mam obawy czy nie spłoszy ryby?Dzieki z góry za odpowiedzi i wyrozumiałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi