ninja05 Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Witam potrzebne info na temat tego jeziora - AKTUALNE informacje Chodzi głównie o drapieżniki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Drapieżniki kończą w siatkach .... A co lepszego się uchowa na żywcówkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻoliborzFishingTeam Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Od kiedy taki obraz na Wierzchowie? O ile mi wiadomo Trzesiecko i Wierzchowo było pod opieką odpowiednich ludzi czym się chwalił sam urząd miasta który mocno inwestował w infrastrukturę wędkarską i promocje poprzez liczne zwody, zarybienia itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Trzesiecko jest PZW, a Wierzchowo od trzech lat Gminy Szczecinek.Fakt urząd miasta Szczecinek daje dość duże pieniążki na zarybienia:https://miastozwizja.pl/narybek-od-miastaale nie Wierzchowa,tam gmina zarybia sama.Tylko ,że od dwóch lat gmina zezwoliła na odłowy rybakowi rzekomo leszczy i sielawy.....No i się skończyło ELDORADO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Eldorado to jest dla rybaka,gmina dba żeby wędkarzom nie puściły zwieracze i się nie osrali od nadmiaru szczęścia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 No i jeszcze słynna wypowiedź nadwornego(gminnego) ichtiologa z przed dwóch lat- drapieżnika jest tak DUŻO, że po prostu nie biorą.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 https://www.gminaszczecinek.pl/asp/pl_start.asp?typ=13&submenu=16&menu=16&dzialy=16&akcja=artykul&artykul=3962 A takie oto zarybienia odbyły się zeszłego roku.... węgorzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 (edytowane) To że ryb jest za dużo to nawet mają na stronie gminy https://www.gminaszczecinek.pl/asp/pl_start.asp?typ=14&submenu=3&menu=3&strona=1 wystarczy uważnie przeczytać.Faktycznie jak byłem tam ostatnio to przynęty musiałem zmieniać jak spływałem do brzegu i za drzewa się chowałem. Inaczej z ręki by wyżarły. Edytowane 20 Lutego 2020 przez Paweł J 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 (edytowane) Także po hucznych zapowiedziach o wędkarskim eldorado, jezioro Wierzchowo kończy pomału jak większość jezior w tym kraju. Edytowane 20 Lutego 2020 przez JerryM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Także po hucznych zapowiedziach o wędkarskim eldorado, jezioro Wierzchowo kończy pomału jak większość jezior w tym kraju.I nic więcej nie trzeba dodać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ninja05 Opublikowano 21 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 To jak wyglądają nasze wody i jak sa zarządzane wiem liczyłem bardziej na info w postaci : na jakie przynęty, gdzie szukać ryby , górki ,przy trzcinach itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 W tym roku tarło też będzie wcześniej,także w maju to szczupaka można szukać na bomby głębinowe .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TTTom Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Ninja, wpadaj na Wierzchowo, woda fajna i sa w niej ryby. Nie lowie szczupakow, chyba ze przylow przy okoniu. Moi koledzy polowili, niestety zaden nie mial 100+Twoja wedka udzieli najlepszej odpowiedzi. Powodzenia i do zobaczenia na wodzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 W tym roku tarło też będzie wcześniej,także w maju to szczupaka można szukać na bomby głębinowe .... Bomby głębinowej nie polecam. Po pierwsze możesz nie zdążyć odpłynąć i uszkodzić silnik, dostać kamieniami z dna itp. Ponadto jeśli wrzucisz ją do zbyt płytkiej wody może po prostu nie zadziałać. Pomijając aspekt prawny i szkody w rybostanie, przy takiej sile wybuchu rybom pękają pęcherze pławne i opadają na dno (wyjątkiem ryby, które są oddalone od środka wybuchu ale jeszcze "w polu rażenia"). Za bardzo nie masz jak tego obliczyć bo nikt nie badał tego w stosunku do ryb, co najwyżej dla kąpiących się w wodzie i nurków. Nawet jak zanurkujesz w poszukiwaniu ryb, woda po wybuchu bomby głębinowej będzie tak mętna że nic nie znajdziesz. Ponadto wnętrzności ryb, szczególnie tych znajdujących się w pobliżu wybuchu są wtłoczone w mięso ryb, więc możesz się zdziwić przy filetowaniu. A tak się kończą zabawy na wodzie z granatami: https://www.youtube.com/watch?v=e9zqZh6D25g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 @Okonhel, serio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 (edytowane) Okonhel... Będę miał na uwadze???? Edytowane 23 Lutego 2020 przez JerryM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cast64 Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Cześć.Szczecineccy "włodarze" propagandą robioną na stronie internetowej Gmina Szczecinek,oraz w prasie,pisząc o zarybieniach np.szczupaka 3t,węgoża 800kg itd.mówiąc o najlepszym łowisku ryb drapieżnych w Polsce,nabiło wielu wędkarzy w butelkę(250zł pozwolenie)w tym mnie i kilku moich kumpli(ja Ich namówiłem).Łowiliśmy cały maj i czerwiec,złowiliśmy po kilka sztuk kruciaków.Jezio piękne ryb godnych naszego hobby zero.Daliśmy sobie spokój.Nie polecam kolegą tego jeziora.Łowiłem w 2018. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 A te pompowanie balona przed zawodami TROPHY..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Cześć.Szczecineccy "włodarze" propagandą robioną na stronie internetowej Gmina Szczecinek,oraz w prasie,pisząc o zarybieniach np.szczupaka 3t,węgoża 800kg itd.mówiąc o najlepszym łowisku ryb drapieżnych w Polsce,nabiło wielu wędkarzy w butelkę(250zł pozwolenie)w tym mnie i kilku moich kumpli(ja Ich namówiłem).Łowiliśmy cały maj i czerwiec,złowiliśmy po kilka sztuk kruciaków.Jezio piękne ryb godnych naszego hobby zero.Daliśmy sobie spokój.Nie polecam kolegą tego jeziora.Łowiłem w 2018. Niedługo tak będzie na Żarnowcu, tyle że tam opłata jest 500 plus 80% dopłaty za trolling. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cast64 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 A te pompowanie balona przed zawodami TROPHY..... Ito jakie,ciężko się zapisać,podnoszone są nagrody tylko poto,żeby ściągnąć wędkarzy i jak największą ilość sponsorów,żeby w przyszłośći doić Ich za reklamę.Sami organizatorzy nazwali się elitą wędkarzy szkoda,że nie nadzwyczajną kastą.Wędkarze przestali kupować zezwolenia to włodarze tej wody wymyślili sobie Trophy.Zwykłych wędkarzy mają w d...e. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 A później lament przy podawaniu wyników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cast64 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Ale karuzela się kręci.Niedługo zawody przeniosą na Śniardwy,bo Wierzchowo ma "tylko" 700 ha,tylu chętnych(oby tak było). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TTTom Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Wątek się nieco rozwinął i dodam swoje 3 grosze do tematu: - nie ma jeziora gwarantującego połowy 100+, w tym jeziorze są na pewno takie ryby- woda jest czysta i ciekawa, warta czasu spędzonego na niej- zawody - są i będą, koszt uczestnictwa jest mocno dyskusyjny. Osobiście wolę takie kwoty przeznaczyć na zezwolenia lub na wypad na łososia. Kto chce to startuje a kogo nie stać to nie marudzi.- poławiając ryby mamy szanse na złowienie pięknej ryby, startując w zawodach mamy szansę na zwycięstwo, z lądu lub zza komputera to nie ma prawa wypalić- zarybienia są wykonywane ale osobne pytanie należy zadać następujące - czy użytkownicy wody przestrzegają limitów czy biorą co do podbieraka wpadnie- legalna aktywność rybacka - tak ale w marginalnym stopniu, bez porównania - tak to prawda, ta woda jest reklamowana i właśnie dzięki temu wielu z nas wędkarzy rusza swoje 4 litery i próbuje swoich sił na nowych łowiskach. W tym roku też wykupię ta wodę bo ją po prostu lubię. Wadą tej wody są mocno nieucywilizowane miejsca slipowe, Podobno ma się to nieco poprawić w tym roku ale to nie jest potwierdzona wiadomość. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg77 Opublikowano 26 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca (edytowane) https://www.facebook.com/share/r/1HhpX3LPCD/Miało być eldorado wędkarskie a wyszło tak jak zwykle ... Edytowane 26 Marca przez Greg77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 26 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca Eldorado to nie jest, ale woda bardzo przyzwoita. Widać zmiany w polityce gminy wynikające z przyczyn personalnych, są siatki nie tylko kłusownicze...Zezwolenia na 2025 - 400zł za sezon z łodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi