Assam Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Okazuje się, że chyba nikt z Was nie zna Kocinki więc może ktoś coś wie na temat rzek Wiercica i Biała Lelowska? Mam nadzieję, że ktoś będzie miał jakieś informacje i sie ze mna nimi podzieli Ewentualnie prosiłbym o informacje o innych rzekach pstrągowych w okolicach Częstochowy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Okazuje się, że chyba nikt z Was nie zna Kocinki Ja na twoim miejscu bym się cieszył i szybko biegł nad wodę (znaczy się, że brzegi są mało udeptane) - masz dwie możliwości, albo będzie tragicznie albo będzie rewelacyjnie. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assam Opublikowano 20 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Z jednej strony się cieszę ale mam też obawy czy miejscowi intensywnie nie pracują nad zmniejszeniem populacji ryb w tej rzece. Już za niecały tydzień sprawdze jak sprawa wygląda. Promyk nadziei daje mi świadomośc, że rzeka jest corocznie zarybiana narybkiem pstrąga potokowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Biała Lelowska jest piekną rzeką miejscami skatowana przez meliorantów. Skrócono jej bieg o 4 km robiąc kanał obiegowy. Jaz rozdzielający wodę jest tak fatalnie zrobiony, że kłusownicy moga skierować wodę na kanał ulgi i wybarć pstrągi z rzeki.W Lelowie wyciągnięto drzewa z wody ponieważ wójt gminy Lelów chciał tam spływy organizować. Częściowo mu sie to udało. Biała Lelowska to wiele źródeł i wywierzysk i zimna krystalicznie czysta woda.Tam możesz liczyć na pstrągi. Wiercica to bardzo trudna rzeka i na sukcesy można liczyć jak jest woda zmącona.Poza tym latem jest totalnie zarośnięta roślinnością wodną i nie można łowic spiningiem.Polecam odcinek w okolicach Przyrowa.Watro zobaczyć Szmaragdowe Źródła w Juliance oraz źródla Wiercicy w Złotym Potoku (Elżbiety i Zygmunta). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dingo Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Moze i wiercica jest trudna rzeka ale w poprzednim sezonie teczak 55 i potok 48 był na wedce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 przez kilka sezonów łowiłem nad Wiercicą, fajna rzeczka specyficzne łowienie i pstrągi na kiełżach (rudych) wypasione z przyjemnością wspominam to meandrowanie miedzy kępami podwodnej trawy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dingo Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 A w tym sezonie to nawet karpie widziałem na wiercicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 powodzenia na proponowanych odcinkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyk Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Byłem w zeszłym roku z dzieciakami na spływie Białą Lelowską.Tak gdzieś w połowie spływu natkneliśmy się na ryrę PCV,z której wprost do wody wypływały białe śmierdzące ścieki.Zostało to natychmiast zgłoszone do wójta i na policję.Mam nadzieję,że coś zostało zrobione w tej sprawie.Biwakowałem jeszcze dwa dni nad pobliskim jeziorkiem.Sprawdzałem-ścieki nie płynęły. Poza tą przykrą sprawą napiszę,że to piękna rzeczka.Spacerując brzegiem widziałem sporo małego pstrąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Tylko jedno źródło spotkałeś.... dziwne, że tylko jedno.. hmm, coś nie tak; miejscowi widać odchodzą od standardów pozbywania się szamba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dingo Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 A może kturyś z kolegów był w tym sezonie na wiercicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Odgrzeje kotleta.Proszę o info w sprawie wiercicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi