Skocz do zawartości

KOMUNIKATY - zawody, warsztaty, zloty, pikniki .....

Batory

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Pisałem o tym w temacie koronovirusa. Wygląda na to że wszystkie zawody wędkarskie do końca kwietnia będą odwołane. Tak zaleca to ministerstwo Sportu i ZG PZW, który już część imprez odwołał na szczeblu kraju. OM też odwołuje swoje imprezy z cyklu GP.

Jeśli wirus dalej się będzie rozprzestrzeniał to nawet do jesieni będzie szlaban zarówno na komercję jak i PZW.

http://www.pzw.org.pl/zgpzw/wiadomosci/202398/60/odwolanie_lub_przelozenie_na_pozniejszy_termin_wszelkich_imprez_

https://ompzw.pl/news/komunikat-dot-organizacji-zawodow-wedkarskich-w-okregu

Edytowane przez vako

• 1 rok później...

Odświeżę troszkę ten temat. Czy w tym roku, w tym kraju nie odbywają się lokalnie lub ponad lokalnie żadne zawody wędkarskie. Mam na myśli zawody organizowane tak przez PZW jak i przez firmy komercyjne. Wiem, że zdarzają się kiepskie firmy komercyjne i nie warto ich promować, ale są również i kiepskie okręgi PZW, gdzie zawodnicy nie mają możliwości się spotkać i troszkę konkurować ze sobą. Sam szukam informacji o zawodach otwartych lub komercyjnych w swoim otoczeniu, jednak informacji mało. Jest wiele osób które by chętnie pojechało, ale nie mają np. FB, jak i ja bo nie. Mam nadzieję, że coś w tym smutnym kraju się dzieje, bo organizacja jaką jest pzw zrzesza miliony członków a sportowo jest bardzo kiepska.

• Like 1

Jest bardzo dużo zawodów otwartych.

Nawet w ten weekend były zawody otwarte na Dzierżnie Dużym, fajne zawody były w Mąkowarach, tydzień temu na Sławie. Na początku są fajne zawody u mnie, na jeziorze Osiek ale lista już dawno zamknięta, a atmosfera i nagrody fajne (łódź Foxa, kije z pracowni...) teraz ciężko będzie Ci coś znaleźć bo listy szybko się zamykają.

W październiku będzie Szczecinek Trophy. Zapisów jeszcze nie było.

Polecam, sam będę.

Nie przyjeżdżaj nie ma sensu nic nie bierze ????????. Wczoraj w Szczecinku były zawody spinningowe. Edytowane przez Patryk122

Słuchajcie, to dawajcie listy i daty zawodów które będą. Da nam wszystkim to obraz u kogo i gdzie szukać w przyszłości. Na pewno to nie są zawody pojedyńcze. Adam, daj tą listę którą masz, może nie wszystko już zamknięte zapisami.

Edytowane przez Matteoo
  • Like 1

Z całym szacunkiem, ale jak miejscowy w trakcie siedmio, czy ośmiogodzinnej tury łowi 6 ledwowymiarowych okoni i zajmuje tym aż drugie miejsce to trudno mówić o tym, że ryby brały, a już na pewno nie można powiedzieć, że zbiornik jest rybny.

• Like 2

19 września Mazowiecki Spinning Bugu.(Brok)

Pierwsza niedziela października "Puchar Kiełbika" Okolice Ostrołęki

Potem "Spotkania Kresowe" Na Drohiczynie. Tyle co wiem.

Aaa i jeszcze będzie "Memoriał Leśmiana" Na żwirowni Brzuze ale nie wiem kiedy.

Edyta: jeszcze na granicznym Bugu są zawody w ostatnią niedzielę września- słowo klucz "Kodeń"

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez RedJin
  • Like 1