Skocz do zawartości

Budżetowy casting

Luke

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Panowie pomóżcie. Jestem dość zieloniutki w temacie wędek castingowych. Chciałem się poradzić co kupić. Określenie tanio i dobrze w przyrodzie nie występuje ale mniemam że coś w miarę za ok 200zł da radę ustrzelić. Przepatrzyłem te wszystkie budżetówki na allegro ale szczerze to są one wielką niewiadomą bo informacji o takim sprzęcie na próżno szukać gdziekolwiek. Będę wdzięczny za wszelakie info. Wędka najlepiej w dwu składzie o dł. +-2m o cw 30-80gr.

pozdrawiam

ps: zamieściłem też ogłoszenie w dziale kupię więc jak ktoś ma coś takiego na zbyciu proszę o info :D

A nie masz jakiegoś sklepu pod bokiem? Wiem, że może być problemem dobrze zaopatrzony sklep, ale może warto się kopnąć po okolicy do wcześniej namierzonego. W tej cenie ze wszelkich kongerów, robinsonów, jaxonów na pewno znajdziesz coś co będzie Ci odpowiadało. Weź ze sobą młynek. :D

W okolicy do 300zł mogę polecić takie o coś:

http://www.szczupak.pl/produkt,3608

Całkiem przyjemny kij, slider 10S idzie jak przecinak, dość fajne wykonanie i jak to w shimano nie jest to kij od szczotki, pozwala na energiczne ale dość płynne jerkowanie co akurat w tym wydaniu jest na +.

Sklep jakiś jest ale średnio zaopatrzony, na podkarpaciu casting to bardzo mało popularna metoda łowienia. Saw_olsztyn podoba mi się ale niestety potrzebuje kijka w dwóch częsciach. Może Dragon Millenium np 25-60? Miałem kiedyś taką wędkę 270 do 25gr i sprawiała bardzo pozytywne wrażenie. Myślałem też o Dragon Express Cast 1,95 40-80gr.