Skocz do zawartości
  • 0

Przetrzymywanie łodzi - ZZ, Wisła

gacopyrz

Pytanie

Witajcie !

Zastanawiam się nad zakupem łodzi. Sam zakup jako takiego problemu dla mnie nie stanowi natomiast, gorzej już z miejscem do przetrzymania owej łodzi.

Chodzi mi przede wszystkim o Zalew Zegrzyński, ewentualnie Wisłę.

Za wszelkie podpowiedzi serdeczne dzięki.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

@gacopyrz, @Maciejowaty,

niestety nie jest tak łatwo z przystanią w okolicach Warszawy.

Jest kilka małych przystani lub portów, jednak załatwienie tam miejsca na swoją łódź wędkarską jest bardzo skomplikowane i prawie nie do przejścia.

Spójnia niestety odpada, głównie ze względu na hermetyczne środowisko osób, które trzymają tam swoje łodzie... :(

Proponuję przystań Sum powyżej Warszawy lub któryś z warszawskich portów, np. port praski lub przystań wędkarską Silurus poniżej Warszawy.

Trzeba się liczyć z dość dużymi kosztami przetrzymywania łodzi.

• 0

Na Zegrzu to chyba nie ma problemów,pewnie zaraz chłopaki Ci napiszą szczegóły.

Gorzej z Wisła ,bo chyba dopiero Sylurius w Nowym dworze Maz:(

Mam nadzieje ,że niedlugo powsatnie przystań bliżej Wawy...marzenie:)

W 2005 koles w SUM-ie łódź trzymał. Coś koło 400 PLN za sezon..

Alternatywnym rozwiazaniem bedzie zaparkowanie na dziko obok jakies innej pychówki po dogadaniu sie z jej właścicielem (jakaś opieka, miejsce na graty typu wiosła czy inny osprzęt).

Lub pozostaje Silurus (http://www.silurus.pl/). Jakaś przystań jest w Nowotworze na Narwi, ale nie wiem, co i jak. Tak samo jak z przystanią PZW w Czarnowie.