robas Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 dzisiaj coś takiego właśnie mnie spotkało , bądźcie ostrożni i nie dajcie się nabrać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 (edytowane) Ja na szczęście nie miałem do czynienia z tymi naciągaczami, lecz kiedyś miałem ubaw cały wieczór gdy oglądałem takie filmiki.Przykładowe: https://www.youtube.com/watch?v=IgRhKrWRZKY&list=PLFgiBwOS62PeT76CK_KKcODtCgIMhO-1Y https://www.youtube.com/watch?v=KR7aa8SWsKc&list=PLFgiBwOS62PeT76CK_KKcODtCgIMhO-1Y&index=68 Edytowane 2 Marca 2020 przez eRKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 2 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 U mnie na szczęście nie mają nr telefonu Przyszło pismo , o długu telekomunikacyjnym mojego zmarłego Ojca Dług z 2009 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Obejrzyj sobie kilka... nie zaszkodzi. I też się pośmiejesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 2 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 no niby tak , tylko jak przeoczę wyrok sądu elektronicznego ,to już możne nie być do śmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Miałem takie trzy sprawy tzn. nie osobiście ja tylko osoby, którym pomagałem w ich rozwiązaniu. Terminy, które musisz obliczyć:-6 lat przedawnienie dla długów osób fizycznych;albo-3 lata z tytułu prowadzenia działalności.W tym całym sztosie chodzi o to, żeby uznać dług (czytaj: łyknąć wersję windykatora jak pelikan), albo tak jak piszesz uzyskać tytuł w postępowaniu elektronicznym. Musisz wyliczyć datę, stwierdzić w piśmie, że dług jest przedawniony i na koniec stwierdzić, że działanie windykatora nosi znamiona wyłudzenia i rozważasz zawiadomienie organów ścigania. Jabadabadu:DTak po krótce. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 2 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 z pisma firmy windykacyjnej wynika że dług kupili ( przejęli) w 2009 r więc już dawno po okresie przedawnieniajutro będzie wysłane pismo drogą elektroniczną o probie wyłudzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Nieważne, jak skierują to do postępowania elektronicznego to nikt nie będzie patrzył na przedawnienie. Dostaną tytuł wykonawczy i będziesz się bujał z odkręcaniem tego. Dlatego taka ważna jest formuła z wyłudzeniem w treści pisma, żeby się od Ciebie osdstosunkowali. Możesz jeszcze postatszyć Rodo bo zakładam, że mogli pominąć w treści pisma obowiązek informacyjny. Wpisz sobie w necie "zbieranie danych osobowych nie od osoby której dane dotyczą" i będziesz miał info jakie informacje powinni zawrzeć. A z tego już jest skarga do UODO a potem mając w ręku decyzję organów znacznie ułatwiasz sobie drogę do dochodzenia roszczeń z tytułu niewywiązania się windykatora z obowiązku informacyjnego czyli" chcieliście wydymać Freda, to teraz Fred wydyma was". 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 3 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Informacje o Rodo przekazali na na drugiej stronie pisma roszczeniowego Jak weszli w posiadanie długu to stali się administratorem danych osobowych , tutaj coś o tym piszą https://archiwum.giodo.gov.pl/pl/391/1708Najważniejsza dla mnie jest to że próbują wyłudzić przedawniony dług A nakazu zapłaty tak szybko nie uzyskają Chyba że nie złoże odwołania od decyzji esadu , a na pewno to zrobię , i wtedy idzie sprawa do sądu rejonowego http://m.mowimyjak.se.pl/newsy/fakty/e-sady-jak-dzialaja-e-sady,22_64242.htmlNa razie dostaną pismo o próbie wyłudzeniaZobaczymy jak odpowiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Jak nie załatwisz tego przed esądem to będziesz miał wożonko po rozprawach (po sprzdciwie sprawa trafia do pierwszej instancji i to tak jakbyś zaczynał z nimi spór od początku) i koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Miałem takie trzy sprawy tzn. nie osobiście ja tylko osoby, którym pomagałem w ich rozwiązaniu.Terminy, które musisz obliczyć:-6 lat przedawnienie dla długów osób fizycznych;albo-3 lata z tytułu prowadzenia działalności.W tym całym sztosie chodzi o to, żeby uznać dług (czytaj: łyknąć wersję windykatora jak pelikan), albo tak jak piszesz uzyskać tytuł w postępowaniu elektronicznym. Musisz wyliczyć datę, stwierdzić w piśmie, że dług jest przedawniony i na koniec stwierdzić, że działanie windykatora nosi znamiona wyłudzenia i rozważasz zawiadomienie organów ścigania. Jabadabadu:DTak po krótce. Przedawnienie nie znaczy że dług znika, jedynie zamyka drogę do dochodzenia przed sądem. Wierzyciel ma prawo podejmować inne dozwolone prawek kroki aby odzyskać pieniądze.W filmie jaki jest w pierwszym poście jest bardzo dużo nieścisłości, a p.Mecenas nie o wszystkim mówi. Każdą sprawę należy indywidualnie rozpatrywać, więc rady typu złożenie zawiadomienia proponuję bardzo ostrożnie składać, tak samo proponuję podchodzić na chłodno do innych filmików z radami.Jeżeli ktoś otrzyma jakieś wezwanie do zapłaty co do którego ma podejrzenia ważnym jest jego dokładne przeczytanie i odpowiednia reakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Piotrze proszę Cię. Wiem co piszę, jeszcze chyba nie było w historii przypadku konsekwencji za, cyt.: "rozważenie zawiadomienia organów ścigania", tudzież radę dotyczącą działań w tym kierunku. Także nie martw się o mnie, potrafię ostrożnie składać i chłodno podchodzić Z drugiej strony wiem o czym piszesz, bo miałem okazję poznać też i zadłużone indywidua, spotkanie których to jak wdepnięcie w gówno. Bosą stopą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Dostałem ostatnio takie pismo na swój adres zameldowania a W-wie.Najlepsze,że chodzi o nie zapłacenie za przejazd PKP w 2010r..Jestem pewny w 100%,że to wałek Co zrobić żeby sie od...ode mnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Dostałem ostatnio takie pismo na swój adres zameldowania a W-wie.Najlepsze,że chodzi o nie zapłacenie za przejazd PKP w 2010r..Jestem pewny w 100%,że to wałek Co zrobić żeby sie od...ode mnie ?nic a co poleconym dostałeś ? masz oryginalne pismo PKP ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi