Skocz do zawartości

Smutny film...

domeldoom

Rekomendowane odpowiedzi

@domeldoom

Film nie jest smutny - taki mamy klimat.

Może to głupio zabrzmi ale mam lekką znieczulicę na takie widoki.

Wiem, wiem zaraz mi się dostanie.

Chciałbym tylko powiedzieć, że naszego gderania jest multum i nic się nie zmienia.

Ani władza w pzw, ani ustawy się nie zmieniają, no i nasze postawy też się nie zmieniają.

Wrzucam nas wszystkich do jednego worka bo większość z nas, nie tutaj z forum tylko nad wodą, ma na to wyje...e.

Czemu? Nie chcę się iść głosować, nawet papierów po zanęcie czy butelki nie chce się zabrać znad wody i to po sobie, nie mówiąc o tym co się zastało nad wodą.

No ale tu nawet nie chodzi o wędkarzy tylko naród.

W niedzielę szybki wypad nad Rawkę z rodziną na spacer.

Znane miejsce, rodziny z dziećmi, morsy szykują się do kąpieli, spacery i inne takie.

Wysiadam z samochodu z córką i zbieramy śmieci, głównie puszki i plastikowe butelki.

Spora reklamówka śmieci obok których morsy przekicały jak zające jakby te śmieci nie istniały.

Rozbite butelki większym łukiem wymienili.

Przyjeżdża gość G klasą i patrzy na mnie jak na idiote wypakowuje wózek i żonę i ma dupie śmieci jakie leżą obok.

Jak jechaliśmy do domu na starorzeczu widzę dwa świeże worki w wodzie.

Nie miałem jak wyciągnąć, ktoś z mostu rzucił.

Mamy ustawę śmieciową... a ludzie dalej takie rzeczy robią.

Aaaa. Wiece, Rawka to rezerwat przyrody... rzeka urocza i ma charakter górski i każdy ma w dupie tą wodę łącznie z pzw... które nie zarybia tej wody chyba w ogóle.

Do brzegu.

Ten naród ma tylko wymagania i nic nie chce sam zrobić tylko czeka na innych.

Dlatego mamy kłusoli, rybaków którzy chcą kasę z ryby, śmieci na brzegu i w wodzie oraz brak ryby do łowienia.

Dlatego mam znieczulicę, pocięte łapy od wygrzebywania szkła i czasem wyj... jak łowie na te śmieci bo bym nie połowił wogóle lub bo worek/ plecak już pełny tego syfu i nie zbieram dalej.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez ezehiel
  • Like 13

Marcin, tutaj akurat nie ma o czym gadać- dzierżawa klepnięta, wygrały papiery operatowe...były próby odwoławcze, krążyły ploty o próbach odebrania wody ok. 2011r.

Szkoda gadać. Można poczytać szerzej w wątku o ZK....

Ja rozumiem.

Chciałbym zobaczyć operat.

Czy jest ktoś kto widział ten papier?

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka