Skocz do zawartości
  • 0

Nowe trendy w wędkarskiej elektronice.

Koza11

Pytanie

Nie wiedziałem jak zatytułować- bo ni to nowość, ni coś, co było już pokazane szerzej. Stąd taki -dość pojemny tytuł dla różnych branżowych rzeczy. 

Jeżeli dyskusja się rozwinie- jakieś nowe albo nie znane nam osiągnięcia w tej materii wypłyną w wątku- proszę o przeniesienie do działu elektronicznego 

Znalazłem coś takiego w sieci:

https://bassanglermag.com/anglr-hooks-up-with-abu-and-lowrance/

Do tej pory takie rzeczy zapisywane były w tajnych zeszytach itp. Tutaj nie dość że jest apka do tego, to przycisk Bt zapewne - zintegrowano z wędkami Abu. 

Wygląd- rzecz gustu, ale jeżeli za pomocą jednego przycisku utrwalamy dane pogodowe, lokalizacyjne- bez grzebania w telefonie, to takie coś ma sens. A gdyby taki soft był zintegrowany z mapą socjalną danej wody- tym większy sens. 

Co sądzicie?

• Like 1

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Fejsbukowy film, który pokazuje, że zabawka zintegrowana jest z echosondą- waypointuje na ekranie - dokładnie tak samo jak apka w smartfonie.

https://www.facebook.com/Lowrance/videos/220092559110341/?t=95&v=220092559110341

Niekoniecznie w wędce, ale co do zasady - niegłupie.

• 0

tylko nie dokonca kumam ku czemu ma sluzyc...przycisk do pointa jest na echu, lowiac zazwyczaj sie stoi  na kotwicy badz jest echo w zasiegu reki. wbijanie z tel to tez srednia opcja z wedki abstrakcja  dla mnie:) , to juz lepszym gadzetem jest pilot w lowrance , ktoremu m ozna przypisac funkcje

• 0

Apka jest dość zaawansowana- ściąga dane pogodowe wszelakie, geolokalizacyjne. To wszystko można zrobić- jak pisałeś, klasycznie i z tego powodu we wstępniaku napisałem, że to nowość nie jest co do idei.  Kluczem jest tutaj magiczny przycisk, który uwalnia od grzebania w softach i urządzeniach.