TomCast Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Tematu nie znalazłem. A łowie białoryb celowo, nie jako płyłów. Brania miałem tylko z dna i łowiłem same liny. Inne gatunki omijały mnie dziś szerokim łukiem W sumie 9 wyjętych, dwa spięte i jeden naprawdę duży urwał mi cały zestaw Dziś ciut mocniejszy sprzęt bo kijek Lureleader Rockfisher 2,29cm c.w. 1-8g , do tego Shimano Soare Ci4+ C2000 SSPG z plecionką Mamoi 0,6, do tego przypon z fluorocarbonu 0,14. Najczęściej łowie kijem do 4g, ale dziś potrzebowałem trochę dalej rzucić, a tym kijkiem się dało. Ryby brały z dna, brania mega delikatne, czasem nawet nie dało się wyczuć. Linki silne, ten który urwał mi zestaw już pięknie wyjechał na hamulcu, niestety nie wytrzymała żyłka :/ Może miałem zbyt mocno ustawiony hamulec, a może trzeba było przewiązać po tylu rybach zestaw. 43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zybi Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Gratulacje. Śliczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Fotki przepiękne. Panie Tomku, a jakie sprzęt? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Napisz proszę coś więcej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Nie no weź! Tomek bez jaj!Ty je łowisz tak z premedytacją... respect! PS. te bloki w tle, nooormalnie street / urban fishing 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Czekam na swoje Jazie, rzeka to rzeka, ale ja uwielbiam je łowić w jeziorku, to mega frajda 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 (edytowane) Tomek, gratuluję połowu. W tym roku zaczynam kompletować sprzęt do łowienia białorybu i wiem, że bardzo długa droga przede mną, biorąc pod uwagę, to co rynek oferuje dla laika. Sprzętowo wszystko wiadomo, a jak z przynętami.? Na co się skusiły te linki? Edytowane 15 Marca 2020 przez Werem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Na moje microjigi, zawsze między zamówieniami, tak dla odprężenia, ukręcę sobie coś pod białoryb, a później to testuje nad wodą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolinka666 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Gratuluję i zazdroszczę. Egi metal 0,4 już nawinięta,fluoro 0,16 dowiązany, trochę główek i czeburaszek do 3 gr w pudełku. Może i ja jutro coś wstawię ????. Graty jeszcze raz ,piękny połów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Staraj się robić dłuższe przystanki i nie podbijaj mocno, nisko nad dnem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolinka666 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Oby tylko jutro nie wiało za mocno,bo moja miejscówka jest mocno odsłonięta i często nie da się delikatnie łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Staraj się robić dłuższe przystanki i nie podbijaj mocno, nisko nad dnem Jeden czy dwa to już sukces,ale tyle...-widać ,że je rozpracowałeś.Jakie dałeś obciażenie,czy ciężarek na troku bo piszesz ,,że łowiłes dalej.Mam własnie podstawowy problem jak podać przynetę która sie dobrze prezentuje i da rade szurać po dnie(czyli max 1gram)Jak stanę na brzegu wody stojacej gdzie sa liny i nie ma konkretnych miejcówek to zastanawiam sie nad sensem dłubania na maleńkim przybrzeżnym kawałku takiej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 (edytowane) Główka wolframowa 1,7g to zdaje się 5.5 Nie łowiłem na trok, tylko klasycznie, sadzę że Carolina Rig też by tu robotę zrobiła Ważne jest poznanie wody. Ja łowiłem w takim miejscu, gdzie od lewej miałem spad od 1,5 do 4m i ryby stały w zasadzie na każdej głębokości. Ale one tam co roku są od lutego aż do maja. Edytowane 15 Marca 2020 przez Tomek.M 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 16 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Zważyłem główkę, jednak mniej bo 1,2g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Dziekuję.Mam zestaw ,którym te 1g z plusem juz trochę leci.Sądziłem,że trzeba połowe mniej,a wtedy zaczynaja się schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 16 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 (edytowane) Dzisiaj gorsze warunki bo wiatr przeszkadzał i do tego "dziady" mnie obsiadły ze spławikami Ale udało się wyjąć 10 sztuk, 3 mi spadły. Brania jeszcze delikatniejsze niż wczoraj. Próbowałem cięższą główkę ale nie było brań i wróciłem do wczorajszej przynęty o wadze 1,2g W dodatku dziś brały w większości mniejsze ryby. Edytowane 16 Marca 2020 przez Tomek.M 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokosz77 Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Szacun tez poluje na "linoje" na spina ale na razie z mizernym skutkiem , z białorybu rozpracowalem tylko wzdręgi i jazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 16 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Wzdręgi i jazie mam rozpracowane, klenie już też, oczywiście mowa o wodzie stojącej A z linami było różnie. W tym roku w końcu mam na nie sposób 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Wzdręgi i jazie mam rozpracowane, klenie już też, oczywiście mowa o wodzie stojącej A z linami było różnie. W tym roku w końcu mam na nie sposób Kto następny na liście ?Piskorz ?Amur ?Wegorzyca ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 16 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Jeszcze się nad tym nie zastanawiałem Danielu, ale każdą rybę da się na spinning złowić 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolinka666 Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Niestety lina nie złowiłem. Po 3ciej okoniowej mamuśce dałem sobie spokój. Niech się wytrą w spokoju. Jutro zmieniam łowisko i próbuję dalej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Mistrz ! Pamiętam kiedyś na Łańskim jak łowiłem wzdręgi to liny mnie doprowadzaly do białej gorączki pływając "na wyciągnięcie ręki" i kompletnie mając w dupie mnie i moje przynęty... także za celowe i skuteczne łowienie - szacun. Może weźmiesz udział w naszym konkursie na wędkę Tomku jak masz takie dobre rozkminki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Znajome miejsce. Linów tam jest dużo, co roku zarybiane linem na wiosnę i jesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 18 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Znajome miejsce. Linów tam jest dużo, co roku zarybiane linem na wiosnę i jesień.Nie rozpędzaj się tak, lin był wpuszczony w zeszłym roku na jesieni, a dwa lata do tyłu nie. Jeśli sa zarybienia to zawsze jest to jesień. Mała ryba idzie na wiosnę z worków i tylko na Wisłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Szczupaki brać nie chcą, okonie zostawiam na jesień, to chociaż z białorybem na spining sie pobawię Wędka do 4g i micro jigi. Była jeszcze jedna ryba, której nie udało mi sie utrzymać, weszła w grążele i wypięła się z bezzadziorowego haka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi