Skocz do zawartości

Pierwszy kij typowo do nimfy.

Kaskader

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam porady. Chcialbym kupic kijek typowo do lowienia na nimfe. Rzeka to glownie San. Chcialbym cos chyba 10-11 ft w 3-4 klasie. Cena tak do 500 max. Myslalem nawet o jaxonie xt fly nymph ale nie wiem jak to sie spisze. Myslalem tez o uzywce ego Polish nympf. Ktos cos może podpowiedziec?

Edytowane przez BOT

Pytanie czy oplaca sie kupowac przerobionego jaxona za 500zl .

Jak na początek to zwykły, nieprzerobiony wystarczy. Jak ktoś chce koniecznie zacząć z najwyższej półki  to SAGE ESN

https://www.taimen.com/pl/pl/product/sage-esn-rod_99932268/104814

Ostatnia seria jest już uzbrojona jak trzeba, nie jest to górnych lotów zbrojenie ale jest ok

No i grubo poza budżetem :)

Nasi wspólni znajomi mają 10' #3 - jeden fabrycznie zbrojonego ESN'a (II generacje), drugi wędkę wykonaną z blanku (też II generacje).

Szczerze - nie ma porównania. Oryginalnie zbrojony jest fajny, ale ten z blanku jest duużo lepszy :).

Witam.

Świerzak - też byłem ciekaw tego kija, niestety na Rybomanii nie mieli go jeszcze w Traperze. Bo kijek z dopałką w klasie #5 mnie wcale nie zachwycił.

Ale te kilka klas to przesada chyba ... jak bym Ci dał do ręki moją przeróbkę Monolitha, którą mogłem spersonalizować sobie w najmniejszym szczególe, to nie uwierzył byś że to ta sama wędka. Miałem w ręku parę innych kijków nimfowych w klasie #4 i żadnego z nich nie wymienił bym nawet ze sporą dopłatą na mojego "sraksona". O kijach #3 nie będe się wypowiadał, bo to już pewnie inna bajka.

Najpierw, tak jak BOT, kupiłem oryginał i połowiłem nim jeden sezon. Przyjemnie mi się łowiło, tym bardzej że kosztował 170 zł nowy, w promocji jednego ze sklepów. Jak dałem do przeróbki, to nie za bardzo mi się wierzyć chciało że wrócił do mnie ten sam kij na który wcześniej łowiłem - pod wzgledem użytkowym też  :)

Pozdrawiam.

Edytowane przez Forest-Natura
  • Like 3

Witam.

Świerzak - też byłem ciekaw tego kija, niestety na Rybomanii nie mieli go jeszcze w Traperze. Bo kijek z dopałką w klasie #5 mnie wcale nie zachwycił.

Ale te kilka klas to przesada chyba ... jak bym Ci dał do ręki moją przeróbkę Monolitha, którą mogłem spersonalizować sobie w najmniejszym szczególe, to nie uwierzył byś że to ta sama wędka. Miałem w ręku parę innych kijków nimfowych w klasie #4 i żadnego z nich nie wymienił bym nawet ze sporą dopłatą na mojego "sraksona". O kijach #3 nie będe się wypowiadał, bo to już pewnie inna bajka.

Najpierw, tak jak BOT, kupiłem oryginał i połowiłem nim jeden sezon. Przyjemnie mi się łowiło, tym bardzej że kosztował 170 zł nowy, w promocji jednego ze sklepów. Jak dałem do przeróbki, to nie za bardzo mi się wierzyć chciało że wrócił do mnie ten sam kij na który wcześniej łowiłem - pod wzgledem użytkowym też  :)

Pozdrawiam.

Czy mógłbyś wstawić tu kilka fot przerobionego kijka?

Dzięki

Witam.

Pozdrawiam.

Też miałem przerobionego, chyba przez pana Michmiga, odkupiłem na FF. Nie był taki zły jako przezbrojony, nie porównuj do seryjnego kija. Potem złamałem szczytówkę, kolejna przeróbka, żeby dopasować sekcję. Wysyłki, odsyłki, czekanie, cały czas kasa. Ledwo udało się to sprzedać, oczywiście ze stratą podliczając wszytko. Wyleczyłem się z takiej zabawy.     

Też mam przerobionego przez michmigę jaxona i nie szukam niczego droższego. Przerobiony inna bajka w porównaniu z seryjnym.

Szczytówkę chyba mam już 3. Ale z mojej winy. Brak umiejętności nimfowania i uderzenia nimfą w blank. Za drugim razem chcąc wyciągnąć nimfę trzasnąłem szczytówką w kamień. 

Plusem była możliwość zakupu szczytówki w serwisie. Za pierwszym razem przerabiał szczytówkę michmiga za drugim razem sam.

Największa ryba jaka wyjechała to główka 70 cm.

• Like 1

Tak wygląda mój po przeróbkach:

http://jerkbait.pl/topic/21528-moje-projekty-pracownia-wędkarska-zdzisław-czekała/?p=1633017

Łowie nim już 5 sezon, i odpukać nic się nie dzieje ze szczytówka ani nic.

Może mam więcej szczęścia i tylko San i Dunajec i tylko krótka ;/ 

Też miałem przerobionego, chyba przez pana Michmiga, odkupiłem na FF. Nie był taki zły jako przezbrojony, nie porównuj do seryjnego kija. Potem złamałem szczytówkę, kolejna przeróbka, żeby dopasować sekcję. Wysyłki, odsyłki, czekanie, cały czas kasa. Ledwo udało się to sprzedać, oczywiście ze stratą podliczając wszytko. Wyleczyłem się z takiej zabawy.     

A co myślisz że kupujac kij z górnej półki to reklamujesz za darmo???odsyłasz do sklepu w którym kupiłes a oni kasują za wysyłke do USA i za koszty operacyjne. w przypadku np Thomas&Thomas to ok 400 zł 

A co myślisz że kupujac kij z górnej półki to reklamujesz za darmo???odsyłasz do sklepu w którym kupiłes a oni kasują za wysyłke do USA i za koszty operacyjne. w przypadku np Thomas&Thomas to ok 400 zł 

Nie mylę, tylko wiem, że tyle kosztuje! Dlatego nie korzystam, z takich firm, bo po prostu mnie na nie stać. Jakbyś przeczytał jeszcze raz w/w o czym pisałem z Forest natura to jasno jest traktowane o budżetowym sprzęcie. Zresztą jak cały wątek który założył kolega BOT. Takie wpisy to są trochę w stylu ,, Sprzedam golfa  II 1,4"