Kaskader Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 (edytowane) Szukam porady. Chcialbym kupic kijek typowo do lowienia na nimfe. Rzeka to glownie San. Chcialbym cos chyba 10-11 ft w 3-4 klasie. Cena tak do 500 max. Myslalem nawet o jaxonie xt fly nymph ale nie wiem jak to sie spisze. Myslalem tez o uzywce ego Polish nympf. Ktos cos może podpowiedziec? Edytowane 15 Marca 2020 przez BOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Bierz Jaxona ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Jak chcesz pooglądać przerobionego-daj znać.Mam obdarty z lakieru, lżejsze rpzelotki. A takie rpzeróbki można kupić koło 500 pln tu albo na FFF używane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Pytanie czy oplaca sie kupowac przerobionego jaxona za 500zl . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Pytanie czy oplaca sie kupowac przerobionego jaxona za 500zl . Jak na początek to zwykły, nieprzerobiony wystarczy. Jak ktoś chce koniecznie zacząć z najwyższej półki to SAGE ESNhttps://www.taimen.com/pl/pl/product/sage-esn-rod_99932268/104814 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 16 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Z nimfa zaczynam dopiero. Do tej pory tylko sucha i mokra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Jak na początek to zwykły, nieprzerobiony wystarczy. Jak ktoś chce koniecznie zacząć z najwyższej półki to SAGE ESNhttps://www.taimen.com/pl/pl/product/sage-esn-rod_99932268/104814Janusz, ESN tak, ale pewno nie zbrojony seryjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Pytanie czy oplaca sie kupowac przerobionego jaxona za 500zl .A myślisz że te wszystkie Ego, Trapery itp które masz dostępne w cenie około 500pln będą w czymś lepsze od Jaxona po przeróbce.Miałem w rekach, porównywałem i wole jaxona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 16 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Sa bardziej dostepne. To na pewno a jaxona to trzeva dac do przezbrojenia bo na gieldzie widzialem tylko raz cos takiego i to chyba byl 9ft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATIQUES Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 EGO szywny cięzki poszukaj trapera albo jaxona przezbrojonego, na ff czasami idzie cos trafić fajnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 (edytowane) Janusz, ESN tak, ale pewno nie zbrojony seryjnie Ostatnia seria jest już uzbrojona jak trzeba, nie jest to górnych lotów zbrojenie ale jest okNo i grubo poza budżetem Edytowane 16 Marca 2020 przez Wiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 16 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 A jaki jest koszt przezbrojenia jaxona 335? Razem z odrapaniem z lakieru i jakims dobrym korkiem i uchwytem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATIQUES Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 a to trzeba by napisać do pracowni bezpośrednio a nie na forum pytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 16 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Dobra zakupilem w stacjonarnym jaxona 3,35 akurat byl na sklepie po rabacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świerzak Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Ja kupiłem Trapera model Speed 9'6 / 11' klasa 4# nie ma porównania do jaxona. Wędka lepsz o kilka klas. Do tego tuba i 5 lat gwarancji. Koszt 350zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATIQUES Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Czy ja wiem czy lepsza? bywały kije z takimi przedłużkami, mimo że niby uniwersalne gubiły ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Ostatnia seria jest już uzbrojona jak trzeba, nie jest to górnych lotów zbrojenie ale jest okNo i grubo poza budżetem Nasi wspólni znajomi mają 10' #3 - jeden fabrycznie zbrojonego ESN'a (II generacje), drugi wędkę wykonaną z blanku (też II generacje).Szczerze - nie ma porównania. Oryginalnie zbrojony jest fajny, ale ten z blanku jest duużo lepszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 (edytowane) Witam.Świerzak - też byłem ciekaw tego kija, niestety na Rybomanii nie mieli go jeszcze w Traperze. Bo kijek z dopałką w klasie #5 mnie wcale nie zachwycił.Ale te kilka klas to przesada chyba ... jak bym Ci dał do ręki moją przeróbkę Monolitha, którą mogłem spersonalizować sobie w najmniejszym szczególe, to nie uwierzył byś że to ta sama wędka. Miałem w ręku parę innych kijków nimfowych w klasie #4 i żadnego z nich nie wymienił bym nawet ze sporą dopłatą na mojego "sraksona". O kijach #3 nie będe się wypowiadał, bo to już pewnie inna bajka.Najpierw, tak jak BOT, kupiłem oryginał i połowiłem nim jeden sezon. Przyjemnie mi się łowiło, tym bardzej że kosztował 170 zł nowy, w promocji jednego ze sklepów. Jak dałem do przeróbki, to nie za bardzo mi się wierzyć chciało że wrócił do mnie ten sam kij na który wcześniej łowiłem - pod wzgledem użytkowym też Pozdrawiam. Edytowane 16 Marca 2020 przez Forest-Natura 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 16 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 A gdzie dałeś do przerobki jak można wiedziec i jaki koszt? Odpowiedz może być na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Witam.Świerzak - też byłem ciekaw tego kija, niestety na Rybomanii nie mieli go jeszcze w Traperze. Bo kijek z dopałką w klasie #5 mnie wcale nie zachwycił.Ale te kilka klas to przesada chyba ... jak bym Ci dał do ręki moją przeróbkę Monolitha, którą mogłem spersonalizować sobie w najmniejszym szczególe, to nie uwierzył byś że to ta sama wędka. Miałem w ręku parę innych kijków nimfowych w klasie #4 i żadnego z nich nie wymienił bym nawet ze sporą dopłatą na mojego "sraksona". O kijach #3 nie będe się wypowiadał, bo to już pewnie inna bajka.Najpierw, tak jak BOT, kupiłem oryginał i połowiłem nim jeden sezon. Przyjemnie mi się łowiło, tym bardzej że kosztował 170 zł nowy, w promocji jednego ze sklepów. Jak dałem do przeróbki, to nie za bardzo mi się wierzyć chciało że wrócił do mnie ten sam kij na który wcześniej łowiłem - pod wzgledem użytkowym też Pozdrawiam.Czy mógłbyś wstawić tu kilka fot przerobionego kijka? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świerzak Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Witam.Świerzak - też byłem ciekaw tego kija, niestety na Rybomanii nie mieli go jeszcze w Traperze. Bo kijek z dopałką w klasie #5 mnie wcale nie zachwycił.Ale te kilka klas to przesada chyba ... jak bym Ci dał do ręki moją przeróbkę Monolitha, którą mogłem spersonalizować sobie w najmniejszym szczególe, to nie uwierzył byś że to ta sama wędka. Miałem w ręku parę innych kijków nimfowych w klasie #4 i żadnego z nich nie wymienił bym nawet ze sporą dopłatą na mojego "sraksona". O kijach #3 nie będe się wypowiadał, bo to już pewnie inna bajka.Najpierw, tak jak BOT, kupiłem oryginał i połowiłem nim jeden sezon. Przyjemnie mi się łowiło, tym bardzej że kosztował 170 zł nowy, w promocji jednego ze sklepów. Jak dałem do przeróbki, to nie za bardzo mi się wierzyć chciało że wrócił do mnie ten sam kij na który wcześniej łowiłem - pod wzgledem użytkowym też Pozdrawiam.Też miałem przerobionego, chyba przez pana Michmiga, odkupiłem na FF. Nie był taki zły jako przezbrojony, nie porównuj do seryjnego kija. Potem złamałem szczytówkę, kolejna przeróbka, żeby dopasować sekcję. Wysyłki, odsyłki, czekanie, cały czas kasa. Ledwo udało się to sprzedać, oczywiście ze stratą podliczając wszytko. Wyleczyłem się z takiej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Też mam przerobionego przez michmigę jaxona i nie szukam niczego droższego. Przerobiony inna bajka w porównaniu z seryjnym. Szczytówkę chyba mam już 3. Ale z mojej winy. Brak umiejętności nimfowania i uderzenia nimfą w blank. Za drugim razem chcąc wyciągnąć nimfę trzasnąłem szczytówką w kamień. Plusem była możliwość zakupu szczytówki w serwisie. Za pierwszym razem przerabiał szczytówkę michmiga za drugim razem sam. Największa ryba jaka wyjechała to główka 70 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Tak wygląda mój po przeróbkach: http://jerkbait.pl/topic/21528-moje-projekty-pracownia-wędkarska-zdzisław-czekała/?p=1633017 Łowie nim już 5 sezon, i odpukać nic się nie dzieje ze szczytówka ani nic.Może mam więcej szczęścia i tylko San i Dunajec i tylko krótka ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATIQUES Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Też miałem przerobionego, chyba przez pana Michmiga, odkupiłem na FF. Nie był taki zły jako przezbrojony, nie porównuj do seryjnego kija. Potem złamałem szczytówkę, kolejna przeróbka, żeby dopasować sekcję. Wysyłki, odsyłki, czekanie, cały czas kasa. Ledwo udało się to sprzedać, oczywiście ze stratą podliczając wszytko. Wyleczyłem się z takiej zabawy. A co myślisz że kupujac kij z górnej półki to reklamujesz za darmo???odsyłasz do sklepu w którym kupiłes a oni kasują za wysyłke do USA i za koszty operacyjne. w przypadku np Thomas&Thomas to ok 400 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świerzak Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 A co myślisz że kupujac kij z górnej półki to reklamujesz za darmo???odsyłasz do sklepu w którym kupiłes a oni kasują za wysyłke do USA i za koszty operacyjne. w przypadku np Thomas&Thomas to ok 400 zł Nie mylę, tylko wiem, że tyle kosztuje! Dlatego nie korzystam, z takich firm, bo po prostu mnie na nie stać. Jakbyś przeczytał jeszcze raz w/w o czym pisałem z Forest natura to jasno jest traktowane o budżetowym sprzęcie. Zresztą jak cały wątek który założył kolega BOT. Takie wpisy to są trochę w stylu ,, Sprzedam golfa II 1,4" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi