teki77 Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Witam. Na początek wstawię moje uklejki z myślą o boleniach,praca bardzo drobna właściwie to migają tylko boczkami 6cm waga 8/10 g. Pozdrawiam . Jaziowo kleniowe, było więcej ale jakoś mi się rozeszły Na okonka Płoteczki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 2 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Wszystkie woblery są z lipy, stelaż w całości , poliwęglan 1mm.Strugam od zeszłego roku.Te woblerki to były moje pierwsze próby. Zdjęcia słabe,ale tylko takie mam , a to pierwszy szczupaczek na własną produkcje co daje niezłego kopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 4 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Szczupakowe pływające, do łowienia na płyciznach 8-9 cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Marcin,b.ładne uklejki i ciekawie charakteryzujesz ich prace,miodzio.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 4 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Dzięki, boleniówki to moje ostatnie woblery więc i starałem się najbardziej o ich wygląd , a nie ukrywam że najbardziej podobają mi się woblery o jak najbardziej naturalnym wyglądzie . Jutro postaram się nagrać jakiś filmik to podpowiecie czy praca ich jest taka jak być powinna i co powinienem w nich zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 5 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Chciałem dziś nagrać film ,ale widzę że bez kamery i wyprawy nad rzekę się nie obędzie. Telefonem udało mi się tylko coś takiego. http://www.youtube.com/watch?v=4T4CLfYHsvY&feature=youtu .be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Git lepsze to niz wanna i komentaz mamy i ptaszków jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 7 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Na szybko do testów wiślanych powstały trzy uklejki, troszkę smuklejsze od ostatnich ale wagowo i rozmiarowo podobnie .Praca jeszcze drobniejsza ,zobaczymy czy uda się jakiegoś bolka przechytrzyć podczas tygodniowego urlopu <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 13 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Po testach nad Wisłą przekonałem się że na stery w woblerach trzeba zastosować poliwęglan 2 mm , jedno mm pękały przy kontakcie z wodą . Proszę o rade, czym to w miarę łatwo wyciąć,bo jak na razie jedyny sposób to brzeszczot i papier ścierny ale trochę to zajmujące Wczoraj powycinałem troszkę takich okoniowo-szczupakowych cykad , skończyłem 3 reszta blaszek sobie czeka, zobaczymy jak to się sprawdza. Cykady stosunkowo lekkie przy dług.4,5 cm waga około 5g. Pracują bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 pekac mogly z kilku powodow tez kiedys tak mi sie robilo najpierw pekaly od kleju kropelki pozniej dostalem jakis trefny poliweglan na allegro teraz mam super poliweglan i wklejam na distal i zapomnialem o tym ze pekaja stery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 wycinalem to za pomoca ostrego nozyka do ciecia tapicerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Niemożliwe aby poliwęglan nawet 1 mm tak pękał. Obawiam się, że wina może leżeć po stronie kleju jaki używasz. Nie jest ta czasem jakiś kontaktowy typu cjanopan, kropelka, super glue? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 13 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Dzięki , więc zacznę od zmiany kleju, faktycznie używałem cyjanoakrylanowego pattexu . A jaki byście polecili, tylko wolał bym jakiś jednoskładnikowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 ja polecic moge distal coprawda 2 skladnikowy ale warto nie bedziesz mial klopotow napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Extensa Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Ja używam technicollu do twardych plastików, nie zdarzyło mi się jeszcze żeby ze sterem się coś stało a łowie w płytkiej rzece to ster uderza o kamienie dosyć często Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Wszystkie kleje z cyklu supergluty osłabiają poliwęglan. Mi sprawdzają się dwuskładnikowe epoksydowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Znalazłem chwile czasu i zrobiłem takie mniejsze rzeczne uniwersały ( tzn taki był zamysł ), około 5cm i 5gr praca drobna . A tu troszkę większe 8cm i 10gr . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 (edytowane) Witam ,wrzucam parę sztuk z ostatnich wypocin ,jest tego więcej, ale nie wszystkie fotografuje .Te są sprawdzone lecz jeszcze nie wykończone ( klejenie sterów i jeszcze parę warstw lakieru).POZDRAWIAMOkoniowe 4cm ,bardzo wolno tonące.I takie 8cm klasyki. Edytowane 22 Marca 2013 przez teki77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 5 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 5 cm połapały troszkę okoni na zalewie (drobne ,ale zawsze coś), szczupaczek też się trafił .Teraz będzie partia tych samych tylko pokombinuje z malowaniem , tutaj jeszcze golasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 8 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Witam ponownie , woblerki pomalowane, zostało jeszcze uzbroić i ustawić nad wodą . W piątek na urodziny dostałem w prezencie od Żonki PENN SLAMMERA 360 więc chciał nie chciał trzeba ruszyć nad Wisełkę i sprawdzić czy nie rzęzi . POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Fajne wobki widzę ze podobne kształty lubimy te płaskie boczki mają to coś . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Taka banieczka do obławiania głębszych dołków 5,5 cm wagi niestety nie znam ale tonąca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Takie płytko schodzące 8-9 cm wagi nie znam , jeszcze wklejenie sterów uszczelnienie i można łowić . POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Marcin jeśli to te dla mnie to wypas <_< szczególnie mnie kusi ten z czerwonym okiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Dokładnie , ten z czerwonym okiem to coś o czym wspominałeś, a i reszta powinna się sprawdzić . Są jeszcze inne ale nie wykończyłem więc nie wrzucam , podeśle w tygodniu to zabaczysz co ci tam pasi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi