Skocz do zawartości

WOBLERKI MARCINA K.

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Kilka fotek jak odbijam łuskę na folii , nie pamiętam ale chyba ten sposób wziąłem z naszego forum i mi się sprawdza , a że kilka osób pytało mnie jak to zrobić to proszę bardzo :D .

Materiały które potrzebujemy to dwie twarde płytki  metalowe (jedną z płytek podklejamy dość sztywną i nie za grubą gumą ), folia , siatka ( ja używam siatki w którą pakowany jest czosnek w Biedronce , fajna sztywna siatka ) i jakieś imadełko by to wszystko ścisnąć .

Materiały.

143292255920150529_190709.jpg

Docięty kawałek folii układamy na płytce podklejonej gumą a na folie kładziemy docięty kawałek siatki .

143292271920150529_191237.jpg

Całość przykrywamy drugą płytką i ściskamy na kilka sekund w imadle .

143292296620150529_190958.jpg

I tym prostym sposobem uzyskujemy folie z wytłoczoną łuską ,którą śmiało można nakładać na przygotowany korpus woblera ;)

143292326820150529_190841.jpg

Pozdrawiam .

• Like 6

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Skończyła mi się balsa :angry:  ,ale znalazłem parę starych listewek lipowych  :D  , złapałem za nożyk i zacząłem strugać , po jakimś czasie powstały takie kształtki . I tak zastanawiam się który moment powstawania woblera jest najprzyjemniejszy , struganie czy kolejne fazy ?

Ps . te dwa na dole to będą karasie .

144692497320151107_202745.jpg

Edytowane przez teki77

• 2 miesiące temu...