teki77 Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2021 (edytowane) Boleniowy styl retro. Edytowane 15 Sierpnia 2021 przez teki77 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Boleniowy w trzech fazach 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 nic mi nie działa żadne zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Dziwne , ja widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 8 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Dawno nic nie wrzucałem , to ostatnie jakie zrobiłem , jeden w malowaniu które podpatrzyłem gdzieś na facebooku i tak mi się spodobał że podkradłem malowanie na "duszka". 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 8 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Bardzo fajnie to wyszło a to świecące to jakaś folia czy opalizacja na drugim zdjeciu od dołu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 8 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 To świecące to folia , wobler jest oklejony standardowo i leciutko tryśnięty białą farbą stąd takie przebicia srebrnej foli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 27 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Krąpik cykadka. Pozdrawiam zaglądających. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Woblerek który w okresie wiosenno letnim zawsze mam w pudełku boleniowym, sprawdza się jak bolki szaleją na płyciznach. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Ciekawa konstrukcja.Jaką ma pracę? Drży jak ratlin rapali? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Nie, to nie jest wobler pracujący jak cykada ,idzie ustawiony poziomo ,praca to klasyczny drobny X jest dość lekki i sprawdza się w szybkich płytkich miejscówkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Macie w swoich pudłach boleniowych ołowianki ? , ja w zeszłym sezonie kombinowałem z taką właśnie blaszką dalekiego zasięgu , zrobiłem kilka wzorów z czego jedna została w pudełku i nawet ją troszkę upiększyłem .6,5 cm i 17 g. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 1 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 (edytowane) Boleniowe ostatki Pozdrawiam zaglądających Ps.Niewiem czemu tak mi dziwnie obraca zdjęcia ???? Edytowane 1 Maja 2022 przez teki77 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Woblerki które nie do końca wyszły, zamiast trafić do kosza zawsze można coś z nimi pokombinować. Te mini cykadki dostały drugie życie jako wirujące ogonki ????. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Też od jakiegoś czasu myślę o takich dużych wirujących ogonkach. To może być dobry temat na duże garbuski i szczupaki. Daj znać czy są skuteczne? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 28 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 Taki mój walk the dog ???? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 Sto lat Panie! Wszystkiego najlepszego! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 7 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 Dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 13 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 8cm 12gr cykada , bardzo wąski korpus, zrobiłem na próbę , podczas testów na Wiśle trafił się taki. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Dawno mnie tu nie było ,co mam nadzieję niedługo się zmieni , od kilku lat praktycznie przez cały sezon uganiam się za boleniami i już nie mogę się doczekać bo ten czas właśnie przychodzi.Kilka woblerów które udało mi się zrobić w długie zimowe wieczory , tym razem wszystkie zrobione z ręki na oko , nie używałem żadnych szablonów ani wzorów, drewno nożyk, papier i tak sobie dłubałem dla czystej przyjemności. Pozdrawiam 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 16 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 Kolejne boleniowe zabawki. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 24 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 Wystrugałem sobie ołówek. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Wyłowiłem jakiś czas temu z Narwi taki okaz, miałem go zutylizować ale jak się zorientowałem że ten Jaxon ma grzechotkę to postanowiłem go odrestaurować . Tak to wyszło. Wyłowiony Oczyszczony Nowe szaty 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Jutro ludzie z Jaxona będą Ciebie szukać,bo nową partię wobków Ty im ozdobisz! Wyszło całkiem fajnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 26 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2024 (edytowane) Podzielę się dziś z wami, jak w kilku krokach i znikomym nakładem finansowym zrobić (moim zdaniem) fajny woblerek jaziowo kleniowy. Udałem się ostatnio do sklepu Tedi po jakieś pierdoły do grila chodząc między pułkami zobaczyłem takie drewniane naklejki w kształcie biedronki , paczka 20 szt to koszt 5 zł . Teraz do sedna , jak z taniej ozdoby zrobić woblerka. Bierzemy dwie połówki, jedną nacinamy brzeszczotem pod stelaż i robimy otworek pod śrucine , następnie wyginamy stelaż ( da się spokojnie z spinacza do papieru ) Następnie sklejamy dwie połówki klejem , może być super glu albo coś w podobie. W nawierconym otworku wklejamy śrucine . Po tych operacjach zostaję nam naciąć miejsce na ster , ster możemy wyciąć z kawałka poliwęglanu albo jakiegoś plastiku czy cienkiej blaszki.Ostatnią operacją będzie zabezpieczenie woblerka jakimś lakierem ,ja używam Hartzlacka ale kto co ma , można maznąć lakierem do paznokci.I brawo znikomym kosztem zrobiliśmy całkiem fajnego smużaczka . I nie musi to być biedronka , ja za pomocą flamastrów zrobiłem taką ala stonkę więc można kombinować. Pozdrawiam i zachęcam do kombinowania bo każda ryba złowiona na przynętę stworzoną własnymi rękami daje masę frajdy .Wymiary to 2,5 cm długości i waga w zależności jaką damy śrucine tu już trzeba kombinować po swojemu. Edytowane 26 Kwietnia 2024 przez teki77 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi