teki77 Opublikowano 17 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Pływający 5,5 cm , niecałe 4g bez kotwic . Pozdrawiam 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaWoblerek Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 jak robisz ten efekt luski???? Po oklejeniu folią lakierujesz i po kilku warstwach malujesz ??? Czy od razu folia i spray ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Łuske odbijam na folii siatką za pomocą dwóch płytek metalowych z których jedna jest podklejona gumą .Folie z siateczką wkładamy między płytki i ściskamy to mocno w imadle . Jak znajdę dzisiaj chwilkę czasu to wrzucę jakieś fotki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Kilka fotek jak odbijam łuskę na folii , nie pamiętam ale chyba ten sposób wziąłem z naszego forum i mi się sprawdza , a że kilka osób pytało mnie jak to zrobić to proszę bardzo .Materiały które potrzebujemy to dwie twarde płytki metalowe (jedną z płytek podklejamy dość sztywną i nie za grubą gumą ), folia , siatka ( ja używam siatki w którą pakowany jest czosnek w Biedronce , fajna sztywna siatka ) i jakieś imadełko by to wszystko ścisnąć . Materiały. Docięty kawałek folii układamy na płytce podklejonej gumą a na folie kładziemy docięty kawałek siatki . Całość przykrywamy drugą płytką i ściskamy na kilka sekund w imadle . I tym prostym sposobem uzyskujemy folie z wytłoczoną łuską ,którą śmiało można nakładać na przygotowany korpus woblera Pozdrawiam . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Filmik kiepski ale coś tam widać , okonek wersja jeziorowa . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Witam. Swoje woblery oklejasz jednym czy dwoma kawałkami folii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 W 90% oklejam dwoma kawałkami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Pierwsze próby w kręceniu jigów pod okonia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Jakiś czas temu znalazłem kilka takich piórek , prawdopodobnie należały do sójki . Miałem nimi okleić jakiegoś wobka , ale w ostatecznej fazie wpadłem na pomysł by wykorzystać je do zrobienia ważki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Nie prawdopodobnie - sójka na 100% Świetny pomysł z tymi skrzydełkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Prawdopodobnie będzie w stanie latać niczym samolocik modelarski Oryginalna z tego wyszła przynęta. I ładna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 20 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Kolejny woblerek który powstał w spartańskich warunkach bardziej z nudów niż z potrzeby Pozdrawiam 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaWoblerek Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Kolejna uklejka boleniowa do testów na wodzie stojącej 6,5 cm 7g , obciążenie mocno przesunięte do tyłu oczko mocujące linkę zadarłem do góry ,woblerek fajnie oczkuje na powierzchni . Tylko na poważne testy czasu brak Pozdrawiam 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Czasu mało na wyskoczenie nad wodę a co dopiero na struganie , ale pojedyncze sztuki powstają . Tu dwie boleniówki , a na warsztacie płotki i okonki na wczesno jesienne wypady za szczupakiem . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 17 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Prawie ukończone , jeszcze stery i nad wodę . Pozdrawiam 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Ufff, piękna robota! Te płoteczki tam w trawce, takie fikuśne z tymi płetewkami... Wypuść je, no kill teraz na topie, nie wypada inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 12 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Taki uniwersałek w sprawdzonych barwach , troszkę kiepska fotka ale coś tam widać . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 (edytowane) Skończyła mi się balsa ,ale znalazłem parę starych listewek lipowych , złapałem za nożyk i zacząłem strugać , po jakimś czasie powstały takie kształtki . I tak zastanawiam się który moment powstawania woblera jest najprzyjemniejszy , struganie czy kolejne fazy ?Ps . te dwa na dole to będą karasie . Edytowane 7 Listopada 2015 przez teki77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 I w końcu udało się ukończyć parę woblerów , tutaj szczupakowy łamaniec, na razie bez steru 10.5 cm , 22 g . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Super robota,malowanie klasa,bardzo mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Troszkę przemodelowałem kształt korpusu moich płotek i okoni , teraz będą wyglądały tak . Kiepskie fotki ,ale coś tam widać .Pozdrawiam . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Płotka mi się baaardzo podoba Spróbuj jeszcze dodać linię boczną, ten drobiazg zwykle mocno poprawia wygląd woblerów (i jerków). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Bardzo fajnie się prezentują, chociaż osobiście preferuję nieco szczuplejsze ogonki w woblerach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Z tą linią boczną to mam zawsze problem , podoba mi się u innych ale jak próbuje ją zrobić to zawsze jest coś nie tak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi