Guzu Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Były w serwisie Daiwy w Niemczech, juz po powrocie zauważyłem dość znaczna różnice w ich pracy ale dopiero po miesiacu łowienia zaczeły pracowac tak jak powinny od samego początku Acha. To usluga w ramach gwarancji czy platna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 (edytowane) .Były w serwisie Daiwy w Niemczech, juz po powrocie zauważyłem dość znaczna różnice w ich pracy ale dopiero po miesiacu łowienia zaczeły pracowac tak jak powinny od samego początkuMiałem na warsztacie młynek po serwisie Daiwy w Niemczech.Trzeba było myć oporówkę, bo serwisant naładował smaru aż miło było, hamukec działał pod palcem Edytowane 12 Czerwca 2014 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Miałem na warsztacie młynek po serwisie Daiwy w Niemczech.Trzeba było myć oporówkę, bo serwisant naładował smaru aż miło było, hamukec działał pod palcem Kolego, może w october fest smarowany i serwisant był nie teges Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Kolego, może w october fest smarowany i serwisant był nie teges W Anglii nie ma "Oktober Fest" a jednak potrafili kompletnie spieprzyć serwis Twin Powera w taki sposób że chyba początkujący by tego nie dokonał.Totalna porażka serwisowa,a niby bardziej cywilizowany naród i wszystko mają najlepsze Przyszedł do reanimacji w Polsce.Ktoś tu z forum może się wypowiedzieć na ten temat. PozdrawiamJózef Leśniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 (edytowane) W Anglii nie ma "Oktober Fest" a jednak potrafili kompletnie spieprzyć serwis Twin Powera w taki sposób że chyba początkujący by tego nie dokonał.Totalna porażka serwisowa,a niby bardziej cywilizowany naród i wszystko mają najlepsze Przyszedł do reanimacji w Polsce. Zna Pan moje zdanie na temat tego bardziej cywilizowanego narodu.Ostatnio mieliśmy okazję porozmawiać na ten temat:-)PozdrawiamŁukasz Edytowane 12 Czerwca 2014 przez Łukasz W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Mi budżetowy kołowrotek który oplułem na wcześniej forum tj Shimano Exage "stanął" w tamtym roku na deszczu . Stanął po 3 latach pracy ( raz w roku smarowany ). Przeczyściłem, nasmarowałem i..........chodzi jak masełko , bez ząbkowań , bez luzów ( jak TP 98 który niby chodzi lepiej ale ma lekko wyczuwalny luzik -może się go czepiam ale tak jest) . Stary i tani Exage chodzi lepiej także od Shimano Technium który także ,według mnie , w pewnych momentach ma coś lekko wyczuwalną nierówną pracę . Mimo wszystko moim nowym kołowrotkiem (kiedy te zajadę albo mi się znudzą czyli pod koniec sezonu ) będzie Twin Powerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Ja mam podobny problem z Daiwą certate kupioną na początku sezonu. Na początku bylo słychać delikatne terkotanie po kilku wyjazdach "ząbkuje" już klasycznie pod przynętą ok 20-30gr.Dodam że bez obciążenia i pod rybą terkotanie zanika. Kołowrotek przesmarowany bo od nowości miał totalnie sucho. Są na to jakieś sprawdzone patenty bo ten dźwięk zaburza harmonię nad wodą!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 A wie Kolega od czego są te małe srubeczki w obudowie ? z odrobiną pojęcia sporo tragicznych na pozór sytuacji ratuje się bez rozkręcania maszyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Jakie śrubeczki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 A jaka cerata ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Mam na myśli srubsztyki w tych ozdobnych boczkach co to wcale ozdobami tylko nie są a raczej dociskiem łożysk koła atakującego;) i sobie można ów koło w prawo i lewo przyciągać, odpychać i jak tam ktoś sobie zinterpretuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 3000 HA - to ta z przełożeniem 5,6:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Dzięki, spróbuje to dokręcić zobaczymy czy bedzie jakis efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 (edytowane) Pod tymi ślicznym plasticzkami są ukryte podkładki które można dociskać, luzowac , dokładać , ujmować Edytowane 17 Czerwca 2014 przez Qowax001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Przed zabiegiem to warto odpychac i przysuwac korbke w stronę mlynka i od mlynka, wtedy jako tako jest pojęcie w którym kierunku się to lepiej akustycznie prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Ok, teraz pytanie : masz może śrubki mocujące te śliczne plasticzki tylko o jakies 2 mm dłuższe od oryginałów, bo choć robilem to z wielkim wyczuciem to większość poprzekręcałem!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Świetne pytanie...znowu mi się oberwie ; ( dłuższe być nie mogą raczej bo mało to da, można je na inne zamienić ewentualnie w bradi niedawno wszystkie wymieniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Myśle ze milimetr dłuższe mogą byc. Gwint 2,5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Łukasz, nie ostrzegłeś kolegi, że te śrubki to strasznie delikatne są. Kolejna zbrodnia.A tak poważnie to duży minus tych młynków. Też kiedyś miałem HC i śrubki poprzednik przekręcił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Ja zanim którąkolwiek dotknę to kombinuje z naciskiem korbki.....ale te poukrecane srubki to plaga.....mało który r4 ma wszystkie sprane gwinciory...wieczorem zobaczę czy mam coś dłuższego , ale w bradi np dałem deko inne wkręty (ostrzejsze) i siedziało dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Nie zdążyłem ostrzec bo zanim to zrobiłem już były ukrecone.....urraaaaaa ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Niemam absolutnie do nikogo pretensji. Temat śrubek zalatwiony, znalazlem w domu M2,5 tylko z długim gwintem przyciąłem do ok 4mm długości wraz z łbem i siedzą elegancko. Tak wyglada po face liftingu..W dalszym ciągu zostaje sprawa terkotania szpeja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Ja na bitwy warszawskiej w sklepie z modelami samochodów takie imbusikowe kupiłem bo brałem żywice i włókno szklane, nawet fajnie wyglądają .z terkotkami to ciężki i mozolny proces naprawdę trzeba wybadać gdzie dac luzik a gdzie docisnac, warto tez korbke na druga strone przekrecic i polowic trochę to tez może dać odpowiedz na klekotanie, no i oczywiście rozważamy ze to jest powodem bo może być ich więcej. Był smarowany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Ciekawe dlaczego to terkotanie to głównie a droższych Daiwach sie uaktywnia. Nic nie słychać na temat ząbkowania Spro i Ryobi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi