wujek Opublikowano 24 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 (edytowane) Piękne te karanksy!!! Pewnie dają popalić na kiju,ponoć nawet te małe mają taką parę że łapa puchnie. Często mieliście zrywki(przetarcia) na rafach?Bardzo silne ryby, szkoda że nie udało się złowić takiego z 25-30kg, ale może kiedyś. Nawet małe gięły nasze kije po 200g, z tym że morskie 200g to też inne 200 niż np. w kijach szczupakowych. Przy moim największym tak raz pociągnął że straciłem równowagę. Bałem się tych przetarć, ale mieliśmy zbetonowany hamulec i łowiliśmy przeważnie głęboko na 15-20m, więc nic nie przetarło, ale jak by ryba 30kg wzięła na wodzie 5m to mogło by być różnie. Niestety na płytkim dużych ryb nie było, wszystko spieprzyło na głębokie. Kolega 30stkę złowił na jiga na dokładnie 82m głebokości. Edytowane 24 Marca 2020 przez wujek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 24 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 (edytowane) Popper po przejsciach, ale pójdzie do renowacji bo mimo ze byl odrapany to i tak łowił . Na ten popper miałem jeszcze branie makreli królewskiej. Na zawsze będę miał przed oczami jak ponadmetrowa ryba wystrzeliła w powietrze na 5 metrów wybijając popera w drugą stronę. Niestety nie zapięła sie ale emocje bezcenne. To ugryzienie na łbie to po tej rybie. Też mieliśmy brania dużych wahoo na jigi, ale wszystkie asist hooki były po nich poobcinane jak żyletką, mi ścięła jiga z leadera że nawet jej nie poczułem. U Moniczki tylko zobaczyłem błysk dużej ryby bo wzięła pod powierzchnią i po hakach. Edytowane 24 Marca 2020 przez wujek 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Ładnie zdewastowany:D:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 24 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Ładnie zdewastowany:D:DNastępnym razem jednak pójdą trzy warstwy grubej żywicy. Ten miał dwie i szybko poległ, te z trzema dłużej żyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Dogtooth tuna dojeżdżały wam do łodzi? Nie było rekinów? Na morzu czerwonym rzadko się zdarza doholować w całości Ps piękny popper chyba jednak zabezpieczenie, o którym pisałeś w wątku technicznym nie do końca wytrzymało Gratuluję pięknej wyprawy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 24 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 (edytowane) Dogtooth tuna dojeżdżały wam do łodzi? Nie było rekinów? Na morzu czerwonym rzadko się zdarza doholować w całości Ps piękny popper chyba jednak zabezpieczenie, o którym pisałeś w wątku technicznym nie do końca wytrzymało Gratuluję pięknej wyprawy Rekinów nie było, pewnie gdzieś były ale my nie mieliśmy z nimi przygód .Przypomnisz o jakim zabezpieczeniu pisałem bo nie pamietam?Wszystkiego trzeba się nauczyć, wnioski wyciągnięte. To był mój pierwszy saltwater.Poza tym te przynęty bez względu na zabezpieczenie mają krótki żywot, choć te rapale xplody mimo że plastikowe dawały radę. Nawet farba niewiele z nich zeszła. Edytowane 24 Marca 2020 przez wujek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Rekinów nie było, pewnie gdzieś były ale my nie mieliśmy z nimi przygód .Przypomnisz o jakim zabezpieczeniu pisałem bo nie pamietam?Wszystkiego trzeba się nauczyć, wnioski wyciągnięte. To był mój pierwszy saltwater.Poza tym te przynęty bez względu na zabezpieczenie mają krótki żywot, choć te rapale xplody mimo że plastikowe dawały radę. Nawet farba niewiele z nich zeszła. Zastanawiałeś się jak pokryć poppery na GT. Po załączonym zdjęciu zakładam, że żywica się średnio sprawdziła tak jak piszesz, są ryby przy których trzeba zakładać żywotność przynęt na kilka brań A rapalki malowane czy foliowane? Nie często się zdarza, że masówka jest lepiej zabezpieczona niż HM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 24 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Tyle że nic innego lepszego nie ma. Możliwe że na woblery kryte folią po prostu trzeba kłaść więcej warstw. Te co były kryte samą farbą lepiej sobie radziły. Rapala jest malowana, ale farbą która odpryskuje w miejscu ugryzienia a nie schodzi płatami. Mam nadzieję że będą kontynuować serię x-plode bo dają radę, tylko brakuje mi większego takiego z 20-23cm przy wadze 150g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Na gołe drewno oklejane niektórzy dają nawet 2-3 warstwy na surowo, potem 2 na folię i dopiero farby i zewnętrzna warstwa. Myślę o jerkach szczupakowych, tu jest troszkę inny kaliber zębów Z moich odlewanych jerków dokładnie tak schodziła farba jak z tych rapali, tam gdzie się szczupak przebił były odpryski, ale tylko w miejscu zębów. Robiłeś popki na druto-wkrętkach czy ze stelażem przez całość? Sorki że tak dopytuję ale interesuje się przynętami na ekstremalnie silne ryby, a GT to top topów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 24 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 (edytowane) Nie ma problemu, pytaj . Robiłem metodą którą wykonują te przynęty inni, czyli przewiercałem się wzdłuż wiertłem i przewlekałem drut 1,8mm, przez krętlik 300kg który trzyma dolną kotwicę. Drut na obu końcach był skręcony. Edytowane 24 Marca 2020 przez wujek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Janek, pochwal się, jakimi kijami łowiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 24 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 (edytowane) Monia Shimano Kaibutsu 250cm do 200g, ja Daiwa Saltiga GT86. Shimano kosztowal 600zl wiec jak na kij poppingowy smieszne pieniadze, ale sparowany z Stella SW14000 tworzyl bardzo poreczny zestaw. Balem sie czy Moniczka da rade poppingowac, ale bezpodstawnie, cisnela praktycznie bez przerw. Od razu zlapala swoja technike i miała chyba najwiecej brań . Do jiga wzialem sumego Black Cata 220cm do 300g i wyjalem sporego doggtootha, a Monia lowila SG Salt do 350g. Bardzo fajny kijek tez za smieszne 300zl . Monia holowala duzego doogtootha, niestety przeze mnie go nie wyjela. Wezel laczacy lider z kretlikiem okazal sie zle zawiazany i puscił. Bolesna lekcja, niestety nie na mojej rybie . Edytowane 24 Marca 2020 przez wujek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przeman Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Wujek, super zdjęcia, gratuluje wyprawy i jeszcze raz dzięki za patagońskie wskazówki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 24 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Wujek, super zdjęcia, gratuluje wyprawy i jeszcze raz dzięki za patagońskie wskazówki!Dzieki . Slyszalem od Rafała ze polowiłeś i wyjazd był udany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przeman Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Wyjazd mega udany! Ilościowo nie poszalałem ale kilka ładnych dzikusów udało się wyholować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 24 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 (edytowane) Lepiej mniej i kabanów niz duzo sredniaków . Tam sie jezdzi po te pierwsze. Edytowane 24 Marca 2020 przez wujek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przeman Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Też tak uważam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 27 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 (edytowane) Zapraszam do krótkiej trailerowej relacji z naszego ostatniego wypadu na Andamany . Edytowane 27 Marca 2020 przez wujek 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Ja perdziu , Janek , rewelacja ! Progres widać w produkcji wielki i nawet muza , przyprawiająca o ból zębów , pasuje w punkt . Obrazki boskie , czekamy na pełną wersję . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 No zacnie państwo połowili. Ja na Bugu też....... ale nie będę umniejszać państwu sukcesów!!!Pani Moniko, p. Janku jeszcze stu tak wspaniałych wypraw i dużo zdrowia.pozdrawiam byniek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Rewelacja! Czekam z niecierpliwością na pełną wersję filmu [emoji123] [emoji476][emoji109] Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 (edytowane) Na te nieciekawe czasy fajna chwila oddechu ...podczas oglądania , pozdrawiam i dalszych sukcesów wszelakich . Edytowane 27 Marca 2020 przez alex62 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 28 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Ja perdziu , Janek , rewelacja ! Progres widać w produkcji wielki i nawet muza , przyprawiająca o ból zębów , pasuje w punkt . Obrazki boskie , czekamy na pełną wersję .Dzięki Bartek . Jak już się coś zmontowało to później już wiadomo co kręcić, a to chyba najważniejsze żeby mieć jakąś koncepcję. No zacnie państwo połowili. Ja na Bugu też....... ale nie będę umniejszać państwu sukcesów!!!Pani Moniko, p. Janku jeszcze stu tak wspaniałych wypraw i dużo zdrowia.pozdrawiam byniekDziękujemy bardzo . Bug wysoki czy niska woda jak na tą porę roku? Rewelacja! Czekam z niecierpliwością na pełną wersję filmu [emoji123] [emoji476][emoji109] Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu TapatalkaMoże za jakiś czas coś skręce, ale musi być wena . Jak z woblerami, serię boleniówek już drugi rok męczę . Na te nieciekawe czasy fajna chwila oddechu ...podczas oglądania , pozdrawiam i dalszych sukcesów wszelakich .Sam montując przewietrzyłem trochę głowę od tego co się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Rewelacja, 3 minuty które sie ogląda a nie przewija. Super ujęcia i piękne widoki! Życie jest piękne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Rewelacja ! Bedzie co wnukom pokazywać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi