Konstanty Opublikowano 4 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 Ale popychasz bzdury w tej chwili...Jak po włamaniu na moje konto może mi dopisać do transakcji kartą większą kwotę, w dodatku na inne konto lub inny niz docelowy cel?? To będzie najwyżej druga transakcja z niby tym samym opisem ale na różne konto.Jeśli jest inaczej to już wina zje..nego systemu zabezpieczeń bankowych - łatwa do odzyskania ze strata banku.;-)jak uważaszdla pewności: pozbieraj paragony z np. miesiąca, przy płatnościach kartąporównaj z kontemjak jest ok - to superi oby tak było 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 4 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 No nie rozumiesz, bo nie umiesz ocenić ryzyka a zycie juz takie jest. Moga tez do domu Ci przyjść i zabrac ze skarpety:)ryzyko zawsze jest, zawszechodzi o jego poziom i możliwości jego minimalizowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbogusz25 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Nie chce zakładać nowego wątku wiec zapytam tutaj. Dostał ktoś z was wiadomość prywatna od użytkownika Amandakolo1 o treści Sex randki i z linkiem z jakimś wirusem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 (edytowane) Nie chce zakładać nowego wątku wiec zapytam tutaj. Dostał ktoś z was wiadomość prywatna od użytkownika Amandakolo1 o treści Sex randki i z linkiem z jakimś wirusem ? Za pośrednictwem jerkbait Ci wysłał?Jeśli tak to zgłoś temat to administracji. Edytowane 17 Czerwca 2021 przez coma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbogusz25 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Za pośrednictwem jerkbait Ci wysłał?Jeśli tak to zgłoś temat to administracji. Tak, dostałem takiego priva na j.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Tak, dostałem takiego priva na j.pl Jak wejdziesz w wiadomość masz tam w prawym dolnym rogu "Zgłoś". Użyj tego i opisz krótko problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbogusz25 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Jak wejdziesz w wiadomość masz tam w prawym dolnym rogu "Zgłoś". Użyj tego i opisz krótko problem. Zgłosiłem, dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PLnK Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Kolego, nawet jeśli sie przydarzy taka sytuacja to nie popadnę w paranoję ja tu czytam żeby kartą w internecie nie płacić, jak miliardy ludzi płaci i jest OK:) ze w komunikacji wypłacają zbliżeniowo, czego no kurcze jeszcze nigdzie nie wyczytałem, a dużo czytam Że ktoś nigdy nie płaci przelewem a najlepiej to w ogole nie kupuje na olx... sam też sprzedałem mase rzeczy i no ok, trafia sie raz na 100 taki typ co ma dziwne warunki transakcji, ale żegnam go czule, bo to margines jest na szczęście.Ogólnie teorie foliarskie na 102. Szkoda życia na pierdoły.przyjdzie pora i na ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 Kolejny sposób 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 Ryzykowne jest wystawianie na Alle.Dzięk za wrzucenie materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 Ryzykowne jest wystawianie na Alle.Dzięk za wrzucenie materiału.Masakra jakaś[emoji16][emoji16][emoji16]. Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 Uważajcie na OLXach i innych tego typu portalach. Złodzieje znaleźli sobie niszę w naszym hobby. Gość wystawia tanie pontony. Ostatnio Kolibri 330-360 po 1600-1800zł. Opisane, że wszystko spoko, po sezonie, itd. Gość wystawia je głownie w weekend i wyłudza szybkie przelewy. Po rozmowie o wysyłce mówi, że zgadza się za pobraniem ale po wpłacie pół na pół. Tj. że wpłacam mu 800zł szybkim przelewem, żeby miał na Poniedziałek rano kasę na wysyłkę pobraniową gabarytu takiego jak ponton. Sam się na to nabrałem i straciłem 800zł. Widziałem kolejne takie wystawki, przez tego samego gościa i wykonywał kolejne próby wyłudzenia w ten sam schemat. jego magiczne pół na pół. Teraz też jest jeden wystawiony jednak Kormoran 360D, konto na Olx od listopada i tylko jedna aukcja, jak dla mnie mocno podejrzane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 Żadne pół na pół. Albo całość za pobraniem, albo olał go pies grubym siurem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 O jak dobrze ,że na allegro mam tylko ogłoszenia sprzedażowe :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 Uważajcie na OLXach i innych tego typu portalach. Złodzieje znaleźli sobie niszę w naszym hobby. Gość wystawia tanie pontony. Ostatnio Kolibri 330-360 po 1600-1800zł. Opisane, że wszystko spoko, po sezonie, itd. Gość wystawia je głownie w weekend i wyłudza szybkie przelewy. Po rozmowie o wysyłce mówi, że zgadza się za pobraniem ale po wpłacie pół na pół. Tj. że wpłacam mu 800zł szybkim przelewem, żeby miał na Poniedziałek rano kasę na wysyłkę pobraniową gabarytu takiego jak ponton. Sam się na to nabrałem i straciłem 800zł. Widziałem kolejne takie wystawki, przez tego samego gościa i wykonywał kolejne próby wyłudzenia w ten sam schemat. jego magiczne pół na pół. Teraz też jest jeden wystawiony jednak Kormoran 360D, konto na Olx od listopada i tylko jedna aukcja, jak dla mnie mocno podejrzane.Dlaczego nie zgłosisz do Olx-a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 Dlaczego nie zgłosisz do Olx-a ?Moja sprawa już się toczy. Jak go złapałem na kolejnych to zgłaszałem. Jednak na nic się to zdało bo po zgłoszeniu aukcja była aż do dnia kolejnego. Zgłoszenie do olx nie daje nic bo odpowiadają często po dobie lub więcej a w tym czasie taki oszust już zdąży złapać kilka osób. Sprawa toczy się też na policji, jednak nie łudzę się, że kasę odzyskam. Konto bankowe i nr. telefonu na słupa i szukaj wiatru w polu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xjakub Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 (edytowane) Uważajcie na OLXach i innych tego typu portalach. Złodzieje znaleźli sobie niszę w naszym hobby. Gość wystawia tanie pontony. Ostatnio Kolibri 330-360 po 1600-1800zł. Opisane, że wszystko spoko, po sezonie, itd. Gość wystawia je głownie w weekend i wyłudza szybkie przelewy. Po rozmowie o wysyłce mówi, że zgadza się za pobraniem ale po wpłacie pół na pół. Tj. że wpłacam mu 800zł szybkim przelewem, żeby miał na Poniedziałek rano kasę na wysyłkę pobraniową gabarytu takiego jak ponton. Sam się na to nabrałem i straciłem 800zł. Widziałem kolejne takie wystawki, przez tego samego gościa i wykonywał kolejne próby wyłudzenia w ten sam schemat. jego magiczne pół na pół. Teraz też jest jeden wystawiony jednak Kormoran 360D, konto na Olx od listopada i tylko jedna aukcja, jak dla mnie mocno podejrzane.Tak, widziałem to ogłoszenie. Ma również silniki w dobrych cenach:) Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Edytowane 14 Listopada 2021 przez xjakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi