Skocz do zawartości

uwaga OSZUST ze Szczecina

Konstanty

Rekomendowane odpowiedzi

Ale popychasz bzdury w tej chwili...

Jak po włamaniu na moje konto może mi dopisać do transakcji kartą większą kwotę, w dodatku na inne konto lub inny niz docelowy cel?? To będzie najwyżej druga transakcja z niby tym samym opisem ale na różne konto.

Jeśli jest inaczej to już wina zje..nego systemu zabezpieczeń bankowych - łatwa do odzyskania ze strata banku.

;-)

jak uważasz

dla pewności: pozbieraj paragony z np. miesiąca, przy płatnościach kartą

porównaj z kontem

jak jest ok - to super

i oby tak było

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Nie chce zakładać nowego wątku wiec zapytam tutaj. Dostał ktoś z was wiadomość prywatna od użytkownika Amandakolo1 o treści Sex randki i z linkiem z jakimś wirusem ?

Za pośrednictwem jerkbait Ci wysłał?

Jeśli tak to zgłoś temat to administracji.

Edytowane przez coma

Kolego, nawet jeśli sie przydarzy taka sytuacja to nie popadnę w paranoję :) ja tu czytam żeby kartą w internecie nie płacić, jak miliardy ludzi płaci i jest OK:) ze w komunikacji wypłacają zbliżeniowo, czego no kurcze jeszcze nigdzie nie wyczytałem, a dużo czytam :)

Że ktoś nigdy nie płaci przelewem a najlepiej to w ogole nie kupuje na olx... sam też sprzedałem mase rzeczy i no ok, trafia sie raz na 100 taki typ co ma dziwne warunki transakcji, ale żegnam go czule, bo to margines jest na szczęście.

Ogólnie teorie foliarskie na 102. Szkoda życia na pierdoły.

przyjdzie pora i na ciebie 

• 4 miesiące temu...

Uważajcie na OLXach i innych tego typu portalach. Złodzieje znaleźli sobie niszę w naszym hobby. Gość wystawia tanie pontony. Ostatnio Kolibri 330-360 po 1600-1800zł. Opisane, że wszystko spoko, po sezonie, itd. Gość wystawia je głownie w weekend i wyłudza szybkie przelewy. Po rozmowie o wysyłce mówi, że zgadza się za pobraniem ale po wpłacie pół na pół. Tj. że wpłacam mu 800zł szybkim przelewem, żeby miał na Poniedziałek rano kasę na wysyłkę pobraniową gabarytu takiego jak ponton. Sam się na to nabrałem i straciłem 800zł. Widziałem kolejne takie wystawki, przez tego samego gościa i wykonywał kolejne próby wyłudzenia w ten sam schemat. jego magiczne pół na pół. Teraz też jest jeden wystawiony jednak Kormoran 360D, konto na Olx od listopada i tylko jedna aukcja, jak dla mnie mocno podejrzane.

Uważajcie na OLXach i innych tego typu portalach. Złodzieje znaleźli sobie niszę w naszym hobby. Gość wystawia tanie pontony. Ostatnio Kolibri 330-360 po 1600-1800zł. Opisane, że wszystko spoko, po sezonie, itd. Gość wystawia je głownie w weekend i wyłudza szybkie przelewy. Po rozmowie o wysyłce mówi, że zgadza się za pobraniem ale po wpłacie pół na pół. Tj. że wpłacam mu 800zł szybkim przelewem, żeby miał na Poniedziałek rano kasę na wysyłkę pobraniową gabarytu takiego jak ponton. Sam się na to nabrałem i straciłem 800zł. Widziałem kolejne takie wystawki, przez tego samego gościa i wykonywał kolejne próby wyłudzenia w ten sam schemat. jego magiczne pół na pół. Teraz też jest jeden wystawiony jednak Kormoran 360D, konto na Olx od listopada i tylko jedna aukcja, jak dla mnie mocno podejrzane.

Dlaczego nie zgłosisz do Olx-a ?

Dlaczego nie zgłosisz do Olx-a ?

Moja sprawa już się toczy. Jak go złapałem na kolejnych to zgłaszałem. Jednak na nic się to zdało bo po zgłoszeniu aukcja była aż do dnia kolejnego. Zgłoszenie do olx nie daje nic bo odpowiadają często po dobie lub więcej a w tym czasie taki oszust już zdąży złapać kilka osób. Sprawa toczy się też na policji, jednak nie łudzę się, że kasę odzyskam. Konto bankowe i nr. telefonu na słupa i szukaj wiatru w polu.

Tak, widziałem to ogłoszenie. Ma również silniki w dobrych cenach:)

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez xjakub