Konstanty Opublikowano 22 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Rozbawiliście mnie tym działaniem policji, kamerami skrytkami, poczułem się jak w kinie na dobrym filmie szpiegowskim. Koledzy w jakim kraju wy żyjecie? Policja, jasne przyjmie zgłoszenie, rzuci na biurko, przeleży miesiąc, a po miesiącu przyjdzie...........umorzenie. @KonstantyZastanawia mnie jak nadałeś przesyłkę, skoro paczkomat nadawcy jest w Szczecinie, to jakim cudem otworzyłeś skrytkę paczkomatu w Krakowie ? Zawsze korzystając ze strony inpostu przed wydrukowaniem etykiety wybierałem paczkomat do którego będę wkładał paczkę.tak jak pisałem w poście, dostałem gotową etykietę od kupującegoi ją nakleiłem na paczkęotworzyłem paczkomat przykładając kod kreskowy do czytnikawcześniej podałem nr paczkomatu kupującemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 22 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Moim zdaniem żadnej edycji PDF nie było, bo i po co? Ktoś stworzył etykietę, druga osoba ją nakleiła, a potem płatnik(systemowy NADAWCA) zmienił dane wysyłki. Ktoś to dokładnie przemyślał.Tutaj nie ma fałszerstwa. Najprawdopodobniej Inpost nie zrobi nic. Pozostaje policja. Wysyłka pobraniowa tylko w ostateczności i to po wpłacie dwukrotności kosztów wysyłki. Ogólnie to nie działa, bo jak ktoś chce wysłać ziemniaka to i tak wyśle, a przed otworzeniem paczki odbiorca musi za nią zapłacić, bo najczęściej ludzie nie wykupują możliwości sprawdzenia przesyłki. Z tym, że w takim przypadku osoba wysyłająca naraża się na oszustwo w drugą stronę i nie polecam. Uczulam również na wysyłanie czegoś po przesłaniu dowodu wpłaty - wysyłka tylko i wyłącznie po zaksięgowaniu pieniędzy na koncie.Nie należy wchodzić też w linki wysyłane przez kogoś służące do wpłaty, dopłaty lub opłaty za usługi kurierskie. To samo tyczy się naklejania dokumentów przewozowych stworzonych przez potencjalnego zainteresowanego. nie rozumiemprzecież ja byłem nadawcą i w polu nadawca jest mój adres @gdy dzwoniłem na infolinię to powiedziano mi, że na etykiecie u nich w systemie nie ma zaznaczonego pobrania kwotya na lewej etykiecie, którą dostałem w pdf - jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 22 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Oczywiście miasto nadania Kraków, odbiór Szczecindokładniej do nr paczkomatu u mnie jako miejsce nadania i nr paczkomatu kupującego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzio59 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Witam,Sprawa może nie taka sama ale to samo miasto - Szczecin ! O kilku lat wysyłam wobki poleconym priorytetem, no i właśnie w zeszły czwartek listonosz przyniósł Klientowi rozklejoną i powtórnie niechlujnie, nie końca zaklejoną pustą kopertę bąbelkową ! Na śledzeniu przesyłki w necie do momentu próby doręczenia nie ma żadnych uwag o uszkodzeniu/rozklejeniu !Chciałem teraz wysyłać do paczkomatów ale po powyższej dyskusji, to już nie wiem...Tak, że uwaga na UP Szczecin 8 !!!pzdrBodzio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Witam,Sprawa może nie taka sama ale to samo miasto - Szczecin ! O kilku lat wysyłam wobki poleconym priorytetem, no i właśnie w zeszły czwartek listonosz przyniósł Klientowi rozklejoną i powtórnie niechlujnie, nie końca zaklejoną pustą kopertę bąbelkową ! Na śledzeniu przesyłki w necie do momentu próby doręczenia nie ma żadnych uwag o uszkodzeniu/rozklejeniu !Chciałem teraz wysyłać do paczkomatów ale po powyższej dyskusji, to już nie wiem...Tak, że uwaga na UP Szczecin 8 !!!pzdrBodzioDlatego warto na złącze klejenia koperty nakleić jeszcze pasek taśmy,to utrudnia otwieranie bez śladu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Panowie ten przekręt to nie zrobił byle kto tylko .uj który miał wszystko przemyślane i na 100% nie był to jego pierwszy raz. Oczywiście trzeba to zgłosić na policję ale marne szanse oby Ci się udało odzyskać sprzęt lub kasę ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 (edytowane) Ja tak zawsze robię.tasma na kopertę. jak kolega wyżej pisze..od paru lat zero problemów. Edytowane 22 Marca 2020 przez russian80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 A ja dodatkowo podklejam w miejscu klejenia taśmą dwustronną,nie ma opcji , że puści nad czajnikiem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 23 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 stan sprawy na teraztak jak wcześniej pisałem, w ostatniej wiadomości na olx (20.03) postraszyłem gnoja Policjąmoja wiadomość została przeczytana, olx informuje o tymi paczka nie została odebrana w paczkomacie SZC01A, Mieszka I 29, 71-007 Szczecinzadzwoniłem raz jeszcze na infolinię Inpostu, poradzono napisać mi @ na pomoc@inpost.pltak zrobiłem i okazało się, że paczka jest w "Magazynie Przesyłek Niedoręczalnych"w odpowiedzi na @ z pomocy Inpostu podałem swój adres domowy i telefon (do przysłania kodu weryfikacyjnego)bo pewnie Inpost kontaktował się z numerem oszusta i mailem (marcinpac@wp.pl; 794 879458)a telefon gnoja milczy i nie ma odp na mailewięc czekam na kolejną odpowiedź z pomocy Inpostumoże mi wyślą moją przesyłkę na adres domowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 A jakie informacje usłyszałeś od policjanta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 23 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 A jakie informacje usłyszałeś od policjanta?napisałem @, bo posterunek przenosili i numery pozmienialiodpowiedziała majlowo Pani vice-komendant i mają jutro do mnie sami dzwonić, przed południem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 napisałem @, bo posterunek przenosili i numery pozmienialiodpowiedziała majlowo Pani vice-komendant i mają jutro do mnie sami dzwonić, przed południemCzyli będzie postępowanie w sprawie, niech złodziejowi majty się z lekka palą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Czyli będzie postępowanie w sprawie, niech złodziejowi majty się z lekka palą...A niech mu się w rowa wtopią! ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 27 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 stan na teraz: oddzwonili z Policjipodali adres @ i powiedzieli, żeby tam wszystko opisać, podłączyć screeny, pliki i co tam jeszcze mamw razie potrzeby podpisania dokumentów - zaproszą mnie do odkażonego, specjalnego pomieszczeniacywilizacja ;-)napisałem i czekam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Czytam sobie tu o przypadkach cwaniaczków, którzy z zimną krwią robią w konia ludzi i jeszcze czują się całkowicie bezkarni w tym co robią. Zdziczenie postępuje i wypadałoby chyba zerknąć w Kodeks Hammurabiego i zastanowić się, czy tamto prawo było nie halo, czy pozbawione są sensu i logiki obecne modne trendy do szukania usprawiedliwienia w jego łamaniu. Bo wynoszona na ołtarze znikoma szkodliwość czynu, być może jest znikoma dla policjanta, sędziego, czy osoby postronnej. Dla poszkodowanego pozostaje złodziejstwem, a prawo staje się dla niego często trudną do pokonania barierą w drodze do ukarania winnego. Prawo powinno być tak skonstruowane i egzekwowane, by odstraszyć potencjalnego przestępcę, a nie zachęcać swoją kaleką konstrukcją i procedurami. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Raczej bym rozważał szybkość, a przede wszystkim skuteczność działania policji. Gdyby, to było spełnione, nie byłoby tak wielu oszustów itd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Po pierwsze policja to nie wszystko, bo sprawa jest kierowana do sądu, a tam zaczynają się prawdziwe jaja. Po drugie policja nie powinna zajmować się sprawą kołowrotka za sto złotych, bo jako służba utrzymywana za pieniądze podatników ma ważniejsze rzeczy do roboty. To prawo i jego egzekwowanie powinno odstraszać od kradzieży wspomnianego kołowrotka. Wtedy nie byłoby pokrzywdzonego, czasu zabranego policji i idiotycznej procedury sądowej. Teraz wszystko jest wywrócone do góry nogami. Złodziej ma zachętę w postaci długich procedur urzędniczych i potencjalnie znikomych konsekwencji czynu. I zabawa trwa w najlepsze. Pijacy jeżdżą samochodami, złodzieje rżną ludzi na mniejsze lub większe kwoty, kłusownicy handlują rybami, a zewsząd słychać o obciążonych sądach i przepełnionych więzieniach. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 27 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 no dobrze, tylko jaka recepta...konkretnie w moim przypadkupobranie było na 240 plnkto ma tym się zająć, skoro nie policja?zakładamy taki scenariusz: namierzyli gnoja po nr komórki, idą po niego do chałupy i co? wymierzają karę od razu?bez sądu?i jaką karę? ucinają prawą rękę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Ty się musisz użerać z gnojem, a ja korzystając z okazji, marzę sobie o świecie bez takich typów. To nie utopia. Poczytajcie sobie o Singapurze. Czysto i bezpiecznie. Łamanie praw człowieka? Jak ktoś łamie prawo, to nie zasługuje na traktowanie przynależne uczciwym. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraken Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 no dobrze, tylko jaka recepta...konkretnie w moim przypadkupobranie było na 240 plnkto ma tym się zająć, skoro nie policja?zakładamy taki scenariusz: namierzyli gnoja po nr komórki, idą po niego do chałupy i co? wymierzają karę od razu?bez sądu?i jaką karę? ucinają prawą rękę? Myślisz, że policja jak na filmach CSI będzie namierzać go po nr komórki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 27 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Myślisz, że policja jak na filmach CSI będzie namierzać go po nr komórki? podobno szukają poprawy poziomu wykrywalnościdlaczego nie?mają inne narzędzia też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraken Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Dziesiątki a nawet setki spraw codziennie mogłyby być rozwiązane a są umarzane, i to nie ze względu na brak dowodów lub niemożliwości ich zdobycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 27 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Dziesiątki a nawet setki spraw codziennie mogłyby być rozwiązane a są umarzane, i to nie ze względu na brak dowodów lub niemożliwości ich zdobycia. powiało optymizmem w moje sprawie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraken Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Mówię z doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 (edytowane) powiało optymizmem w moje sprawie ;-)Nie wiem skąd ten hura optymizm, Twój i kilku jeszcze osób które sugerowały zeby polucjanci po monitoringi z paczkomatu zatrzymały oszusta . Gdzie wy żyjecie, w jakim kraju i jakich filmów się naoglądaliście. Finał Twojej sprawy.................. umorzenie. Taki mamy klimat. Edytowane 27 Marca 2020 przez Małkociniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi