Konstanty Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 ZGŁASZAĆ!!!Ja kiedyś zgłosiłem na policji oszustwo na 50pln. (pewnie takich było kilku) Po 1 1/2 roku dostałem info z prokuratury , że sprawa jest w sądzie. Co dalej to nie wiem, nie wzywali mnie , ale działania wobec skurwiela/ki musieli podjąć.ja zgłosiłem moje przygody, na razie cisza ale kropla drąży kamień.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 ja zgłosiłem moje przygody, na razie cisza ale kropla drąży kamień....zgłosiłem też do Inpostu, że maja jakąś lukę w systemieale na razie bez odzewu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntruZ9 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Ja też dziś wisiałem na infolinii inpostu pytałem jakim cudem przyjęli sfałszowana etykietkę,odebrali paczkę,doreczyli ja..faceta zamurowało,jestem pewien że ten typ nie zrobił tego pierwszy raz,ma to obcykane do perfekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Nie muszą mieć żadnej dziury.Gość pobrał oryginalną etykietę, zmienił tylko dane na niej odpowiednim oprogramowaniem do edycji. Kwotę pobrania dopisał i tyle, a że nie była zakodowana w systemie, to system się jej nie domagał.Inpost nie czyta etykiet. Odczytują czytnikiem kod kreskowy i na nim sie opierają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 oby gnojowi nie stawał i mu się największa ryba urwała ...!!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Nie muszą mieć żadnej dziury.Gość pobrał oryginalną etykietę, zmienił tylko dane na niej odpowiednim oprogramowaniem do edycji. Kwotę pobrania dopisał i tyle, a że nie była zakodowana w systemie, to system się jej nie domagał.Inpost nie czyta etykiet. Odczytują czytnikiem kod kreskowy i na nim sie opierają.Zrobisz jakiś "Step by step" ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zrobisz jakiś "Step by step" ?przeczytaj mój, na początku postazrobił gnój to samo z Kolegą IntruZ9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntruZ9 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Ja na ten sam Paczkomat nadawalem,pierwszy raz w życiu ktoś mnie tak naciął,chętnie stanąłbym z typem twarz w twarz,pogadał po męsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Ja na ten sam Paczkomat nadawalem,pierwszy raz w życiu ktoś mnie tak naciął,chętnie stanąłbym z typem twarz w twarz,pogadał po męskuja zdążyłem zgłosić reklamację i Inpost też zdążyłzorientowałem się, jak nie odebrał paczki z paczkomatu, a potem z punktu Inpostuwcześniej postraszyłem na olx tego gnoja, że go znajdę i.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntruZ9 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Ja jestem zablokowany na olx,mój numer tel też zablokowamy,jutro zadzwonię z innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Ja jestem zablokowany na olx,mój numer tel też zablokowamy,jutro zadzwonię z innegognój nie będzie odbierał telefonu, ani odpisywał na @@@co powiedzieli na Infolinii?gnój zdążył odebrać paczkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Czy Inpost odpowiedział coś w sprawie zgodności Waszej etykiety z tą wygenerowaną w systemie?? Co w niej zostało zmienione?? Oprócz oszukania Was dochodzi przecież ewentualne fałszowanie dokumentu przewozowego. To już ciut inny kaliber i paragraf. Zgłaszali to na Policję?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Czy Inpost odpowiedział coś w sprawie zgodności Waszej etykiety z tą wygenerowaną w systemie?? Co w niej zostało zmienione?? Oprócz oszukania Was dochodzi przecież ewentualne fałszowanie dokumentu przewozowego. To już ciut inny kaliber i paragraf. Zgłaszali to na Policję??Inpost nie odpowiedział, tylko zrobił mi reklamację i paczka wróciła, bo postraszony gnój jej nie odebrał ani z paczkomatu, ani z centrali w Szczecinie, ani z Magazynu Paczek Niedoręczalnychzgłoszenie na Policje poszło, czekam na ciąg dalszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 (edytowane) W ogóle dziwne pytanie czy zgłaszać.JASNE ŻĘ ZGŁASZAĆ!!!Stracicie 30 minut na komisariacie a złodziejowi bat się już będzie kręcił wokół szyi.Zgłaszać i tępić.Ja już dostałem wyrok nakazowy.Teraz tylko muszę znaleść chwilę by namierzyć dobrego komornika z okolic gnoja i komornik się będzie z nim męczył albo z jego rodzicami.I tak mogę do skutku, wielokrotnie, przez całe gnoja życie :-P A i może mnie kiedyś losy w okolice jego zawieją, to jak komornik nie zdąży.....to ręka sprawiedliwości... Edytowane 20 Kwietnia 2020 przez Norbas7 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 a więc jest ciąg dalszyPolicja powiadomiła Prokuraturę, a ta dziś mi przysłała poleconym kwit: "Postanowienie o odmowie wszczęcia postępowania"dlaczego?"wobec znikomej społecznej szkodliwości czynu" tak to wygląda na teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Taaaa mają poważniejsze sprawy na głowie...Co tam fałszowanie dokumentów przewozowych, co tam że proceder chyba nagminny a nie jednostkowy. Co tam że przestępstwa internetowe nawet na grosze powinny być traktowane inaczej i są zagrożone wyższymi karami...Polski wymiar sprawiedliwości w pigułce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 można - zdaje się - pisać zażalenie na postanowienie czy jest prawnik na forum JB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Odwołaj się.Widać nie wszystkie prokuratury zdążyły się "dowiedzieć" że oszustwo internetowe to już nie jest "niska szkodliwość czynu". Za internetowe są już zupełnie inne paragrafy.Prawnikiem nie jestem ale tak mi jeden właśnie tłumaczył jak ja miałem problem z oszustem.Jak nie drzwiami to oknem. Odwołuj się. Napisanie i wysłanie pisma nie trwa długo a zobaczą, że się od Ciebie nie opędzą i dla świętego spokoju myślę że zmienią decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Odwołaj się.Widać nie wszystkie prokuratury zdążyły się "dowiedzieć" że oszustwo internetowe to już nie jest "niska szkodliwość czynu". Za internetowe są już zupełnie inne paragrafy.Prawnikiem nie jestem ale tak mi jeden właśnie tłumaczył jak ja miałem problem z oszustem.Jak nie drzwiami to oknem. Odwołuj się. Napisanie i wysłanie pisma nie trwa długo a zobaczą, że się od Ciebie nie opędzą i dla świętego spokoju myślę że zmienią decyzję.oktylko że Inpost oddał mi paczkę i mojej szkody - w efekcie - nie majest szkoda Inpostu, bo oszust sfałszował ich etykietę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Pogadaj z IntruZ9'em - on jest poszkodowany a sprawca ten sam z tego wynika. Połączcie siły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 można - zdaje się - pisać zażalenie na postanowienie czy jest prawnik na forum JB?AdasCzeski jest biegły w te sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraken Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Mówiłem parę stron wcześniej jak to się skończy no ale odwołaj się, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 2 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Pogadaj z IntruZ9'em - on jest poszkodowany a sprawca ten sam z tego wynika. Połączcie siły.ok, napisałem do niego priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daft Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Ta sama osoba okradła mnie w ten sam sposób na 699 zł. Przedmiotem kradzieży był zegarek Apple (także osoba nie kradnie tylko sprzętu wędkarskiego). Dane osobowe którymi posługiwał się oszust w przypadku mojej kradzieży:patrykmazowiecki1@wp.pl794536215Patryk Mazowiecki ul. matejki 12/2470-001 Szczecin Sprawa zgłoszona na policję. Zapraszam poszkodowanych do kontaktu hifidawid@gmail.com.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 8 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Ta sama osoba okradła mnie w ten sam sposób na 699 zł. Przedmiotem kradzieży był zegarek Apple (także osoba nie kradnie tylko sprzętu wędkarskiego). Dane osobowe którymi posługiwał się oszust w przypadku mojej kradzieży: patrykmazowiecki1@wp.pl794536215Patryk Mazowiecki ul. matejki 12/2470-001 Szczecin Sprawa zgłoszona na policję. Zapraszam poszkodowanych do kontaktu hifidawid@gmail.com. Pozdrawiamwysłałem @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi