Witam,od zeszlego roku jestem szczęsliwym posiadaczem 4-taktu tohatsu 9.8km.silnik jest aktualnie 4 letni sprowadzony z zachodu,wiosna zeszlego roku byl w serwisie w niemczech i w związku z wejsciem w nowy sezon zastanawiam sie czy wystarczy w nim wymieni oleje w silniku i spodzinie ,czy trzeba wymieniac filtr oleju lub ewe. cos jeszcze?poradżcie lub przekierujcie jezeli był juz taki wątek.pozdro.wobi
Pytanie
WOBI
Witam,od zeszlego roku jestem szczęsliwym posiadaczem 4-taktu tohatsu 9.8km.silnik jest aktualnie 4 letni sprowadzony z zachodu,wiosna zeszlego roku byl w serwisie w niemczech i w związku z wejsciem w nowy sezon zastanawiam sie czy wystarczy w nim wymieni oleje w silniku i spodzinie ,czy trzeba wymieniac filtr oleju lub ewe. cos jeszcze?poradżcie lub przekierujcie jezeli był juz taki wątek.pozdro.wobi
Top użytkownicy dla tego pytania
12
8
6
5
Popularne dni
2 Lip
9
4 Lip
6
12 Wrz
6
20 Kwi
5
Top użytkownicy dla tego pytania
psulek 12 odpowiedzi
Stołczynianin 8 odpowiedzi
GrzesM 6 odpowiedzi
Matteoo 5 odpowiedzi
Popularne dni
2 Lip 2021
9 odpowiedzi
4 Lip 2021
6 odpowiedzi
12 Wrz 2014
6 odpowiedzi
20 Kwi 2022
5 odpowiedzi
Popularne posty
psulek
Zasada jest prosta - oleje wymienia się jak przeleci odpowiedni czas albo po zakończeniu sezonu przed dłuższą przerwą - nie ważne, czy to wiosna czy zima. Jedno to korozja, a drugie to możliwość stwie
Bartek1989
Jakieś dziwne te oleje u kolegi idą.. Ja leję mutul outboard 10w30 a do spodziny motul trans lube,u mnie tubka na dwie wymiany
Tresor
Dokładnie piła łańcuchowa a silnik zaburtowy to dwa różne światy. W pile masz cały czas wysoka temperaturę wysokie obroty. W silniku zaburtowym masz niska temperaturę (termostat otwiera otwiera przy 6
Opublikowane grafiki
92 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi