Skocz do zawartości

Koko Koko Euro Spoko

PaNeK

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, wyluzujcie. B) To jest ostatnia rzecz, jaką zapamiętają kibice naszych rywali z wizyty na Euro. Nie wiem jak u Was, ale moje miasto - gospodarz, prezentuje się dla każdego przyjezdnego dużo gorzej, niż ta przyśpiewka. I zaręczam, że dla nas to ludowe disco jest bardziej obciachowe, niż dla każdego obcokrajowca. Wybór był bardzo kiepski i w tym kontekście, trudno mieć żal, że coś takiego zostało wybrane, a my, Polacy, mamy przecież skłonność do gustowania w muzycznej miernocie, co wyziera z każdego niemal radioodbiornika, otwartego okna, samochodu, czy telefonu w tramwaju... Z chlubnymi, acz nielicznymi, wyjątkami. A porównanie przesłania tej przyśpiewki do filozofii głównego nurtu w naszym życiu publicznym jest jak najbardziej trafne, wszak trampkarze ze swoim kapitanem na czele, desperacko trzymają się maksymy koko dżambo i do przodu. :lol:

Pozdrawiam

Grzesiek

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

:lol: :lol:

Jak narbardziej naturalny mix polo disco , techno densik , efektów specjalnych , oraz tak lubianych białoruskich standardów , czyli pyszny skrót z ostatnich lat naszej medialnej rzeczywistości . Nie wiem czemu zabrakło tu swojskiego rapu , czyżby to była jawna dyskryminacja chłopaków w dzianinach ? Rządzi trójca przenajświetsza : tvn , polsat tudzież rmf-y i jest naprawdę super albo git :mellow:

Artech - tak , zdecydowanie dokonujemy kiepskich wyborów , ale ten tutaj to chyba już jeden z nielicznych miejscoeych . I się nie martw , stale pracują nad nami lepsi i mądrzejsi ..

Nawet nie zauważyłem tego newsa... Jak dobrze czaem odciąć się od świata i sieci :mellow: . Może się podobać lub nie, ale biorąc pod uwagę czas, miejsce i przegląd najlepiej sprzedających się gatunków muzyki, to ta hybryda ma wszystko, aby być hymnem na imprezie typu Euro. Ta piosenka powstała, żeby wygrać konkurs, a nie żeby być hymnem, pamiętajmy o tym.

Hehe krytykować można wszystko ,nawet babuszki które włożyły cale swoje serce w wykonanie tego utworu.

I z tego to tylko jednego powodu osr... się powinniśmy z zachwytu, żeby im przykro nie było...

Swoją drogą przykro, ze jedyny sposób w jaki potrafimy się pokazać, to wąsate baby w chustkach, zachowujące cię niczym jacyś Beastie Boys wyjęci z Borata, powitanie chlebem i solą i zimna wódeczka... Jeszcze brzydkie dziecko z kwiatami na lotnisku i Bareja wiecznie żywy, na więcej stalowe ramy polskiej wyobraźni już nie pozwalają...

Wiele się mówi o spiskowych teoriach mających z polski utworzyć kondominium takie i srakie, ale... myślę że z grubsza wystarczy dac nam wolna rękę i sama sobie kuku zrobię.

Jak to szło?

Damy radę! ?

Piosenka jest do wielokrotnego wykorzystania :D Jak będą chcieli wprowadzić u nas euro zamiast złotówek to reklamę mają jak znalazł... Inna sprawa, że nasz język jest dla cudzoziemców (i jak widać na forum nie tylko cudzoziemców) trudnym językiem, a takie słowa jak ko ko, euro, spoko będzie potrafił wymówić nawet najbardziej nawalony Niemiec

Nie nie , Kuba , jesteś niesprawiedliwy ;) Niemcy nie robią takich rzeczy , tylko paskudni faszyści kiedyś heilowali ..

Gentleman w ugg'ach , znany starszym , jest śmiało porównywalny z wykonawczyniami koko ;

http://www.youtube.com/watch?v=J9wFl7RoDDw

Co Was ugryzło :unsure: ?

Że niby Polska to ojczyzna Milesa Davisa?

Światowcami co się zowie byśmy byli, na mistrzostwa Europy w piłce nożnej wyszykowawszy suitę z Murzynem jęczącym do wtóru klezmerów, i niewidomym tenorem do refrenów wynajętym?

Jakby w Irlandii taka impra się odbywała - nieuniknione byłyby zapewne jakieś dudy i gaelickie hołubce, czy jak im tam... Dla mnie te babiny dowodem, że jakby mniej mamy kompleksów, chociaż samą durną ich piosnką już zaczynam rzygać i nie będzie lepiej...

Bo jak kto ma problemy ze słomą z butów wyłażącą, to lepiej, żeby se bez butów połaził, zamiast się stresować.

Mnie nic nie gryzie. Za to moja żona była w 2001/2002 roku Antwerpii na Sokratesie-Erazmusie. Uczęszczała na wykłady Pani Rektor tamtejszego uniwersytetu o tematyce: gospodarka Europy Środkowej. Polska była tam przedstawiona jako kraj mlekiem i miodem płynący, co się objawiało tym, że chłopi jeździli w nim furmankami i orali końmi, a mechanizacja rolnictwa była śmiałym i odważnym planem na przyszłość. W nielicznych fabrykach budowano czołgi. Pani Rektor umknęła przemiana ustrojowa, urynkowienie handlu, rozwój sektora bankowego i rynków finansowych, etc.

Myślę, że epatowanie polskim folkiem (?), i to w miernym wydaniu, jest posunięciem tyleż mało ambitnym i idącym po najmniejszej linii oporu, co ryzykownym. Kawałek jest przerażający.

Sami chcemy aby tak nas postrzegano, bo wybraliśmy taką a nie inną wizytówkę. Twórcy piosenki wyczuli tendencję i choć zaryzykowali, to ukłon i szacunek w ich stronę właśnie za to, że potrafili przewidzieć co ludzie zechcą kupić. A kupić chcieli to co zwykle, czyli przaśną zaśpiewkę, do nucenia przy piwie w strefie kibica. :D

pomiędzy wsiowo a na ludowo nie zawsze można postawić znak równości;)

podobne?

ja nie mam nic do dziewczyn, a jedynie do organizatorów i osób odpowiedzialnych,

to miał być HYMN, REPREZENTACJI, na MISTRZOSTWA, a wyszła przyśpiewka na gminne dożynki.

kilka lat wstecz, kiedy niemiecka tv pokazała że Polska do UE wjedzie wozami drabiniastymi, zewsząd słychać było żale. Że to nie tak, i że nie tylko, i można też pokazać inną Polskę. No to pokazaliśmy:/

Co

Jakby w Irlandii taka impra się odbywała - nieuniknione byłyby zapewne jakieś dudy i gaelickie hołubce, czy jak im tam...

To jest hymn drużyny, i Irlandczycy nagrali dla siebie coś takiego:

’Twas in the merry month of June,

from our home we started,

Left old Eireann’s Isle, to Poland we departed,

Hope within our hearts, we can win the trophy,

We are all a part of Trappatoni’s army,

Get behind the team, hear the Irish scream,

C’mon you boys in green,

Ireland’s bouncing back again,

We have got our Trap, the cat is in the sack,

We’ll not forget you Jack, On the rocky road to Poland.

One, Two, Three, Four, Five,

Irish eyes are smiling,

Let your voices ring

Trappatoni’s army,

Everybody sing.

You’ll never beat the Irishx 4

Make your mother proud, inflate your plastic hammer,

Bate your bodhr?n loud and learn your Polish grammar,

Credit Union loan, sold the Opel Corsa,

Hired a camper van, picked it up in Warsaw,

Been so close before, hopes slammed in the door,

Now we’re back for more, we can win the battle,

C’mon you boys in green, never have we seen,

Such a fearless team, on the rocky road to Poland.

One, Two, Three, Four, Five,

Irish eyes are smiling,

Let your voices ring

Trappatoni’s army,

Everybody sing.

You’ll never beat the Irish x 4

Ireland Ab?. We love.

Tekst napisali słuchacze radia Today FM, w nagraniu wzięli udział min. muzycy z The Dubliners i ... piłkarze reprezentacji Irlandii.

prosto, etnicznie, z przytupem;)

4-ro milionowy naród farmerów, nagrał hymn, w którym jest wszystko i który świetnie będzie pasował na stadion.

zero gdakania, czysty Fight