w01986 Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Witam Zakupiłem nowa stelle, wszystko było ładnie pięknie do dzisiejszych ryb. Kołowrotek zaczął wydawać takie puknięcia!!Dochodzące z wnętrza kołowrotka, najbardziej słychać je przy średnim obciążeniu przy wyższym cichnie a na luzie słychać tak delikatnie, najgorzej jest przy niskim obciążeniu pukanie przenosi się na obudowę i jest wyczuwalne, co robić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 ..oddać w ramach gwarancji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 ..oddać w ramach gwarancji... I nie kupować więcej najnowszych wynalazków :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w01986 Opublikowano 3 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 własnie sie doczytałem ze to normalne i w twin poweze podobny obiaw jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benjam87 Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Niestety nie wniosę nic co by mogło pomóc, jednak jeżeli mlynek za 2kółka stuka to ka wolę swoje zauberki za dwie stówki. Smaruje i jade alŻ miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 własnie sie doczytałem ze to normalne i w twin poweze podobny obiaw jest gdzie to pisza ? w karcie gwarancyjnej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byku121 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 To pukanie, to jest obcieranie się szpuli o obudowę Kołowrotka. Też to zauważyłem u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w01986 Opublikowano 4 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 po zdjecu szpuli tez slychac tak delkatnie. Slyszalem ze to wina malej ilosci smaru i ze przesmarowanie pomaga. Kolega mowil mi ze mozna to zrobic przez port do smarowania(smarem nie oliwko) tylko mam takie pytanie, czy nie strace gwarancji przez to ze dodam smaru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 po zdjecu szpuli tez slychac tak delkatnie. Slyszalem ze to wina malej ilosci smaru i ze przesmarowanie pomaga. Kolega mowil mi ze mozna to zrobic przez port do smarowania(smarem nie oliwko) tylko mam takie pytanie, czy nie strace gwarancji przez to ze dodam smaru? to musisz zapytac sprzedawcy / dystrybutora /importera. Nie wiem czy na tym forum jest osoba wlasciwa do roztrzygania kwestii mozliwej utraty gwarancji w kolowrotku Shimano... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Masz gwarancję to go oddaj, każdy pretekst będzie dobry, żeby ci ją odebrać jak będziesz sam kombinował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Masz gwarancję to go oddaj, każdy pretekst będzie dobry, żeby ci ją odebrać jak będziesz sam kombinował.Zdecydowane popieram radę kolegi, kołowrotek za takie pieniądze musi działać na 100% dobrze i to przez lata. A jakakolwiek samodzielna ingerencja będzie powodem by nie uznać gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w01986 Opublikowano 7 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Wczoraj byle z stradic 2500 nad woda roznica jest taka ze nie slychac pukania i chodzi troche ciezej! Oddam stelle na gwarancje! Zobaczymy co bedzie jak wroci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Wczoraj byle z stradic 2500 nad woda roznica jest taka ze nie slychac pukania i chodzi troche ciezej! Oddam stelle na gwarancje! Zobaczymy co bedzie jak wroci... Może w Stradiku jest choć ciut smaru w odróżnieniu od nowej stelki.. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Witam Zakupiłem nowa stelle...zaczął wydawać takie puknięcia!!...przy wyższym cichnie ...co robić??? Główka 30gr na gumie 12cm i kręć Pan bo czasu szkoda, wiosna się kończy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Mnie Stelka 4000 98 rocznik pukała jak przyleciała suchutka prosto z Japonii. Po nasmarowaniu minęło. Sądzę , że mógł podwieszać się ten pypek który chodzi po tym naciętym wałku posuwu szpuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi