Skocz do zawartości

Stella 2500 fe (pukanie)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zakupiłem nowa stelle, wszystko było ładnie pięknie do dzisiejszych ryb. Kołowrotek zaczął wydawać takie puknięcia!!

Dochodzące z wnętrza kołowrotka, najbardziej słychać je przy średnim obciążeniu przy wyższym cichnie a na luzie słychać tak delikatnie, najgorzej jest przy niskim obciążeniu pukanie przenosi się na obudowę i jest wyczuwalne, co robić???

po zdjecu szpuli tez slychac tak delkatnie. Slyszalem ze to wina malej ilosci smaru i ze przesmarowanie pomaga. Kolega mowil mi ze mozna to zrobic przez port do smarowania(smarem nie oliwko) tylko mam takie pytanie, czy nie strace gwarancji przez to ze dodam smaru?

po zdjecu szpuli tez slychac tak delkatnie. Slyszalem ze to wina malej ilosci smaru i ze przesmarowanie pomaga. Kolega mowil mi ze mozna to zrobic przez port do smarowania(smarem nie oliwko) tylko mam takie pytanie, czy nie strace gwarancji przez to ze dodam smaru?

to musisz zapytac sprzedawcy / dystrybutora /importera.

Nie wiem czy na tym forum jest osoba wlasciwa do roztrzygania kwestii mozliwej utraty gwarancji w kolowrotku Shimano...

Masz gwarancję to go oddaj, każdy pretekst będzie dobry, żeby ci ją odebrać jak będziesz sam kombinował.

Zdecydowane popieram radę kolegi, kołowrotek za takie pieniądze musi działać na 100% dobrze i to przez lata. A jakakolwiek samodzielna ingerencja będzie powodem by nie uznać gwarancji.

Wczoraj byle z stradic 2500 nad woda roznica jest taka ze nie slychac pukania i chodzi troche ciezej! Oddam stelle na gwarancje! Zobaczymy co bedzie jak wroci...

Może w Stradiku jest choć ciut smaru w odróżnieniu od nowej stelki.. <_<

Witam

Zakupiłem nowa stelle...zaczął wydawać takie puknięcia!!...przy wyższym cichnie ...co robić???

Główka 30gr na gumie 12cm i kręć Pan bo czasu szkoda, wiosna się kończy!