Artech Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Gdzieś kiedyś było coś o zabezpieczaniu skarpet w śpiochach, ale teraz znaleźć nie mogę.A ponieważ lepiej zapobiegać niż leczyć, podzielcie się proszę, czym i jak zabezpieczacie neoprenowe skarpety przed uszkodzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Skarpetą bawełnianą... Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 (edytowane) Ja zakładam na śpiochy dodatkową neoprenową skarpetę która przylega ściśle do tej ze śpiochów, i bardzo dobrze się sprawdza.Łowię na wodzie stojącej gdzie jest dużo mułu i wcześniej gdy nie stosowałem tej dodatkowej ochrony, po ściągnięciu buta, w środku było pełno mułu i piasku, dzięki czemu, skarpety porozklejały się na szwach. Po naprawie, korzystam z dodatkowych skarpet i po ściągnięciu ich, skarpeta oryginalna nie jest wogóle ubrudzona mułem i piachem.Bawełniana skarpeta nie uchroni przed tym. Edytowane 28 Marca 2020 przez fish28 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Niczym, jak się zużyje kup nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Gdzieś kiedyś było coś o zabezpieczaniu skarpet w śpiochach, ale teraz znaleźć nie mogę.A ponieważ lepiej zapobiegać niż leczyć, podzielcie się proszę, czym i jak zabezpieczacie neoprenowe skarpety przed uszkodzeniem.Artur polecam takie coś. https://salar.pl/produkt-96-k-26 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Ja zakładam na śpiochy dodatkową neoprenową skarpetę która przylega ściśle do tej ze śpiochów, i bardzo dobrze się sprawdza.Łowię na wodzie stojącej gdzie jest dużo mułu i wcześniej gdy nie stosowałem tej dodatkowej ochrony, po ściągnięciu buta, w środku było pełno mułu i piasku, dzięki czemu, skarpety porozklejały się na szwach. Po naprawie, korzystam z dodatkowych skarpet i po ściągnięciu ich, skarpeta oryginalna nie jest wogóle ubrudzona mułem i piachem.Bawełniana skarpeta nie uchroni przed tym.Dlaczegoż skarpeta bawełniana nie uchroni przed piaskiem i mułem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Bo nie jest tak szczelna jak neopren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 29 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Niczym, jak się zużyje kup nowe Nie chodzi o same skarpety, a skarpety w śpiochach. I chciałbym przedłużyć ich żywotność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Bo nie jest tak szczelna jak neopren.Używałem latami i dawały radę, polecam takie cienkie - garniturowe z lycrą.Łatwo się ściąga i płucze w wodzie po łowieniu, a skarpetę przed piaskiem chroni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 (edytowane) Bawełniane na pewno przedłużą żywotność ale jednak drugie neoprenowe zakładane na właściwe dużo lepiej uchronią przed przetarciami. ps wystarczy porządnie wykonać skarpety, ale firmy wolą produkować i sprzedawać produkty przedłużające żywotność innych swoich produktów.... Edytowane 30 Marca 2020 przez Paweł nizinny 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi