atomic Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 (edytowane) CześćChciałbym wymienić łożyska w Abu Revo LT. Czy optymalnym wyborem są te:https://www.hedgehog-studio.co.jp/phone/product/511 Na eBay są z kolei jakieś inne pomarańczowe.Mają służyć do łowienia w wersji light i ultralight. Czy taka wymiana łożysk daje odczuwalną różnice w rzutach? Edit.Proszę o przeniesienie do innego: majsterkowanie Edytowane 29 Marca 2020 przez atomic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 (edytowane) Trudno odpowiedzieć na Twoje pytanie nie znając Twoich oczekiwan i przeznacznia sprzętu. Piszą ogólnie kattobi są wyższej jakości niż boca z pomarańczowymi osłonami. Lozyska z linku są przeznaczone tylko do ultra lighta. Zakres do 12 graam i w tym przedziale są jednymi z najlepszych które dają świetne osiągi i zauważalne rezultaty. Do przedziału ul i l bardziej polecam łożyska ceramiczne z sklepu który zalinkowales bądź łożyska mikro od Slp Works. (czarne ramki) Edytowane 29 Marca 2020 przez Andan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomic Opublikowano 29 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Dzięki, a czy samodzielna bez tego ich przyrządu do wyciągania pinu wchodzi w grę czy również trzeba go dokupić? Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 (edytowane) Nie ma sprawy. Kup ściągacz. Nie żałuj. Nie uszkodzisz szpuli ani osi szpuli wraz z pinem.Ewentualnie wyślij sprzęt do mnie to Ci podmienię łożyska. Mam taki ściągacz. Edytowane 29 Marca 2020 przez Andan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomic Opublikowano 29 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Ogólnie szukam właśnie kogoś na przegląd młynka i serwis bo z 3 lata nie wędkowałem, to może właśnie możesz mi kogoś polecić? Oczywiście odpłatnie Co do tej wymiany to warto kupić zapasowy pin i tą sprężynę blokująca łożysko w obudowie czy nie ma sensu? Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Ściągacz wystarczy. Jak się sprawa uspokoi z wirusem mogę Ci przesmarowac multiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomic Opublikowano 30 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Ok, dzięki wielkie Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomic Opublikowano 30 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Mogę jeszcze dopytać o to, która szpula jest lepsza, bo do końca nie rozumiem różnic:https://www.hedgehog-studio.co.jp/phone/product/1012 https://www.hedgehog-studio.co.jp/phone/product/132 Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 (edytowane) Na pewno pojemnością szpuli. "Nieażurowa" jest płytsza i nie ma informacji jakie ma łożysko/a. Ażurowa pomieści więcej linki i jest wyposażona w Hedgehog Studio original "AIR bearings". No i jeszcze coś napisali, że zredukowali możliwość przedostania się linki pod szpulkę. W przypadku tej pierwszej takiej informacji nie widzę. To tyle, co udało mi się wyczytać. Może niech się jeszcze wypowie ktoś, kto miał do czynienia z obiema szpulami. Edytowane 30 Marca 2020 przez Koincydencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teo Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Tylko z 7.8g orginał na 7.4g availa to tak średnio widzę sens za 600 zł. Mniej linki nawiń wyjedzie na to samo.???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomic Opublikowano 30 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 (edytowane) Dzięki, a jak właśnie z tymi łożyskami. Czy oni dają 1 łożysko na osi szpuli czy są dwa jak w zestawie? Edit.Ten 7.8 g oryginał jest z całym osprzętem czy sama szpulka? Edytowane 30 Marca 2020 przez atomic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Tylko z 7.8g orginał na 7.4g availa to tak średnio widzę sens za 600 zł. Mniej linki nawiń wyjedzie na to samo. Być może nie tylko chodzi o masę.Dzięki, a jak właśnie z tymi łożyskami. Czy oni dają 1 łożysko na osi szpuli czy są dwa jak w zestawie? Edit.Ten 7.8 g oryginał jest z całym osprzętem czy sama szpulka?Nigdy nie miałem do czynienia z tymi szpulkami, więc się nie wypowiem. Opis Hedgehog Studio original "AIR bearings" sugeruje liczbę mnogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teo Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Sugerowałem się tylko opisem na stronie "Genuine product : approx. 7.8g?"HEDGEHOG STUDIO original "AIR bearings" are already equipped on the spool" na szpuli jest tylko jedno łożysko i to dają tuningowane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 (edytowane) Uzywalem pelnej szpulki (nieazurowej) z magnetykiem zpi. Moze i roznica w wadze szpulek jest znikoma ale uwazam ze warto. Z dobrym kijem zagada juz od 1gr (sprawdzone)Na szpuli nieazurowej nie ma lozyska ceramiczniego kattobi air jak w azurowej jest chyba kattobi zr, nie pmietam dokladnie. Edytowane 30 Marca 2020 przez hose4ras 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomic Opublikowano 30 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Z ciekawości z jakim kijem współgra u Ciebie i jakie zastosowanie? Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Za wiele nim nie nalowilem poniewaz zachcialem czegos innego tak to juz jest ????♂️ Na zdjeciu z przezbrojona sakura players, wklejka do 5gr. Zestaw u mnie okoniowy ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Wygrzebalem stare fotki. Na szpulce nieazurowej jest lozysko kattobi zr. Uwazam ze jak masz budzet to warto zainwestowac w ceramiczne mikro lozysko kattobi air. Warto tez pomyslec nad magnetykiem zpi choc tanio nie bedzie [emoji23] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomic Opublikowano 30 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Ale łożysko było 1 w zestawie czy były też to od strony obudowy? Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 (edytowane) Ale łożysko było 1 w zestawie czy były też to od strony obudowy? Tylko jedno na szpuli. Avail nie daje zestawu lozysk do szpul.Revo lt calkiem niezle sobie radzi na stockowej szpuli z dobrymi lozyskami. Moze warto zaczac od tego?Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka Edytowane 30 Marca 2020 przez hose4ras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Uzywalem pelnej szpulki (nieazurowej) z magnetykiem zpi. Moze i roznica w wadze szpulek jest znikoma ale uwazam ze warto. Z dobrym kijem zagada juz od 1gr (sprawdzone)Na szpuli nieazurowej nie ma lozyska ceramiczniego kattobi air jak w azurowej jest chyba kattobi zr, nie pmietam dokladnie. Nie płaczesz za nim Arek? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomic Opublikowano 30 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Czyli polecasz na oryginalnej szpuli wymienić łożyska na kattoboi air bfs?Ten magnetyk dużo zmienia? Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Czyli polecasz na oryginalnej szpuli wymienić łożyska na kattoboi air bfs?Ten magnetyk dużo zmienia? Mialem i katobi air bfs (Czerwone)ale polece Ci kattobi air.Magnetyk pomaga w podoawaniu nielotow. Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 (edytowane) Jest jeszcze opcja szukać szpuli bfc 930 pro od zpi. Droższa ale ma łożyska zpi finesse i moduł hamulcowy w zestawie. Waga 6.8g z łożyskiem. https://zpi-tuning.com/productinfo/bfc930pro-ltltzltx/ Off topicDla porównania teraz używam szpuli Chinskiej Momo 5.3g z łożyskiem i osiągi są marne. Linka (mebaru gate varivas 5lb 0.185 więc nie cienko) wchodzi między szpulkę a body. Generalnie bez porównania. Moim zdaniem szpule avail/zpi/ktf i innych poważnych firm tunningowych z JP są poza konkurencją. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Edytowane 30 Marca 2020 przez Xiaou Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomic Opublikowano 30 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Czyli polecasz na oryginalnej szpuli wymienić łożyska na kattoboi air bfs?Ten magnetyk dużo zmienia? Mialem i katobi air bfs (Czerwone)ale polece Ci kattobi air.Magnetyk pomaga w podoawaniu nielotow. Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu TapatalkaA dlaczego zwykle AIR a nie BFS? Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 (edytowane) Kattobi air bfs ogranicza Cie do 10gr. Katobi air sa to lozyska ceramiczne w przeciwienstwie do czerwonych. pewnie widziales sugerowany zakres przynet dla poszczegulnych lozysk. Kattobi air obsluza Ci i 20gr. Obojetnie ktore wybierzesz pamietaj zeby zaopatrzyc sie w oliwke ul, one musza miec mokro ???? Kupisz ja tez na hg studio. Edytowane 30 Marca 2020 przez hose4ras 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi