Steril Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Cześć. Proszę o poradę. Szukam gaci na pstrągowe łażenie, nie będą służyć do typowego brodzenia, raczej okazjonalnego wejścia do wody, przejścia przez błoto, dojście do miejscówek itp-raczej syf a nie żwirek i kamyczki jak przy muchowaniu. Z drugiej strony wędrówki czasami potrafią być długie, kilkugodzinne itp. Przerabiałem różne, w tym drogie oddychacze z butami do brodzenia etc-do muchowania czy łowienia troci w morzu super, ale na co dzień za dużo ebaczki z zakładaniem, zdejmowaniem tych skarpet, butów itp, Obecnie ujeżdżam zwykłe stare wodery na szelkach z kaloszami, zdjęcie trzy sekundy i cyk do skrzynki w samochodzie, na szybkie wypady po pracy super, tylko im cieplej tym bardziej z nich wali...czy jest obecnie na rynku jakaś alternatywa, być może jakieś połączenie oddychaczy z kaloszami. Znalazłem coś ale cena jak dla mnie za takie gacie kosmos. Może jednak zwykłe prosy do pasa z kaloszem i co jakiś czas je odświeżyć od środka czy coś? Wszelkie pomysły, szczególnie oparte na doświadczeniu, mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BECA Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 (edytowane) Może model z Decathlonu spełni oczekiwania. Jest wersja pol oddychająca czyli góra oddycha dół zrobiony z innego materiału połączony z kaloszem. Edytowane 30 Marca 2020 przez BECA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steril Opublikowano 30 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 https://www.decathlon.pl/spodniobuty-wds-5-id_8409262.html Coś takiego?Rzeczywiście spoko, cena też ok, nawet, jakby miały starczyć na sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areck Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Mam, używam, polecam za tą cenę. Kupiłem w marcu ub. roku, nadal sprawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 W armyworld rzucili niedawno OP1, jak dla mnie bezkonkurencyjne gacie na szybkie wędkowanie. Kupiłem 3 pary od razu bo nie są to najwytrzymalsze śpiochy na świecie. Miałem zamiar kupić takie już na wypasie, oddychające i w ogóle ale jak pomyślałem o tachaniu dodatkowej pary butów w plecaku to szybko mi przeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Scierra miala takie do pasa, kiedys sam uzywalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 W linku znajdziesz kilka modeli , wybór jako tako jest https://www.fishingmegastore.com/waist-waders_3512.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Ja mam właśnie Scierra do pasa na takie łażenie. Częściej stosuje je właśnie w zimie, gdzie praktycznie nie wchodzę do wody. Maja za zadanie osłaniać przed śniegiem, błotem, zimnem itp. Na letnie wyprawy stosuje długie spodnie, bo znacznie częściej zdarza mi się brodzić, przechodzić na druga stronę rzeki itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steril Opublikowano 31 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Dzięki za podpowiedzi. Ostatecznie zdecydowałem, że w orvisach z szelkami wymienię skarpety neoprenowe bo ciekną-będzie na muchowanie i trociowanie, zdobędę też scierra lub podobne do pasa do wiosennych i letnich wędrówek za pstrągami. Trzeba będzie się przeprosić z butami do brodzenia, wykombinuję tylko coś lekkiego na gumowej podeszwie, może nawet zwykłe trekkingi. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reggie Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Witam szukam opini na temat woderów do pasa( głębiej nie wchodzę) Napewno ktoś tu używa i albo jest zadowolony albo pluje w sobie w brodę że kupił model savage gear denim , scierra x 1600, może jest coś innego w podobnej cenie. Oczywiscie chodzi o spodnie z skarpetą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marios03 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Witam Podbijam pytanie Reggiego . Również rozważam zakup tych modeli. Reggie jesli już coś kupiłeś to daj znać ,jeśli nie to ja w niedzielę kupuje oba modele na przymiarkę i jedne zwrócę po podjęciu decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reggie Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Ja się jednak zdecydowałem na spiochy scierra x16000, przemyslałem to że jednak wiekszy manewr nad wodą bede miał w spiochach. Niestety oprócz przymiarki w domu nie miałem możliwosci w nich pochodzić warunki nad wodą są w moim rejonie na dzień dzisiejszy katastrofalne niestety. Ma do tego fajny zestaw termo "tecally warm optimal" używają go odziały specjalne hahahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Cześć, czy poza scierrą oo SG jest coś do pasa oddychające dostępne? Zdecydowane skłaniam się ku gumiakowi a nie skarpecie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 (edytowane) rowniez dlugo szukalem i znalazlem tylko takie scierra. https://www.fishingtackle24.de/outdoor/angelbekleidung/wathose/wathose-atmungsaktiv/scierra-xstretch-waist-wader-w/eva-boot-cleated.html Zamowilem dwie rozne pary i zadna nie pasowala.42/43 za male, a 44/45 o wiele za duze. Kalosze nie sprawialy dobrego wrazenia i tak ogolnie produkt, weglug mnie, nie jest dopracowany.Szkoda pieniedzy bo naprawde nie sa tego warte.Tak ogolnie oddychajace spdnie do pasa z kaloszami jakos zniknely z rynku(to prawda, ze dlugo nie trzymaja szczelnosci)Simms wypuscil w prawdzie jeden model ale za kosmiczna cene ponad 1000 Euro. Szok! Edytowane 29 Czerwca 2020 przez ISAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Dzięki za info. Potrzebuję do belly i wolę zdecydowanie gumiaka. Do śpiochów i tak muszę założyć dodatkowo buty bo inaczej stopy mam nie usztywnione i odczuwam ból. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Ja wczoraj zamówiłem za 60$ na Ali spiochy do pasa - z neoprenowa skarpetą. (jednak co komfort i bezpieczeństwo butów do brodzenia - to nie kalosz - a dużo biegam po górskich skalisto-kamienistych rzeczkach). Na lato powinny być dużo lepsze na małe pstrągowe rzeczki jak pełne spodniobuty czy gumowe wodery. https://pl.aliexpress.com/item/4000121440243.html?spm=2114-pol.best.6.1.23a1As6YAs6Y80&scm=1007.17258.167855.0&pvid=b1385a29-7310-472a-80de-a13dbbdc95ee Dostane - zrobię recenzje, chyba ze już ktoś takie ma i może coś napisać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nales Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Dzięki za info. Potrzebuję do belly i wolę zdecydowanie gumiaka. Do śpiochów i tak muszę założyć dodatkowo buty bo inaczej stopy mam nie usztywnione i odczuwam ból.Co kupiłeś kolego? Znalazłem takie gumiaki na Allegro; https://allegro.pl/oferta/spodnie-wedkarskie-do-pasa-wodery-pros-czarne-44-7601068954?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Nie. Ww to typowe gumiaki więc poza belly nie nadadzą się bo się ugotujesz. W oddychających po 3 godzinach w wodzie mam wilgotne nogi niestety. No ale przy membranie inaczej się chyba nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nales Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 To prawda, że w gumiakach latem się gotujesz ale myślałem że szukasz typowo do belly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 W sg jestem wysoko nad wodą. Także i tak bym się ugotował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 16 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 Do mnie wczoraj dotarły jedne z najtańszych na Aliexpres wodery do pasa rozmiar L https://pl.aliexpress.com/item/32824423749.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.243a39dd7FdkXp&algo_pvid=aeb53115-6cc8-458b-8cca-76821e3dda5e&algo_expid=aeb53115-6cc8-458b-8cca-76821e3dda5e-8&btsid=0b0a119a15948979903623555e84ce&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ Testy będą jutro. Z pierwszych oględzin na sucho - starannie wykonane - nie ma się do czego przyczepić.Krój jak widać - trochę za szerokie. Lepsze były by M..ale tam stopa jest za mała. Zresztą tu stopa tez jest lekko za mała. Jak czytam opisy innych modeli -to jest szansa ze te droższe mają weższe nogawki i lepiej by to wydladało.Ale za cenę 225 pln z przesyłką w 14 dni na te kilka razy w roku po małych rzeczkach będą ok.Chyba ze trafie jakieś węższe z większa stopa w dobrej cenie - to kupie i zobacze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 16 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 A jaki masz wzrost i numer buta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 16 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 (edytowane) 176cm, 90kg, pas 90, udo w kroczu 56, dobre spodnie to od środka od krocza do podłogi 75, po zewnętrznej 102. Stopa .. europejskie 42-43 ..a w cm 28Lepiej było by brac te M lub L... ale cena x2,5 https://pl.aliexpress.com/item/4001201264733.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.243a39dd7FdkXp&s=p&ad_pvid=202007160428352543885323534200007295267_11&algo_pvid=560f6de3-26f9-425e-a595-780a2a7f0299&algo_expid=560f6de3-26f9-425e-a595-780a2a7f0299-2&btsid=0b0a050115948989157071297e3f45&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ Edytowane 16 Lipca 2020 przez Archanioł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Odgrzeję temat bo planuję kupić takie gacie na potrzeby letniego brodzenia w mniejszych rzekach i szukam opinii. Interesują mnie głównie modele wyposażone w szelki bo zauważyłem podczas mierzenia, że ich brak powoduje zsuwanie się woderów z tyłka podczas schylania. Moje typy: 1. Traper Yukon Pants https://salar.pl/produkt-4239-k-27Ogólnie produkty Trapera cieszą się dobrą opinią, serwis daje radę i relacja cena - jakość jest bardzo dobra. To akurat nowy model, oglądałem poprzedni i miał jedną wadę - był pancerny. Dosłownie, bo bardzo gruby i sztywny materiał sprawiał wrażenie lekkiego pancerza. 2. Vision Koski Guiding https://salar.pl/produkt-2866-k-27Ja tam Vision lubię, przyzwoita jakość i rewelacyjny serwis. Minus - cena i brak pasa. 3. Aquaz Trinity https://salar.pl/produkt-1844-k-27Nie znam marki, ogólnie mało opinii ale raczej pozytywne. 4. Scierra Helmsdale https://salar.pl/produkt-4170-k-27Model bez szelek - to minus ale na różnych zdjęciach wygląda, że są dosyć wysokie i być może nie będą się zsuwać. Plus - pas i rozporek ułatwiający ubieranie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Miłośnik przyrody - prawdziwy&niedeklaratywny - szanuje siurkiciurkiistrumyki, i nie rujnuje brodzeniem ich nadzwyczaj delikatnych biotopów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi