Rbogusz25 Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2022 Pamiętaj że jak by co ... Bo pokręcajka warta zachodu, już nawet mam dla niej zastosowanie Na szczęście dzięki Twojej pomocy udało się ją zamontować tam gdzie była zaplanowana, dzięki serdeczne Adaś za uratowanie sytuacji Efekt wyszedł całkiem spoko, całość wygląda teraz tak: https://zapodaj.net/27eb0fb102639.jpg.html Zawsze mam teraz alternatywę dla dedykowanego pokrętła Yumeya do 10 Stelli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2022 Na szczęście dzięki Twojej pomocy udało się ją zamontować tam gdzie była zaplanowana, dzięki serdeczne Adaś za uratowanie sytuacji Efekt wyszedł całkiem spoko, całość wygląda teraz tak: https://zapodaj.net/27eb0fb102639.jpg.html Zawsze mam teraz alternatywę dla dedykowanego pokrętła Yumeya do 10 Stelli.Bardzo się cieszę Rafale że mogłem pomóc i że jesteś zadowolony . Stellka prezentuje się świetnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2022 Na szczęście dzięki Twojej pomocy udało się ją zamontować tam gdzie była zaplanowana, dzięki serdeczne Adaś za uratowanie sytuacji Efekt wyszedł całkiem spoko, całość wygląda teraz tak: https://zapodaj.net/27eb0fb102639.jpg.html Zawsze mam teraz alternatywę dla dedykowanego pokrętła Yumeya do 10 Stelli.Wycacana jak niemowlak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbogusz25 Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2022 Wycacana jak niemowlak .Dziesiąteczki u mnie wszystkie są wycacane ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 Dziesiąteczki u mnie wszystkie są wycacane ????Wszyscy szczęśliwi.A u mnie płytoteka pęcznieje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 4 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 (edytowane) Wszyscy szczęśliwi.A u mnie płytoteka pęcznieje SCIANA.jpgMuszę przyznać że pięknie stuningowałeś tą meblo-ściankę Późne ROKO-KOKO Pozdrawiam Edytowane 4 Marca 2022 przez Adaś Niezgódka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbogusz25 Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 Wszyscy szczęśliwi.A u mnie płytoteka pęcznieje SCIANA.jpgW końcu odpowiednia muzyka podczas serwisowania młynków to klucz do sukcesu ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 25 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 Muszę przyznać że pięknie stuningowałeś tą meblo-ściankę Późne ROKO-KOKO Pozdrawiam Adaś to raczej Komuno Koko .Zarówno meblościankę jak i sprzęt lat 80-tych darzę wielkim sentymentem i wolę robić odsłuch winyli czy CD na starym sprzęcie, bo ma niepowtarzalne brzmienie. Jakoś yamaha pianocraft mnie nie przekonuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 26 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 (edytowane) Czy próbował ktoś dostosować I-Knob RCS Cork do oryginalnej korby Shimano? Idzie coś takiego zrobić? Edytowane 26 Maja 2022 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 26 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 A ja zmotałem sobie takiego „Vańforda” - body Vanford C2000SHG- wymienione tulejki na łożyska EZO pod szpula i na dole worma- szpulka Vanquish 19 C2000S- korbka Vanquish 19 C2000S 40mm Moim celem było zejście poniżej 145g, niestety ciut zabrakło. Ale w planach jeszcze pewne pomysły i może się uda Dodam, że katalogowo Vanford C2000SHG wazy 155g i tyle ma rzeczywiście. Natomiast Vanquish 19 w tym samym rozmiarze katalogowo ma o 10g mniej (145g) ale realnie wazy 149-150g (sprawdzane na 2 egzemplarzach) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 A ja zmotałem sobie takiego „Vańforda” - body Vanford C2000SHG- wymienione tulejki na łożyska EZO pod szpula i na dole worma- szpulka Vanquish 19 C2000S- korbka Vanquish 19 C2000S 40mm Moim celem było zejście poniżej 145g, niestety ciut zabrakło. Ale w planach jeszcze pewne pomysły i może się uda Dodam, że katalogowo Vanford C2000SHG wazy 155g i tyle ma rzeczywiście. Natomiast Vanquish 19 w tym samym rozmiarze katalogowo ma o 10g mniej (145g) ale realnie wazy 149-150g (sprawdzane na 2 egzemplarzach) 92ABA4F8-C9A6-4049-90BC-3702D84A8228.jpeg E9A20DA3-CCBC-4A09-A9C4-C86854AA23CA.jpeg 6134175C-5764-4D00-B769-BCEEC06A376D.jpeg F0C66FC1-B59E-47FE-A1F1-02183EA20730.jpegNo ładne cacko wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Jak mnie natchnie, to dostanie inną korbę i knob i jest duża szansa zbliżyć się do „magicznych” 140g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 A to jedna z moich gwiazdek - szpula Yumeya F4- pokręcajka Sustain FG- kapsel 14 Stella 1000pgs- korba 20 Twin Power- knob Gomexus 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Fajne combo ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 A to jedna z moich gwiazdek - szpula Yumeya F4- pokręcajka Sustain FG- kapsel 14 Stella 1000pgs- korba 20 Twin Power- knob Gomexus Adaś wygodny jest ten knob? Widziałem to na Ali i tak się zastanawim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Adaś wygodny jest ten knob? Widziałem to na Ali i tak się zastanawim.Jestem zwolennikiem T-knobów ale te Gomexusy w mojej ocenie wyjątkowo dobrze leżą w palcach.Cena bardzo przyzwoita, biorąc pod uwagę że w zestawie są dwa łożyska, kilka podkładek regulujących i oring uszczelniający.No i jakość wykonania bez najmniejszych zastrzeżeń, po spasowaniu zero luzów, klikania i tym podobnych niespodzianek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Jak mnie natchnie, to dostanie inną korbę i knob i jest duża szansa zbliżyć się do „magicznych” 140g Ja bym zostawił tak jak jest, bo Vanfordzik w tym wydaniu prezentuje się świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 28 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2022 Ja bym zostawił tak jak jest, bo Vanfordzik w tym wydaniu prezentuje się świetnie.Plan jest na korbę Availa i knob Shimano Mini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 (edytowane) Dodam jeszcze, że body Vanforda C2000SHG, nawet po dołożeniu 2 łożysk, jest lżejsze minimalnie od body Vanquisha 19 w tym samym rozmiarze. Tak wiec na body od Vanforda idzie zbudować lżejszy kołowrotek niż na Vanquishu Edytowane 29 Maja 2022 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 Podobna sytuacja dotyczyła stradica ci4+ fb i vanquisha fa. Należy zaznaczyć jednak, że vanquish chociaż pare gram cięższy posiada metalowy korpus co wpływa niewątpliwie na jego żywotność… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbogusz25 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 A to jedna z moich gwiazdek - szpula Yumeya F4- pokręcajka Sustain FG- kapsel 14 Stella 1000pgs- korba 20 Twin Power- knob GomexusBardzo zacna kombinacja optyczna dziesiątki. Widzę tam czerwoną/pomarańczową plecionkę dla kontrastu ciemnych elementów i wyjdzie mega fajny tuning Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 Bardzo zacna kombinacja optyczna dziesiątki. Widzę tam czerwoną/pomarańczową plecionkę dla kontrastu ciemnych elementów i wyjdzie mega fajny tuning Pomarańczowy Momoi Ryujin 0,06 będzie nawinięty Panie Generale .Będzie taki feeling że aż się boję jechać z nią nad wodę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbogusz25 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 Pomarańczowy Momoi Ryujin 0,06 będzie nawinięty Panie Generale .Będzie taki feeling że aż się boję jechać z nią nad wodę .Wyczuwam, że z takim zestawem jesteś w stanie osiągnąć maksymalny poziom feelingu - przygotuj się na mocne uderzenie ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 Drobna aktualizacja Stellki.Knob Gomexusa Silver-Titanium zastąpiony rownież Gomexusem ale w kolorach Black-Titanium .Mnie ta kolorystyka bardziej się podoba, choć wiadomo że to kwestia gustu, a o tym się nie dyskutuje . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbogusz25 Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 Drobna aktualizacja Stellki.Knob Gomexusa Silver-Titanium zastąpiony rownież Gomexusem ale w kolorach Black-Titanium .Mnie ta kolorystyka bardziej się podoba, choć wiadomo że to kwestia gustu, a o tym się nie dyskutuje .Dla mnie największa inspiracja z tej konfiguracji to i tak jest pokrętło Super alternatywa przy tej szpuli dla oryginału Yumeya ???? Knobik również prezentuje się zacnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi