Skocz do zawartości

Tuning optyczny kolowrotkow daiwa,shimano by PaPaDaNcE

Rekomendowane odpowiedzi

Pamiętaj że jak by co ... ;)

Bo pokręcajka warta zachodu, już nawet mam dla niej zastosowanie :)

Na szczęście dzięki Twojej pomocy udało się ją zamontować tam gdzie była zaplanowana, dzięki serdeczne Adaś za uratowanie sytuacji :)

Efekt wyszedł całkiem spoko, całość wygląda teraz tak: https://zapodaj.net/27eb0fb102639.jpg.html

Zawsze mam teraz alternatywę dla dedykowanego pokrętła Yumeya do 10 Stelli.

Na szczęście dzięki Twojej pomocy udało się ją zamontować tam gdzie była zaplanowana, dzięki serdeczne Adaś za uratowanie sytuacji :)

Efekt wyszedł całkiem spoko, całość wygląda teraz tak: https://zapodaj.net/27eb0fb102639.jpg.html

Bardzo się cieszę Rafale że mogłem pomóc i że jesteś zadowolony  :) .

Stellka prezentuje się świetnie.

Pozdrawiam

Wycacana jak niemowlak :)  :)  :) .

• 3 tygodnie później...

Muszę przyznać że pięknie stuningowałeś tą meblo-ściankę  :whistling:  

Późne ROKO-KOKO  :D

Pozdrawiam 

Adaś to raczej Komuno Koko :lol:  :lol:  :lol: .

Zarówno meblościankę jak i sprzęt lat 80-tych darzę wielkim sentymentem i wolę robić odsłuch winyli czy CD na starym sprzęcie, bo ma niepowtarzalne brzmienie. Jakoś yamaha pianocraft mnie nie przekonuje :rolleyes:  :rolleyes: .

• 2 miesiące temu...

A ja zmotałem sobie takiego „Vańforda” ;)

- body Vanford C2000SHG

- wymienione tulejki na łożyska EZO pod szpula i na dole worma

- szpulka Vanquish 19 C2000S

- korbka Vanquish 19 C2000S 40mm

Moim celem było zejście poniżej 145g, niestety ciut zabrakło. Ale w planach jeszcze pewne pomysły i może się uda ;)

Dodam, że katalogowo Vanford C2000SHG wazy 155g i tyle ma rzeczywiście. Natomiast Vanquish 19 w tym samym rozmiarze katalogowo ma o 10g mniej (145g) ale realnie wazy 149-150g (sprawdzane na 2 egzemplarzach)

• Like 4

A ja zmotałem sobie takiego „Vańforda” ;)

- body Vanford C2000SHG

- wymienione tulejki na łożyska EZO pod szpula i na dole worma

- szpulka Vanquish 19 C2000S

- korbka Vanquish 19 C2000S 40mm

Moim celem było zejście poniżej 145g, niestety ciut zabrakło. Ale w planach jeszcze pewne pomysły i może się uda ;)

Dodam, że katalogowo Vanford C2000SHG wazy 155g i tyle ma rzeczywiście. Natomiast Vanquish 19 w tym samym rozmiarze katalogowo ma o 10g mniej (145g) ale realnie wazy 149-150g (sprawdzane na 2 egzemplarzach)

attachicon.gif 92ABA4F8-C9A6-4049-90BC-3702D84A8228.jpegattachicon.gif E9A20DA3-CCBC-4A09-A9C4-C86854AA23CA.jpegattachicon.gif 6134175C-5764-4D00-B769-BCEEC06A376D.jpegattachicon.gif F0C66FC1-B59E-47FE-A1F1-02183EA20730.jpeg

No ładne cacko wyszło.

Adaś wygodny jest ten knob? Widziałem to na Ali i tak się zastanawim.

Jestem zwolennikiem T-knobów ale te Gomexusy w mojej ocenie wyjątkowo dobrze leżą w palcach.

Cena bardzo przyzwoita, biorąc pod uwagę że w zestawie są dwa łożyska, kilka podkładek regulujących i oring uszczelniający.

No i jakość wykonania bez najmniejszych zastrzeżeń, po spasowaniu zero luzów, klikania i tym podobnych niespodzianek. 

• Like 1

A to jedna z moich gwiazdek :wub: :D

- szpula Yumeya F4

- pokręcajka Sustain FG

- kapsel 14 Stella 1000pgs

- korba 20 Twin Power

- knob Gomexus

Bardzo zacna kombinacja optyczna dziesiątki. Widzę tam czerwoną/pomarańczową plecionkę dla kontrastu ciemnych elementów i wyjdzie mega fajny tuning :)

Bardzo zacna kombinacja optyczna dziesiątki. Widzę tam czerwoną/pomarańczową plecionkę dla kontrastu ciemnych elementów i wyjdzie mega fajny tuning :)

:) Pomarańczowy Momoi Ryujin 0,06 będzie nawinięty Panie Generale  ;) .

Będzie taki feeling że aż się boję jechać z nią nad wodę  :D .

:) Pomarańczowy Momoi Ryujin 0,06 będzie nawinięty Panie Generale ;) .

Będzie taki feeling że aż się boję jechać z nią nad wodę :D .

Wyczuwam, że z takim zestawem jesteś w stanie osiągnąć maksymalny poziom feelingu - przygotuj się na mocne uderzenie ????????

Drobna aktualizacja Stellki.

Knob Gomexusa Silver-Titanium zastąpiony rownież Gomexusem ale w kolorach Black-Titanium  :).

Mnie ta kolorystyka bardziej się podoba, choć wiadomo że to kwestia gustu, a o tym się nie dyskutuje  ;)

post-75036-0-26648500-1655121572_thumb.jpg

post-75036-0-17184400-1655121598_thumb.jpg

• Like 3

Drobna aktualizacja Stellki.

Knob Gomexusa Silver-Titanium zastąpiony rownież Gomexusem ale w kolorach Black-Titanium :).

Mnie ta kolorystyka bardziej się podoba, choć wiadomo że to kwestia gustu, a o tym się nie dyskutuje ;).

Dla mnie największa inspiracja z tej konfiguracji to i tak jest pokrętło :) Super alternatywa przy tej szpuli dla oryginału Yumeya ???? Knobik również prezentuje się zacnie :)