woblery L.E. Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2022 Dla mnie i tak dalej bęben od pralki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 (edytowane) Ponownie na tapecie 11 Twin Power 4000.Pierwotnie był to model XG z przełożeniem 6,2-1 i wadze 315g. Modyfikacje: - Szpula, korba i drag knob - 12 Vanquish 4000- Wałek posuwu (Worm Shaft) - 12 Vanquish 4000 ( jest lżejszy a nacięcia różnią się od tych na wałku z TP co powoduje nieco lepsze układanie linki ).- Przekładnia zmieniona na 5,2-1 z kołem zębatym od 10 Stella 4000.- Dołożone 3 łożyska, 2szt. na wałek i jedno w wózek pióra posuwu (obecnie pracuje na 12 łożyskach).- Rotor - Rarenium 4000 FB (magnumlite). Młynek po modach schudł do 267g ( 48g).Powstało dość mocne, pięknie pracujące zwierzę stworzone wręcz do opadingu.Staruje teraz baaardzo lekko, a i czułość całego zestawu poprawiła się (testowany z St.croix Legend Extreme XS70MF, pierwsze wydanie zbrojone w Recoil). Jak dla mnie zestawik idealny. Edytowane 10 Sierpnia 2022 przez Adaś Niezgódka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 ???????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 (edytowane) Ponownie na tapecie 11 Twin Power 4000.Pierwotnie był to model XG z przełożeniem 6,2-1 i wadze 315g. Modyfikacje: - Szpula, korba i drag knob - 12 Vanquish 4000- Wałek posuwu (Worm Shaft) - 12 Vanquish 4000 ( jest lżejszy a nacięcia różnią się od tych na wałku z TP co powoduje nieco lepsze układanie linki ).- Przekładnia zmieniona na 5,2-1 z kołem zębatym od 10 Stella 4000.- Dołożone 3 łożyska, 2szt. na wałek i jedno w wózek pióra posuwu (obecnie pracuje na 12 łożyskach).- Rotor - Rarenium 4000 FB (magnumlite). Młynek po modach schudł do 267g ( 48g).Powstało dość mocne, pięknie pracujące zwierzę stworzone wręcz do opadingu.Staruje teraz baaardzo lekko, a i czułość całego zestawu poprawiła się (testowany z St.croix Legend Extreme XS70MF, pierwsze wydanie zbrojone w Recoil). Jak dla mnie zestawik idealny. Edytowane 10 Sierpnia 2022 przez Voiteh 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Przy zastosowaniu korby od vanquisha fa lub fb, można jeszcze urwać koło 10g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Przy zastosowaniu korby od vanquisha fa lub fb, można jeszcze urwać koło 10g To prawda, wizualnie pasuje tam korba od V16 C3000 ze srebrną tulejką ale ona ma 50mm, niestety w rozmiarze 55 wszystkie karbony są całe czarne a to nie wygląda dobrze, przynajmniej dla mnie .Estetą jestem niestety i jak coś mnie kuje w oko to nie mogę na to patrzeć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Parametrowo fajnie to wyszło ale z tą estetyką bym się spierał (bez urazy oczywiście). Dla mnie tak trochę wyglada jak srebrne auto po dzwonie, które ma założony przód w innym kolorze niż reszta… Oba kolory (srebrny i ten granatowo-niebiesko-fioletowy) kompletnie dla mnie do siebie nie pasują. Oczywiście to kwestia gustu, a o tym się nie dyskutuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Parametrowo fajnie to wyszło ale z tą estetyką bym się spierał (bez urazy oczywiście). Dla mnie tak trochę wyglada jak srebrne auto po dzwonie, które ma założony przód w innym kolorze niż reszta… Oba kolory (srebrny i ten granatowo-niebiesko-fioletowy) kompletnie dla mnie do siebie nie pasują. Oczywiście to kwestia gustu, a o tym się nie dyskutuje 11TP też nie jest czysto srebrny, w lakierze jest niebieski brokat taki sam jak na rotorze Rarka .Na żywo młynek jak dla mnie prezentuje się całkiem nieźle (znacznie lepiej niż na fotkach), ale tak jak napisałeś to jest kwestia gustu .Natomiast czysto użytkowo, po tych wszystkich modach jestem z niego bardziej niż zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 26 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2023 (edytowane) Panowie,podpowie ktoś jakieś doświadczenia z użytkowania knobów z alu/tytan? edit. chodzi mi głównie o zimniejsze miesiące czy pojawia się dyskomfort podczas wędkowania w niskich temperaturach? Edytowane 26 Lutego 2023 przez gringo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 Pimp my XiT 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2024 17 EXSENCE 4000 MXGTroszkę mi się znudziła ta grobowa czerń, więc zrobiłem go w wersji "GIPSY KINGS" .- szpulka - Yumeya (15 Twin Power)- korba - 55mm (14 Stella)- kapsel - GomexusZmieniłem też przełożenie z 6,2-1 na 5,8-1 co dało odczuwalny przyrost mocy i zwiększyło uniwersalność młynka.Myślę że dość ciekawie to wyszło, choć to kwestia gustu, a o tym jak wiadomo, się nie dyskutuje . 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 6 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2024 12 VANQUISH 2500S w nowej odsłonie:- szpula - dedykowana Yumeya- korba - Vanford- drag knob - Stella 1000 FJ- chromy - gun smoke - kapsel - Team Daiwa Aegis- port serwisowy - 11 Twin Power 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 16 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego (edytowane) Dzień dobryTrochę wątek przygasł, więc odgrzeję. Rodzinka wyjechała na narty zostawiając mnie bez samochodu, na ryby nie ma jak pojechać to na takie przebieranki mi się zebrało. W zasadzie nic takiego, bo tylko szpula i korba, ale dużo srebra się pojawiło i wizualnie całkiem fajnie się to prezentuje. Wersja Beta Edytowane 16 Lutego przez drChlubicz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 12 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja (edytowane) Drodzy PaństwoMam zaszczyt przedstawić, być może jedyną taką w Polsce hybrydę: 17 Twin Power XD 3000 MHG - Szpula: 16' Vanquish 3000HGM- Korba: 16' Vanquish 55mm- Masa : 240gW planach jest płytka szpula 16 VQ C3000s, oraz boczny kapsel od Stelki SW '19 Edytowane 12 Maja przez drChlubicz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi