Skocz do zawartości
  • 0

Znaczenie kolorystyki przynęty

explorator73

Pytanie

Gama kolorów sztucznych przynęt jest bardzo szeroka. Jestem ciekaw jakie kolory woblerów i innych wabików stosujecie najczęściej - czy są to imitacje naturalnego pokarmu drapieżników czy raczej kolory nie mające odzwierciedlenia w naturze typu Fluo czy Red Head.

Z moich doświadczeń wynika, że akcja przynęty ma znaczenie pierwszorzędne zaś kolor ma mniejsze znaczenie, nie mniej jednak za każdym razem mam problem aby wybrać konkretną przynętę.

Będę wdzięczny za Wasze opinie.

Pozdrawiam,

P.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

@ TERMOS13

Jeszcze raz Cie proszę abyś podał napis z woblerów Januarego.

On robi woblery na zamówienie i umieszcza imię osoby dla której je zrobił.

Pierwszy raz robił tej wielkości wobki szczupakopodobne w 2004 roku.

Dlatego bym chciał wiedzieć dla kogo były robione te dwa które posiadasz.

• 0

Cezorator - a moje duze wobki od Pawloska (zreszta nie tylko duze) nie maja dedykacji... mam rozumiec ze sa gorsze ??? <_< <_< <_< <_<

Nie są gorsze. Pytanie zadałem z ciekawościi sentymentu do tych woblerów.

Tego typu woblery January zaczął robić na początku 2004 roku (o ile dobrze pamiętam). Wtedy kupiło je 3 facetów. Każdy z tych woblerów był opisany dla kogo był zrobiony. Chciałbym się po prostu dowiedzieć, czy te 2 wobki które są na fotce nie pochodzą z tej parti.

Nie rozumiem tylko uporu TERMOS13, który nie chce mi na to pytanie odpowiedzieć. Nawet nie raczył udzielić mi odpowiedzi wymijającej :(

• 0

Ten model niebyl jeszcze nawet dotknienty przez rybe.Przyjdzie czas i na niego .Dorwalem go pare lat temu od znajomego

Pomyślałem, że parę lat to między 2 a 3 lata.

W związku z tym wychodzi to na początek i I połowę 2004 roku.

W tym czasie January wykonał ok 20 szt tego typu wobków i 10 płycej schodzących .

To spowodowało, że się zainteresowałem tymi dwoma wobkami z fotki.

Dlatego mnie interesuje jakie mają napisy (o ile je mają) ponieważ jeden z moich kolegów swoje egzemplarze rozdał.

A może to akurat są wobki od Krzysztofa. ??????

A poza tym woblery Januarego bardzo mi się podobają, pomimo zastrzeżeń co do trwałości osadzenia sterów.

• 0

Witaj Czarek!!!

Moim zdaniem to s? wlasnie te wobki które my zakupilismy .

Nie wszystkie jeszcze rozdalem . kilka mam i te juz pozostan? u mnie :lol:

Tyle ze mi szcz?scia jakos nie przyniosly ale za to s? bardzo lade mimo ze masz racj? co do sterów .Pami?tam bo je razem testowalismy tyle ze twoje byly lowniejsze :lol:

Pozdrawiam !!!

Krzysztof