Skocz do zawartości

Wielkanoc...Życzenia

platynowłosy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie i Panie

Gdzie mogę złożyć życzenia wielkanocne?

Może tutaj?

Więc...

Kiedyś składanie życzeń z okazji Wielkanocy było proste, było piękne, otwarte i serdeczne.

Dzisiaj jest inaczej, dzisiaj nie można życzyć miłego spotkania w gronie Rodziny czy Przyjaciół. Dla wielu z nas są to samotne Święta. Bez Rodziny, bez Mam, Ojców, Dziadków, Przyjaciół. Często bez dzieci i wnuków.

Pozwolę sobie złożyć życzenia wszystkim moim serdecznym Przyjaciołom, życzenia zdrowia, spokoju, ciszy i zadumy. Niech domownicy Wam towarzyszą przy świątecznym stole.

Zorza Polarna, Bartek, Boski i  Wszyscy których nie wymieniłem

A tym, którzy siadają sami do stołu, 

Jestem myślami i sercem z Wami.

Alek

• Like 14

Pięknie napisane Alek

Dużo zdrowia i cierpliwości życzę wszystkim. Tradycyjnie podzielmy się jajeczkiem i chlebem, niech Wasze domy pachną żurkiem, białą kiełbasą, świąteczną babką. Świętujmy, choć bez wielu bliskich nam osób. Pamiętajmy, że jesteśmy w samoizolacji po to, by chronić naszych rodziców, dziadków, dzieci. Nawet gdy wydaje nam się, że jesteśmy silni i zdrowi, to możemy być nosicielami i bezwiednie zaszkodzić tym, których tak kochamy. Wszyscy bądźmy cierpliwi, już niedługo siądziemy z najbliższymi do wspólnego obiadu, czy kolacji, już niebawem zgrillujemy kiełbaskę z przyjaciółmi, już zaraz pojedziemy z kumplem na ryby. Cóż znaczy tych kilka tygodni wobec całego życia?

Życzę Wam i sobie, by koniec tego szaleństwa przyszedł jak najszybciej. 

• Like 10

• 11 miesięcy temu...