TAURUS1989 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Witam Wszystkich! Przynęty robię jak dobrze pamiętam od 2017 roku ale dopiero teraz zdecydowałem się na założenie własnego wątku. Nie będę ukrywał, przynętą na której się wzorowałem był soft4play od Savage Gear 9,5cm ponieważ na tą właśnie przynętę miałem dobre wyniki. W momencie gdy zacząłem łowić pstrągi zaczęło mi brakować bardziej zbliżonych do naturalnych kolorów 4play-i i dlatego postanowiłem stworzyć coś swojego Przez te 3 lata zrobiłem kilka modeli przegubowca i na każdy z nich udało mi się naprawdę dobrze połowić śrubując przy tym moje dotychczasowe rekordy Poniżej foty moich wyrobów Link do pracy przynęt: https://www.youtube.com/watch?v=YagUN_InI-k 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Do powyższych gum zrobiłem specjalny systemik z kotwiczką i obciążeniem oraz główkę jigową dzięki której przynęta opadając na dno pozostaje w pozycji pionowej 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 W związku z tym że sezon szczupakowy się zbliża to zrobiłem gumę 15cm. Ten przegubowiec ma wtopiony tiul który ma na celu nieco wzmocnić przynętę Jest to mój pierwszy kontakt z aerografem- szału niema ale dopiero się uczę jutro filmik z pracą przynęty 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Dedykowany systemik zbrojenia tez bedzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Oczywiście Ta guma pracuje z każdym rodzajem zbrojenia, główka jigowa, systemik z obciążeniem oraz systemik pod czeburaszke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 bardzo ciekawy ten systemik z kotwiczka, na jakim drucie robisz ? Ryba tego nie demoluje ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Te na zdjęciu są z drutu 0,8mm, wcześniej robiłem z 0,6mm i z tymi ryba robiła co chciała. Zawsze nad wodą mam szczypce więc w razie demolki systemiku po prostu go giąłem do poprzedniego stanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zrobiłem też przegubowca 22cm i 96g. Ten model ma również wtopiony tiul przez całą długość, myślę też żeby przed zalaniem formy umieścić w środku odpowiednie dociążenie tak żeby z zewnątrz nie dokładać niczego poza kotwiczkami https://www.youtube.com/watch?v=0YvSs0H9ijM 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Filmik z pracy "piętnastek". Dozbrojka z obciążeniem zrobiona na szybko z drutu 1mm i sklepowym obciążeniem które jest zbyt ciężkie i szerokie do tej gumy przez co trzeba szybciej prowadzić lub łowić w rzece. Na główce jigowej 10g praca lux Polecam w 4Khttps://www.youtube.com/watch?v=C-BKvsGjNyE&t=74s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aries Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Niezłe kotlety te tygrysy. Te z pierwszego posta super kolorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 15cm i 27g to jeszcze nie kotlet no chyba że co innego miałeś na myśli Kolorek z pierwszego postu na pierwszym zdjęciu jest moim podstawowym jeśli chodzi o łowienie pstrągów- bez tego koloru w pudełku nie jadę nad rzekę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Malowanie aero wychodzi mi coraz lepiej Płetwy jak widać, pokrywy skrzelowe srebrny połysk, grzbiet czarna farba wymieszana z białym perłowym barwnikiem star dust- super efekt choć aero się przytkało 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Malowanie aero wychodzi mi coraz lepiej Płetwy jak widać, pokrywy skrzelowe srebrny połysk, grzbiet czarna farba wymieszana z białym perłowym barwnikiem star dust- super efekt choć aero się przytkało IMG_20200417_210401_002.jpgPiękne:)Maj co raz bliżej, masz wiadomość... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Na pajki guma się na pewno sprawdzi zastanawiam się tylko czy tiul i częściowo zakryte przeguby wystarczą na chociażby kilkanaście ataków ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 5,5cm paproch na okonie i pstrągi Oczka nitowane. Obawiałem się lania na 2 kolory takiego maleństwa ale jak widać można Praca przynęty klasyczna jak w kajtku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Kolejna partia gum szczupakowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Tak jak mówiłeś na okonie też działa. Dziś pierwszy rzut gumą 9,5 cm z systemem dał takiego okonia . Pozdrawiam Serdecznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 1 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 moim zdaniem najlepiej na jigu football 3g 2/0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 2 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 (edytowane) "Piętnastka" przetestowana 10 ryb łącznie na brzegu w tym 4x70 z małym plusikiem Jeszcze tylko pozostaje sprawdzić w boju model 22cm <<edit>>W wątkach autorskich także obowiązują zasady publikacji zdjęc na JB:http://jerkbait.pl/topic/17989-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/Dla szczupaka to minimum 75cm. Edytowane 4 Maja 2020 przez mario 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 4 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Płoteczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 6 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Systemiki pod piętnastki Bez obciążenia z drutu 1,2mm(3g), z obciążeniem 1mm(6g). Dozbrojka z ołowiem ładnie siedzi w kieszonce nie rozpychając zbytnio gumy 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 14 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Nowy kolorek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 18 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Nowy model 9,5cm. Guma zdecydowanie smuklejsza od poprzedników Praca taka jaką lubię najbardziej W wolnej chwili nakręcę filmik z pracą. Na zdjęciu kolor pstrąga tęczowego 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 19 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Pstrąg potokowy na żywo lepiej wygląda 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 20 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 Kolejny kolorek, mam nadzieję że będzie skuteczny na pstrągi 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi