MefistoFishing Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Gucio...zgodzę się poczęści bo masz du?źo racji, ale nie generalizujmy. M?łj exist ma 4 lata i jestem pewny, ze d 14 lat pochodzi bez szwanku. Nowe wędki wcale nie łamia sie bardziej od starych, no chyba, ?źe weźmiemy pod uwage pełne szkło Germiny Jeśli por?łwnamy kulture pracy Tournamenta i exista to w og?łle nie ma co gadać...Mercem 124 jaki miałem sam nie mogłem w zimie ruszyc z miejsca na prostej drodze, a lewarek bieg?łw miał skok z 1 do 2 chyba ze 30 cm , ale sentyment pozostał co prawda jak m?łwisz im cos abrdziej skomplikowane tym łatwiej się psuje, ale czy uzytkownicy nowych stelli sie skar?źą? chyba nie, a przecie stelllki to mega ilość części i element?łw ...wa?źne aby u nas były ryby i czas na nie, a nie czy zębatka jest czarna czy r?ł?źowa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Nie znam tego materiału i nie pisałem o nim a o globalnym trendzie technologicznym, kt?łry czy chcemy czy te?ź nie, podą?źa w takim a nie innym kierunku. Chocia?ź ostatnio w Chinach daje się zauwa?źyć odwrotną tendencję jeśli chodzi o potrzeby, wielu bogatych ludzi bardzo pragnie luksusowych produkt?łw o znanej starej jakości i płaca za to kosmiczne ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Mercem 124 jaki miałem sam nie mogłem w zimie ruszyc z miejsca na prostej drodze, a lewarek bieg?łw miał skok z 1 do 2 chyba ze 30 cm , Ja miałem dwa w tym jeden 4matic, oba jeździły po lodzie lepiej ni?ź większość aut, drugi miał blokadę mostu. A jakość zobacz sam: Dla por?łwnania 10 lat młodszy topowy model francuskiej marki, kt?łry dostałem w prezencie ale miałem bardzo kr?łtko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 he super, ale merc to nie ren?łwka fajne fotasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Chocia?ź nie miałem nigdy topowego shimano to mo?źe kiedyś kupię u Ciebie Stellkę z minionego wieku aby poczuć ten luksus jeśli trafi się taka sztuka jak m?łj M124. Bardzo fajnie, ?źe dzięki Tobie jest to bardzo ułatwione dla przeciętnego zjadacza chleba. pzdr i kończę OT, bo się rozbrykałem z tymi sentymentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tench77 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 (edytowane) . Edytowane 22 Grudnia 2013 przez tench77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Czy ktoś dał mo?źliwość wybrania wersji magnezowej i plastikowej tego samego kołowrotka, czy to tylko zawijanie g w sreberko.Podobnej wersji tak bym to ujął,ta magnezowa zazwyczaj będzie mieć coś lepszego. Ciekaw jestem,bo w czasach gdy weszła na rynek pierwsza Stella z magnezowym korpusem nie interesowałem się jeszcze wędkarstwem,czy nastawienie ludzi do nowego materiału było podobne do tej sytuacji teraz z CI4/Zaion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tench77 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 (edytowane) ... Edytowane 22 Grudnia 2013 przez tench77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Dobrze piszesz Mefisto.Im bardziej plastikowe kolowrotki tym lepiej - dla inzynierow je projektujacych, dla firm je produkujacych, dla sklepow je sprzedajacych.My, fani czegos tam czy innegos mozemy tylko w tym labiryncie ofert wybierac wg wlasnego osadu. Czesto znajdujac sie pod wplywem tych powyzej. Majacych przeciez zyciowy interes w tym bysmy mieli jak najbardziej zaawansowane technologicznie zabawki. Dobry przyklad podal @gucio. Taki jeszcze maly wtret odnosnie kultury pracy :jak kolowrotek jest plastikowy (jak wiekszosc tych zaawansowanych technologicznie) to maselko jest full wypas. W koncu plastik super tlumi drgania jakiekolwiek czy inne odczucia pracujacej przekladni.Wystarczy wziac fabrycznie nowa Stelle 98 i nowego Soare czy Cardiffa i sobie porownac krecac na sucho z rozdziawiona geba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 6 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Jest! Koło 500 euro. http://www.plat.co.jp/shop/catalog/default/language/en/cPath /21_39_41_2024/saltwater-fishing/reel/shimano-spinning-reels /vanquish.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Pelna linia rozmiarowa.I od razu przecena! OKAZJA = BRAAAAAAC! Rozni producenci zauwazyli problem slizgania sie plecionki po dnie szpuli...czy Vanquish ma lepka ta powierzchnie wewnatrz szpuli ?Bo ze jest gladka, polyskliwa to widac na foto Pozdrawiam Guzu p.s. Nie mam nic przeciwko temu kolowrotkowi w szczegolnosci. Takze jesli ktos ma go w planach to niech nie czuje sie urazony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Czy ktos wie o co chodzi z ta dziurka w ramieniu rolki kablaka ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Easy Maintenance - czyt. dziurka do smarowania,jak ten otw?łr w korpusie. Mają ją wszystkie lepsze modele od 2010 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 6 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Easy Maintenance - czyt. dziurka do smarowania,jak ten otw?łr w korpusie. Mają ją wszystkie lepsze modele od 2010 roku. Tak jak np. moja Stella FE. Tylko co z tego...Nawet jej jeszcze nie zabrałem na ryby...Pstrągi zamarzły. Mo?źe we wrześniu uda mi się z nią wyskoczyć na jakieś jazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 No Stella '10 (FE) jako pierwsza została w to wyposa?źona,moja takiego bajeru nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 to jest tajemny port do oleum Moim zdaniem VAQUISH będzie bardzo fajnym kręciołem do lekkich zastosowań, wizualnie te?ź jest bardzo ładny...stelli on nie zastąpi, ale...bardzo mi się podoba ...co do przecen...nie patrzcie na to...wszystkie sklepy japońskie od razu dawały ceny ni?źsze ni?ź producent, PLAT zazwyczaj trzymał się długo cen katalogowych, ale jak nastał kryzys to i PLAT od roku gdzieś ceny nawet startowe daje zrabatowane...ale jen i tak jest na kosmicznym pułapie do złot?łwki i dolara więc mała pociecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Dzieki za info.moze sobie wiertne w jakims swoim taki porcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 http://www.fishing-v.jp/movie/?mv=sgea_1201_8508140_01czy?ź nie fajny jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Hai! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 http://www.fishing-v.jp/movie/?mv=sgea_1201_8508140_01czy?ź nie fajny jest? Ta z lewej ladniejsza. Ale generalnie Japonki to nie moj typ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Chodzi Ci o tą co się tak ładnie ze wszystkim zgadza? Eee... Hai... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 A jak chodzi o wyglad samego kolowrotka...to wiadomo, ciezko sie dykutuje o gustach.Ale ten mi sie bardziej podoba : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Chodzi Ci o tą co się tak ładnie ze wszystkim zgadza? Eee... Hai... Ogladam bez dzwieku Ta, ktora dluzej GO trzyma w reku Ta z naszyjnikiem Ale to na tak zwanym bezrybiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 A mnie się Vankiś podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 http://www.fishing-v.jp/movie/?mv=sgea_1201_8508140_01czy?ź nie fajny jest? Ta z lewej ladniejsza. Ale generalnie Japonki to nie moj typ Mi chodziło o kręcioł ?źe łądny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi