Skocz do zawartości

Shimano Vanquish ;)

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 tygodni później...

Co to za młynek,widziałem go na zdjęciach-skromny,cena coś ok.2500zł,czy rzeczywiście przebija stelki???? :unsure:

To nowy japoński kołowrotek firmy Shimano.

Zapewne minie trochę czasu, nim ktoś będzie w stanie wypowiedzieć się na temat jego trwałości, por?łwnać z innymi topowymi JDM.

Na razie jednak, jak zauwa?źyłem, słu?źy jako młynek do mielenia m?łzg?łw :unsure:

Arturesku pisze na swoich stronach o nim w samych superlatywach aczkolwiek mam podobne wra?źenie jak @chub norris, pisano podobnie o Daiwie Exist cuda nie widy a mi osobiście do gustu nie przypadła i stelka jest u mnie nr 1.

• 4 tygodnie później...

Mefisto poleca, :unsure: .

Wiadome,?źe poleca bo to sprzedaje,znasz kogos kto ma cos na sprzeda?ź(i na tym mozliwość zarobienia) i nie bedzie polecał i zachęcał do zakupu.

Wydaje mi sie ze Shimano,w celu osiągnięca dalszych zysk?łw,i postepu w sprzeda?źy,zmieniło nazwę stelli na Vanquish.bo swojego czasu,aby była nowosc to zmieniały sie roczniki w nazwach a super przeskok?łw technologicznych nie było,więc moze jest tak i teraz...tak jakos sobie to wykombinowałem <_<

Jakby nie kombinowali vanquish to napewno nie stella, bo ta dopiero wyjdzie za kilka miesiecy. Zastanawia mnie z czego ja zrobia i jak bedzie wygladac ;/

Mam tylko nadzieje, ze shimano nie pojdzie za ciosem i nie bedzie kontynuacji plastiko-fantstiko typu C14, bo wedlug mnie to nie material na stellke ;>

Exist tez byl z magnezu,a tegoroczny model jest cały z zaionu opr?łcz sideplate'a korpusu.

Więc nie wiadomo do końca,ale tak jak napisałeś,nie godzi się robić stelli z CI4,zobaczymy co nam Japonia przedstawi niedługo

Choć na marginesie dodam ?źe metalowy korpus i zaionowy/CI4 rotor to moim zdaniem fajne połączenie...

Kiedyś Robert Taszarek pisał, ?źe najbardziej lubi łowić kołowrotkami metalowymi, z przekładnią ślimakową. Wtedy dopiero, po odpowiednim dobraniu pozostałych element?łw zestawu, czyje w ręku ka?źde puknięcie ryby. Podzielam to.

Po kilkuletniej fascynacji magnezowymi konstrukcjami coraz częściej wracam do metalu.

• 1 miesiąc temu...

testy wypadaja jak najbardziej pomyślnie, bo dlaczego miałoby byc inaczej? Stella w por?łwnaniu do Vanquisha to prze?źytek technologiczny oczywiście w du?źej przenośni...Nowa stella co się uka?źe w 2013 bedzie pewnikiem w 90% na bazie vanquisha. Vanquish jest wysmienity, pieknie chodzi i wygląda, znajomy ostro uzywa XG wersje na wisle na bolkach i mimo, ?źe miał niejedna stelle twierdzi, ze ten czorny łotr jest NAJLEPSZY :D wiec nie ma co koledzy się zastanwiac czy analizować i radzic z czego i jak ma być wykonane...konstrukcji metalowych za kilka lat mo?źe nie być w og?łle i na to wpływu nikt z nas nie ma i mieć nie będzie. Mi jest miło krecić lekkim pieknym czarnym kręckiem w swoim zestawie wislanym ( ale z racji kontuzji na razie kręcę jeno na sucho )...

Cena Vanquisha jest wysoka, ale jakie to ma znaczenie? przecie to nie Ultegra czy biomistrz...generlanie to obok Twina z 2011 roku drugi najlepszy moim zdaniem kręcioł ostatnich 3-4 lat wliczajac to oczywiście Daiwę, kt?łra coś zaczyna odstawać od jdm Shimano...

Kiedyś Robert Taszarek pisał, ?źe najbardziej lubi łowić kołowrotkami metalowymi, z przekładnią ślimakową. Wtedy dopiero, po odpowiednim dobraniu pozostałych element?łw zestawu, czyje w ręku ka?źde puknięcie ryby. Podzielam to.

Po kilkuletniej fascynacji magnezowymi konstrukcjami coraz częściej wracam do metalu.

..kiedyś :D...bo wtedy były mn?łstwo ryb i czuc było branie nawet w ?źelaznym rexie. a teraz to my mo?źem ze stetoskopem cały dzień na rezonansie czekać na sandaczyka 50cm :( kiedys to wystarczyło kawałek metalu ciagnąć pod woda i były efekty, a teraz??? miliony przynęt i efekt?łw brak...ale na pustyni tak jest...

Exist tez byl z magnezu,a tegoroczny model jest cały z zaionu opr?łcz sideplate'a korpusu.

Więc nie wiadomo do końca,ale tak jak napisałeś,nie godzi się robić stelli z CI4,zobaczymy co nam Japonia przedstawi niedługo

Choć na marginesie dodam ?źe metalowy korpus i zaionowy/CI4 rotor to moim zdaniem fajne połączenie...

Tobie Bartollo to by Vaniuś kolorystycznie do włos?łw pasował jak ulał :mellow: