tpe Opublikowano 5 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 To mo?źe chce ktoś SFE w dobrej cenie? Z gwarancją Uwierzyłem Mefisto <_< chyba wymienię ją, a co tam Będzie jak znalazł pod nowy patyk na łosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Rzuc w odpowiednim dziale, to ocenimy czy dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 ..widzę, ?źe panowie ulegają reklamie <_< . Mało było Stello i TwinPower`o podobnych konstrukcji ( Cardiffy, Rareniumy, Aspire it itd)?? Jakoś jaj nie pourywały i większość kręci nadal Stellami i TP ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Koledzy, legendy o du?źych upustach w Japonii to mo?źecie wło?źyć między bajki...tak gadają ci co mają z tym tyle wsp?łlnego co ja z chodzeniem do kościoła. Nie mam z czego obni?źać cen bo globalnie zarobek na tym jest beznadziejny i gdyby nie inne zajęcie co przynosi pienią?źki na ?źycie Mefisto byłoby dawno zlikwidowane. Patuś, Vanquish jest kołowrotkiem nie specjalistycznym, tylko uniwersalnym, robionym we wszystkich typach i rozmiarach, jak włąśnie stella czy twinek...Mam tez w domu to nowe Rarenium CI4+ powiem ci, ?źe te?ź bardzo fajny kręcioł, dla kogoś kto szuka czegoś lekkiego....Obecnie tendencja idzie ku CI4 / zaion i my tego nie zmienim...Jedni będą się zachwycać ka?źdą nowością inni będą woleć starsze modele...tak samo jak z autami...Tak czy owak boom na nowinki techniczne w wędkarstwie czy to w castingu czy spiningu minął parę lat temu i większość raczej cienko przędzie obecnie...Zauwa?źam w Polsce du?źy atak na wędkarstwo karpiowe ale i to się skończy za 2-3 lata... Myslę, ?źe sporo z was miało mn?łstwo sprzętu z najwy?źszej p?łłki, goniło za nowowściami,itp..a obecnie posprzedawało 80% z tego i ju?ź nie szar?źuje w tym temacie bo nie widzi sensu...tak samo na forum...kiedyś czynnych było du?źo więcej z nas starych uzytkownik?łw, ale to się ju?ź znudziło i się bardziej jeno luknie , coś przeczyta ni?ź dyskutuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Kiedyś Robert Taszarek pisał, ?źe najbardziej lubi łowić kołowrotkami metalowymi, z przekładnią ślimakową. Wtedy dopiero, po odpowiednim dobraniu pozostałych element?łw zestawu, czyje w ręku ka?źde puknięcie ryby. Podzielam to. Po kilkuletniej fascynacji magnezowymi konstrukcjami coraz częściej wracam do metalu. ..kiedyś ...bo wtedy były mn?łstwo ryb i czuc było branie nawet w ?źelaznym rexie. a teraz to my mo?źem ze stetoskopem cały dzień na rezonansie czekać na sandaczyka 50cm kiedys to wystarczyło kawałek metalu ciagnąć pod woda i były efekty, a teraz??? miliony przynęt i efekt?łw brak...ale na pustyni tak jest... Zgadzam się , to prawda.... i nie m?łw do Patryka - Patuś. Ju?ź raz Cię ostrzegał A tak powa?źnie, nie orientujesz się dlaczego japońce wkładają do kartonik?łw z kołowrotkami zapasowe trzpienie do korbki o niewłaściwych rozmiarach. Są za grube. Chodzi mi o np Stellę 4000 FD i C3000 HG Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Hmmmm..nie wiem z tymi trzpeiniami, FD nie maiłem bo to europejczyk, ale C3000HG japoniec...ale jakie trzpienie? Te do wkręcania korbki w przekładnię? Za du?źe?? Jesli to trzpień do wkręcania korbki to raczej nie jest zapasowy tylko do podmiany na drugą stronę korbki z innym gwintem, czyli ten trzpień jest dla kręcących korbką prawą ręką...jeśli o to biega? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Sprawdziłem :blush:Tak to trzpień dla tych, kt?łrzy kręcą inaczej - tj prawą ręką Dzięki Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Sprawdziłem :blush:Tak to trzpień dla tych, kt?łrzy kręcą inaczej - tj prawą ręką Dzięki ArturTo trzeba będzie przegwintować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 A nie uwa?źacie ?źe Stella to troche kolowrotek do budowania naszego meskiego ego - przeciez TP jest juz praktycznie nie do zajeb.... po co wydawac prawie 4 tys na kolowrotek ??? Troche paranoja krecic kolowrotkiem za ktory mozna kupic 3-4 Twin powery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 6 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 A nie uwa?źacie ?źe Stella to troche kolowrotek do budowania naszego meskiego ego - przeciez TP jest juz praktycznie nie do zajeb.... po co wydawac prawie 4 tys na kolowrotek ??? Troche paranoja krecic kolowrotkiem za ktory mozna kupic 3-4 Twin powery Chcesz SFE za połowę z tych 4000,- ?? 3-4 TP za Stellę? Chyba u?źywane '95/98... Mefisto a jak z wymiennością szpul, pasuje coś do Vanquisha z TP albo Stelli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 A nie uwa?źacie ?źe Stella to troche kolowrotek do budowania naszego meskiego ego - przeciez TP jest juz praktycznie nie do zajeb.... po co wydawac prawie 4 tys na kolowrotek ??? Troche paranoja krecic kolowrotkiem za ktory mozna kupic 3-4 Twin powery Chcesz SFE za połowę z tych 4000,- ?? 3-4 TP za Stellę? Chyba u?źywane '95/98... Mefisto a jak z wymiennością szpul, pasuje coś do Vanquisha z TP albo Stelli? Ja trafilem nowego TP 4000 FA za 800 zł - Stelle za 2400 nowa chyba raczej cie?źko dostac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Jakoś na Alle stoi Stella 2500 n?łwka sztuka za 2200 i chętnych nie ma zbytnio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Sprawdziłem :blush:Tak to trzpień dla tych, kt?łrzy kręcą inaczej - tj prawą ręką Dzięki ArturTo trzeba będzie przegwintować Taa... wolę kręcić inaczej <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 A nie uwa?źacie ?źe Stella to troche kolowrotek do budowania naszego meskiego ego - przeciez TP jest juz praktycznie nie do zajeb.... po co wydawac prawie 4 tys na kolowrotek ??? Troche paranoja krecic kolowrotkiem za ktory mozna kupic 3-4 Twin powery Chcesz SFE za połowę z tych 4000,- ?? 3-4 TP za Stellę? Chyba u?źywane '95/98... Mefisto a jak z wymiennością szpul, pasuje coś do Vanquisha z TP albo Stelli? Nie wiem nie sprawdzałem...teraz nie bardzo mam jak bo mam same vanqiushe zajebiste są szpulki yumeya do vanquisha o r?łznej głębokości, a czerwono czarna szpulka do vanka 2500 jest designersko świetna do 4000 mozna płytszą boleni?łwkę yumeykę, przynajmniej ja tak sobie dokupiłem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 To ja jeszcze zapytam, Meph czy są match-owe szpule do super x 1000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 eee gucio to juz nie moja działka z tymi starszymi modelami..one byly tylko w eurpoie...na allegro pewnie gdzieś da się kupic takie spulecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 A nie uwa?źacie ?źe Stella to troche kolowrotek do budowania naszego meskiego ego - przeciez TP jest juz praktycznie nie do zajeb.... po co wydawac prawie 4 tys na kolowrotek ??? Troche paranoja krecic kolowrotkiem za ktory mozna kupic 3-4 Twin powery Dokładnie. Dlatego ju?ź dwukrotnie swoje ego podbudowałem a wciąz myślę o przyszłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 A nie uwa?źacie ?źe Stella to troche kolowrotek do budowania naszego meskiego ego - przeciez TP jest juz praktycznie nie do zajeb.... po co wydawac prawie 4 tys na kolowrotek ??? Troche paranoja krecic kolowrotkiem za ktory mozna kupic 3-4 Twin powery Dokładnie. Dlatego ju?ź dwukrotnie swoje ego podbudowałem a wciąz myślę o przyszłości Twoje ego jest nie do nasycenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 A nie uwa?źacie ?źe Stella to troche kolowrotek do budowania naszego meskiego ego - przeciez TP jest juz praktycznie nie do zajeb.... po co wydawac prawie 4 tys na kolowrotek ??? Troche paranoja krecic kolowrotkiem za ktory mozna kupic 3-4 Twin powery Dokładnie. Dlatego ju?ź dwukrotnie swoje ego podbudowałem a wciąz myślę o przyszłości ...ja cztery razy i nie czuję aby moje ego wzrosło <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 A ja napisałem, ?źe moje ego wzrosło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 ...Waldku, pisałem o sobie,?źadnych insynuacji ...chill... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 testy wypadaja jak najbardziej pomyślnie, bo dlaczego miałoby byc inaczej? Stella w por��wnaniu do Vanquisha to prze��ytek technologiczny oczywiście w du��ej przenośni...Nowa stella co się uka��e w 2013 bedzie pewnikiem w 90% na bazie vanquisha. Vanquish jest wysmienity, pieknie chodzi i wygląda, znajomy ostro uzywa XG wersje na wisle na bolkach i mimo, ��e miał niejedna stelle twierdzi, ze ten czorny łotr jest NAJLEPSZY wiec nie ma co koledzy się zastanwiac czy analizować i radzic z czego i jak ma być wykonane...konstrukcji metalowych za kilka lat mo��e nie być w og��le i na to wpływu nikt z nas nie ma i mieć nie będzie. Mi jest miło krecić lekkim pieknym czarnym kręckiem w swoim zestawie wislanym ( ale z racji kontuzji na razie kręcę jeno na sucho )...Cena Vanquisha jest wysoka, ale jakie to ma znaczenie? przecie to nie Ultegra czy biomistrz...generlanie to obok Twina z 2011 roku drugi najlepszy moim zdaniem kręcioł ostatnich 3-4 lat wliczajac to oczywiście Daiwę, kt��ra coś zaczyna odstawać od jdm Shimano...Jak ten Vanquish Twój się sprawuje? XG dalej u kolegi pod bolkami lata?Czy ktoś jeszcze ma i może podzielić się opinią, choćby po tygodniu użytkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 (edytowane) . Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez elmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 U mnie w pobliskim sklepie już dostępny. Na razie tylko jedna wielkość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Vaknusie spisują się całkiem dobrze...nie bardzo rozumiem dlaczego miałoby byc inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi