Skocz do zawartości

Shimano Vanquish ;)

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Z Vatem 21%.

I Stelle bywały w cenie 250euro.

Holendrzy w kryzysie szybko pozbywają się towarów luksusowych bo u nich słowo JDM niewiele znaczy i takie sprzęty latami na półkach się walają..

Znam takich co miliony w bankach kiszą a kołowrotki po 50 euro mają.

Sam nawet jednemu na urodziny droższy kupiłem.

Niektóre sklepy urządzają akcje w stylu niedzieli handlowej z obniżką 50% na cały asortyment.

Już chyba wspominałem kiedyś na forum o dystrybutorze Lamiglasa , który urządził aukcję na 150 modeli kijków.

Ceny wywoławcze nie przekraczały 20 euro za kij.

Najdroższy Lamiglas poszedł za 70 chyba euro a większość w okolicach cen wywoławczych.

Makamba już znalazłem biomastera za 140euro tyle że nie mam adresu tylko miasto almere. Do almere ma 2 godziny może odwiedziłbym jeśli to sklep stacjonarny ale coś mi to wygląda na osobe prywatną

Edytowane przez michal00kn

• 1 miesiąc temu...

Pojawiają się już w zapowiedziach sklepów, cena podwyższona w stosunku do zwyklego, chyba będzie to coś jak stella millenium edition (ale pewien nie jestem). nie wiem jaki nakład, jednego jednak musze mieć :D

Edytowane przez Tomislawus

Pojawiają się już w zapowiedziach sklepów, cena podwyższona w stosunku do zwyklego, chyba będzie to coś jak stella millenium edition (ale pewien nie jestem). nie wiem jaki nakład, jednego jednak musze mieć :D

Wam chlopaki naprawde podoba sie ten limitowany vanquish  :)?? czy tylko sie zgrywacie ?

Mi sie nawet ten zwykly nie widzi ;/  od jakies srebne panele jak krowie placki na czarnej obudowie beee 

A co do limitowanej stelli millenium to bez przesady ;) millena nie jest konstrukcyjna kontynuacja stelli 98. W czasie to niby tylko dwa lata roznicy, ale w zawansowaniu konstrukcji to wrecz lata swietlne.

A slowo 'limitowany" chyba jest naduzywane w wypadku tego vanguisha, ja bym raczej okreslil, ze to taka mala zmiana desingu, ewentualnie maly tuning i nic wiecej..

Nie wiem czy to siła marketingu.Mi sie poprostu ta edycja podoba.Zreszta z tego co wiem nasz forumowy kolega @Mefisto powymienial wszystkie mlynki na Vanquishe.Cos musi być w tych kreckach.Moze niech w/w coś napisze po dłuższej eksploatacji jak sie krecki sprawują.Przynajmniej ja będę bardzo wdzięczny.Pozdrawiam

Ja mam swojego 2500S od niedawna...ale bardzo mi się podoba..sprzedałem dla niego exista...myślę, ze trochę ludzi ma Vańka od roku...nie znam nikogo kto by sie na niego skarżył...te limited?..kwestia gustu co sie komu podoba...co do dłuzszej eksploatacji...zna ktoś modele szczególnie jDM co sie rozlatywały?? Powiedzmy od roku 1992?? Poza luzem na korbkach w młynkach shimano z lat 1995 to bardzo w żadnym wad nie widziałem ani rozpadu :)

Ja mam swojego 2500S od niedawna...ale bardzo mi się podoba..sprzedałem dla niego exista...myślę, ze trochę ludzi ma Vańka od roku...nie znam nikogo kto by sie na niego skarżył...te limited?..kwestia gustu co sie komu podoba...co do dłuzszej eksploatacji...zna ktoś modele szczególnie jDM co sie rozlatywały?? Powiedzmy od roku 1992?? Poza luzem na korbkach w młynkach shimano z lat 1995 to bardzo w żadnym wad nie widziałem ani rozpadu :)

I raczej rozpadu bym się nie spodziewał :) .Chyba, że ktoś okrutnie by potraktował sprzęt to i owszem :D .

Tak refleksja mnie naszła po przeczytaniu kilku ostatnich postów tego wątku.

Z jednej strony i Shimano i Daiwa (mowa od JDM-ach) nie powielają starych, sprawdzonych konstrukcji za którymi tęsknimy bo to się po prostu nie opłaca, czytaj sprzedaż spada a zysk rządzi teraz jeszcze mocniej...Wsadzają nowe pomysły - nie zawsze udane...Opakowanie coraz bardziej futurystyczne i nierzadko ładne....

Wszechobecne i niezależne od ceny oczekiwanie (ze strony producentów) że będziemy zmieniać młynki jak komórki...

A z drugiej strony mimo różnych wad (to o czy piał Mefi) nie słychać jakoś by ktoś zmielił "wnetrze" JDM normalnym użytkowaniem...

Chyba wyścig w kierunku jakość w sensie użytkowanie przez dłuuugie lata, należy uznać za przynajmniej czasowo zawieszony jak nie zakończony całkowicie...

Mogę się oczywiście mylić ale ostatnio "cofnąłem się o krok" i oprócz najnowszych mlynków przeważnie z górnych półek zgromadziłem ich odpowiedniki sprzed 10 i więcej lat i myślę, że to nie było głupie posuniecie ;)

Mogę się oczywiście mylić ale ostatnio "cofnąłem się o krok" i oprócz najnowszych mlynków przeważnie z górnych półek zgromadziłem ich odpowiedniki sprzed 10 i więcej lat i myślę, że to nie było głupie posuniecie ;)

To sie nazywa uwstecznianie  :lol:  Żartuję  , powiedzenie , że kiedyś to były dizle a teraz to dziadostwo nie trafia do mnie po prostu . Mogę się oczywiście mylić ale.... ;)