Rheinangler Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 (edytowane) mój dizel choć nowy to nie wykazuje poza tankowaniem cech dizla.... cichy,- mimo 6 garnków,- mocny 200 koników i to spalanie 6-7l tylko w mieście 10l...Ech gdyby to porównanie przekładało się na nowe kręćki ... Edytowane 13 Kwietnia 2013 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 mój dizel choć nowy to nie wykazuje poza tankowaniem cech dizla.... cichy,- mimo 6 garnków,- mocny 200 koników i to spalanie 6-7l tylko w mieście 10l...Ech gdyby to porównanie przekładało się na nowe kręćki ...Ba, 6 garnków, 200 siwków, to i spalania trochę jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 mój dizel choć nowy to nie wykazuje poza tankowaniem cech dizla.... cichy,- mimo 6 garnków,- mocny 200 koników i to spalanie 6-7l tylko w mieście 10l...Ech gdyby to porównanie przekładało się na nowe kręćki ... Uważam, że się bardzo dobrze przekładna Nowe kręćki są, mocne, ciche i żeby jeździły trzeba dbać o to by w środku nie zabrakło lubrykantu, bo daleko nie zajedzie. A jak się juz zepsuje to naprawa troche kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Tak refleksja mnie naszła po przeczytaniu kilku ostatnich postów tego wątku.Z jednej strony i Shimano i Daiwa (mowa od JDM-ach) nie powielają starych, sprawdzonych konstrukcji za którymi tęsknimy bo to się po prostu nie opłaca, czytaj sprzedaż spada a zysk rządzi teraz jeszcze mocniej...Wsadzają nowe pomysły - nie zawsze udane...Opakowanie coraz bardziej futurystyczne i nierzadko ładne....Wszechobecne i niezależne od ceny oczekiwanie (ze strony producentów) że będziemy zmieniać młynki jak komórki...A z drugiej strony mimo różnych wad (to o czy piał Mefi) nie słychać jakoś by ktoś zmielił "wnetrze" JDM normalnym użytkowaniem...Chyba wyścig w kierunku jakość w sensie użytkowanie przez dłuuugie lata, należy uznać za przynajmniej czasowo zawieszony jak nie zakończony całkowicie... Mogę się oczywiście mylić ale ostatnio "cofnąłem się o krok" i oprócz najnowszych mlynków przeważnie z górnych półek zgromadziłem ich odpowiedniki sprzed 10 i więcej lat i myślę, że to nie było głupie posuniecie Ja również nagromadziłem. Do końca żywota wystarczy na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomislawus Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/3327 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Dla mnie ohyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/3327 Paskudny taki jakiś. Przerost formy. Złota raczka jakoś biżuterią zalatuje. Babski młynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Mam ci ja ubiegłoroczną Ceratkę, mam nieco starszego Exista, oba tak naprawdę super i w zasadzie doskonałe. Nie mam Stellki, ale jakoś to przeżyję. Natomiast dzisiaj na rybach zwykłą, starą Caldią kręciłem i w zasadzie nic nie złowiłem. Myślicie że Vańkiem by się udało? Hehe. W każdym razie wędkowanie starą Caldią za 700 złociszy ( ino porządnie nasmarowaną ) było tak samo komfortowe jak Existem czy Ceratą. A to przecież topowe kręcioły. Tak więc czasami nie rozumiem szaleństwa ( mimo że też mu niestety ulegam ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 " rączkę " zawsze można wymienić na " normalną " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 " rączkę " zawsze można wymienić na " normalną " Fakt, można. Rheianglerowego dizla tyż można wymienić na mocniejszego, bo co to jest 200 kuców w tych czasach? Tyle co nic. Ino po co??? Siem pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorak Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Ta złota rączka wygląda jak z wiejskiego odpustu. A do kompletu to jeszcze złote zęby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Kurczę , sami esteci na forum. To domyślam się ,że w sypialniach to same nieskazitelnej urody supermodelki o perfekcyjnych wymiarach obracane. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 I wszystkie JDM:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 W tym wypadku skusiłbym się nawet na made in China. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 ..a nie lepiej Thailand...pewnie nie "stukają" i mają aksamitną...pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Ale kabłąk im trzeszczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 ..mechanizm posuwu i dobre smarowanie zniweluje to trzeszczenie... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Oby nie trafić takiej co ząbkuje i wałek ukręca. Model wyząbkowany . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Takie modele, jak te dwa to tylko pod „test makamby”, ale wersję okrojoną – puścić i niech lecą, nie zatrzymywać za nic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Ha, ha, ha... a wszystko się od "żółtej" rączki zaczęło. Dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Dobrze ze zrezygnowałem z tego kręćka bo bym normalnie lińcza na forum zaliczył hehe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Zawsze lubiłem te co im oporówka puszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Zawsze lubiłem te co im oporówka puszcza chyba popuszcza... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzepetto Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Hehe, jak temat zszedł na ten temat, to coś ucichli ci, co w łokciu miętcy nie są i uważają, że "sprzęt" musi ważyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Dalej tak uważają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi